fredag, juli 29, 2011

Tillbaka och mer förutsägbar än någonsin

Så var man tillbaka. Skönt. Visst var det en helt grym vecka i Side. Det mesta var bara bra. Det vi kom dit för att göra var toppen. Solandet och badandet höll världsklass och det var en skön (och säkert moraliskt alldeles förkastlig) verklighetsflykt där vi endast lämnade hotellområdet för ett läkarbesök i och med att Juniorette lyckades dra på sig en öroninflammation av det kraftiga badandet. Men Majorna är ju ändå Majorna.

En del saker höll dock på att göra mig helt tokig. Hotellpersonalen i allmänhet och de i receptionen och baren i synnerhet, verkade ha enats om en väldigt udda take på vad femstjärnig service innebär. På ett sätt kan jag tycka att det är kreddigt att de med sådan ihärdighet lyckades vara så totalt ignoranta och avancerat ohjälpsamma. Det var som att ledningen hade handplockat alla kursettor i Basil Fawltys hotellskola. Jag kan verkligen förstå att de hyser ett hat mot äckliga turister som kommer dit och spenderar dygnets alla timmar i sina flip-flops och vältrar sig som övergödda, alldeles blankfeta, grisar i en glaze av svett. De behöver verkligen inte låtsas gilla en. Men med tanke på att det ändå kostar en rätt rejäl slant vore det ju en fördel om de inte får en att känna sig som en Rom i Rumänien i alla fall.

Jag har även haft nöjet att läsa lite dryga kommentarer där det bettades om vad jag skulle kunna tänkas skriva om. Någon gissade svennarna kring buffén. Bra gissning. Dock var det inte särskilt mycket svenskar på hotellet och de svennar som faktiskt var där höll sig i skinnet rätt bra. En annan gissade på att jag skulle blogga om min fetma och det är mer korrekt. Jag har säkert dragit på mig en fem sex osköna all-inc-kilogram i form av buffé och flytande bröd den här veckan. Det förstod jag såklart innan och det var också med i kalkylen. Därmed är det inte sagt att jag tänker låta bli att gnälla om det. Min kropp är på många sätt min största fiende och därför blir det ju lätt ett äterkommande ämne.

Det kommer säkert bli lite gott och blandat från "resan" här den närmsta tiden. Det får ni bara ta. Bloggen är terapi för mig och ni mina terapeuter.

12 kommentarer:

Markattan sa...

Äterkommande?
Mycket fyndigt :-)

Markattan, inte bara terapeut

Mi sa...

Välkommen hem till vackra Göteborg igen!!
Själv har jag spenderat kvällen på Liseberg med
Carl-Einar H i bakrunden...

mikebike sa...

Markattan: haha det är vad man kallar freudian slip va? ;)

Mi: tackar så mycket. Åh C-E H, jag är inte jätteavis. Faktiskt.

Johanna sa...

Hej Mike!
Vet inte om ditt McFlurry-projekt fortfarande är aktuellt, har semesterstängt eller om du lagt ner det helt. Jag känner ändå för att ta mitt ansvar och komma med en rapport från Karlstad. Idag, strax efter 15.00 gick jag och en vän in på Mc Donalds på Drottninggatan i Karlstad för att köpa varsin flurrad goding att svalka oss med i sommarvärmen. Fick vi den flurrad? Nej. Blev vi besvikna? Mycket.
Vet inte riktigt hur jag ska ta detta vidare, men vänder till dig. Du verkar pålitlig i frågan.

Ha det gott.
Johanna

Harvest sa...

Men hey, se det från den ljusa sidan. Du har ju spandexbrallor att springa vändor i nu. Hoppas du känner dig nöjd med det beslutet =D

Kajkillen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Markattan sa...

Japp det är riktigt.

Markattan

Anonym sa...

Är jag terapeut nu också...

Det var inte illa. När kan vi börja prata om hur du tar hämnd på allt och alla genom att dränka dem i Mc Flurry?

-Luca

adde sa...

Skönt att du inte ändrar dig helt och går och blir en frireligiös hurtbulle som trivs i storkollektiv.

Jag var förresten på Öland och stannade till på Böda camping några timmar. Oj oj oj va mycket material du skulle få av en vecka där.

Fredsbloggen sa...

De kände förmodligen av att du inte vill ha Turkiet i EU.

bananprojektet.se sa...

Det är det jag alltid har sagt. Jag förstår trötthet och otrevlighet, avsaknad av socialkompetens och mycket annat.

Min toleransnivå mot människor i allmänhet är generellt sett väldigt låg. Det är bland annat därför jag inte jobbar inom något serviceyrke.

Tycker man illa om människor så kanske man inte ska jobba med och/eller i närheten av just människor. Då går det bra att till exempel jobba brevbärare eller köra taxi på helgnätter.

Anonym sa...

http://gekasullaredbloggen.blogspot.com/ det här känns som något för dig. bäst är när svenska fölket skickar in egna bilder på sina fynd.

c.