onsdag, juli 13, 2011

Semesterparadox

Hallandsposten rapporterar om att den överbefolkade kustremsan har överbelastat både 2G- och 3G-nätet i Mellbystrand.

På ett sätt är det skönt, men jag kan inte låta bli att provoceras av bilden på den lokaltidningsbesvikna campingsurfaren Carina, som uppgivet hänger över sin tjocka Acer, och med en platinablonderad frisyr och folkölsdomnat ansiktsuttryck viker ut sitt missnöje över att inte kunna uppdatera sin Facebookstatus. Det paradoxala i att jag bloggnäller över det.

Jag vet hur fel det är men jag unnar inte husvagnssvennarna att byta sina flickerfeeds med swingerbilder och nakenchatta, på min bekostnad. Det stör mig att möta dem vallfärda till stranden med sina flintasteksstinna bukar och kladdiga smartphones. För jag vet att varje jävel kostar mig en täckningspinne. Och den vetskapen stressar mig. Hur skönt jag än tycker att det är att vara ouppkopplad.

3 kommentarer:

adde sa...

"Folkölsdomnat" var ett nytt bra ord.

Måste bara fråga om inte det är du som ligger bakom http://katastrofalaomslag.blogspot.com/.

Väldigt rolig blogg, den med.

mikebike sa...

Adde: nä faktiskt inte. Men typiskt nischprojekt jag skulle kunnat starta. Kommer en annan grej i höst om allt går som det ska. Inget stort men förhoppningsvis kul.

Anna sa...

Åh underbart, kan du inte skriva ett längre inlägg om campinglivet? Gärna baserat på fördomar snarare än på personliga erfarenheter?