tisdag, juni 07, 2011

Dagens antitips och lite pepp

Jag provade ett nytt egenpåhittat dopingtrix inför dagens pass. Ring P1 i lurarna. Det funkade sådär. Eller det funkade inte alls. Tanken var att idioterna som ringer in skulle pumpa ut massor av explosivt aggressionshormon i mina vener. Det borde verkligen ha funkat. Istället blev det motigt. De satans det-var-bättre-förr-hjonen sög energin ur mig snabbare än en stor tvättsvamp drar åt sig fukt. Får komma på något annat.

Har satt upp lite regler också. Öl får jag bara dricka när vi grillar och när jag ska ut och dricka öl. Sedan skär jag utan pardon ner på glass och annat kul. Jag äter bättre mat och mindre portioner. Dessutom spetsar jag dagen med mellanmål i form av frukt (trots att frukt i sin naturliga form är bland det tråkigaste mög jag vet). Det och en massa rännande ska väl få fason på kroppfan så småningom. Jag har (återigen) blivit trött på att gå runt och se ut som ett nöjesfält på dekis.

Över och ut.


PS. Tack till alla genuina människor som engagerar sig i min kamp. 

17 kommentarer:

Helen L sa...

Här är nåt annat.........

"Vi jobbar hårt för att det aldrig mer skall bli bättre för"

Sug på den och energin kanske kommer tillbaka...

Lycka till :)

Dano sa...

Ska vi ta en öl snart? :D

mikebike sa...

Helen L: jag fattar inte. kanske för att klockan är sen eller för att jag är trög.

Dano: jessbocks. vad sägs om torsdag?

SE sa...

Det där med att skära ner på öl hoppade jag aldrig på, förutom i syfte att inte vara bakis när man springer. Bakfyllelöpning är helvetet på jorden.

Jag fick förresten en bra motivationskick när jag sänkte tempot till drygt 6:00, vips kunde jag därmed springa en halvmil ist för tidigare 3k. Tiderna är ju ändå skitsamma i början.

bananprojektet sa...

Man borde inte skära ner på glass. Eftersom det är just glass.

adde sa...

Läste för länge sedan om en kille som sa att han sprang för att kunna fortsätta dricka, käka och slappa utan att förfalla.
Kan ju funka som motivation sedan när du nått din matchvikt. Har man ändå lagt sig till med en god vana är det ju synd att göra sig av med alla ovanorna. ;)

Andreas i Stockholm sa...

"Öl får jag bara dricka när vi grillar och när jag ska ut och dricka öl"

Så självklart och så genialt.

Länge sen jag kommenterade nu, men var säker på att jag surfar in minst fem gånger om dagen för att vara säker på att inte missa något :-)

Anonym sa...

kör ett lchf-program, det fungerar för att öka på fettförbränningen! gick ner ca 7kg på det i vintras, + lite längdskidåkning. Bra kickstart och mindre flöt och vikt sparar på kontorsknäna. och kör lite lägre tempo i början och få lite mer distans. Lycka till! exilväschötten

Anonym sa...

Vad skall man med glass och öl till på sommaren?

-Luca

PS Jag har precis köpt och ätit en DJÄVLIGT stor förpackning med godis som sista smörjelsen för min del. Du leder som vanligt...

Spader Ess sa...

Låter trist det där. Har iofs börjat träna igen på gamla dar, men att börja späka sig helt.... Då förfaller jag nog hellre långsamt och köper en lite större kista när den tiden kommer. :-)

mikebike sa...

se: så sant. ska försöka sänka tempot lite, även om det redan känns ganska långsamt.

bananprojektet: bra poäng där!

adde: ja jag lever ju lite för ovanorna. det är den här satans 30-årsåldern som pajar det upplägget.

Andreas i sthlm: Åh det blir jag glad för ska du veta. haha, ja man måste passa sig så man inte målar in sig i ett hörn :) Jag var förövrigt i din stad i helgen. Nästa gång hör jag av mig så får vi dricka en öl... eller två.

exilväschötten: jag är lite skeptisk mot alla sådana där dieter och kurer. vad händer sedan liksom.

Luca: alltid lite före :)

spader ess: ja, just därför har jag instiftat mitt ganska godtyckliga dekret ang öl.

Anonym sa...

Roligaste bloggen fortfarande. Men lite bilder skulle vara ännu roligare...typ "före och efter" med mera.

SB

Johanna sa...

Hahaha, ring p1 i lurarna på en löptur låter sjukt. SJUKT.

tiggerrr sa...

Såg att någon redan föreslagit det, men alltså...före- och efter-bilder!

Jag är f ö också något skeptisk mot dieter. Att köra på en balans mellan energi in och energi ut fick iaf mig i en sjujävla bröllopsform utan att behöva matångesta så mycket som vissa av mina dietande bekanta verkar göra.

SE sa...

Mike: men även om det går långsamt kan ju folk som ser dig faktiskt tro att du redan har avverkat en mil eller två. Och då är man inte så jävla snabb ju.

Anna sa...

Om du ska göra om din blogg till bantningsochträningsblogg a la Katrin Zytomierska så kan du lika gärna ta steget fullt ut med före- och efterbilder!

Helen.L sa...

Vi jobbar för att vi inte ska kunna säga "att det va bättre för"..... vad det än är......vi vill vi ha det bra nu.......du fattar säkert ...när timmen inte e sen.... : )