torsdag, maj 05, 2011

Uppiggande morgonspänning

Idag när jag tog 3:ans spårvagn till jobbet gick jag på vagnen där fram och letade mig maniskt bakåt efter en sittplats (det är så ovärdigt att stå när man löst månadskort). I en av de främre raderna satt en kvinna som pratade tyst för sig själv, och som såg ut att inte ha gjort riktigt som doktorn sa och slarvat med sina medicamentos. Hon hade en hög med random grejer i knät (bl.a. lite tidningar och en scarf).

När jag precis hade passerat hörde jag hur hon plötsligt och överröstande hög ton utbrast: "Jag har en pistol... Jag sa att jag har en pistol här". Sedan satt hon knäpptyst.

Den tystnaden. Den stämningen. Plötsligt hade alla spårvagnsresenärer förvandlats till sådana där hemliga anti-terroragenter som jobbar med att hålla koll på araber och andra misstänkta personer på de amerikanska inrikesflygen. Man kunde se huvuden vridas en grad eller två och jag lovar. Det fanns inte ett öga (inklusive mina) på den vagnen som inte hade örnkoll på kvinnan och den plötsligt mycket suspekta högen i hennes knä. Jag hann till och med tänka att det skulle vara jävligt ironiskt om jag skulle dö i en spårvagn. Att dö AV en spårvagn finns ju alltid med i riskkalkylen, när man som invånare väljer att färdas till fots i den här jävla stan. Men inte på grund av att en tokig högsbokärring skulle få för sig att öppna eld i kollektivtrafiken.

Dock hände ingenting. Det kanske bara var lite morgontourettes?

Och vad pigg jag blev.

14 kommentarer:

Medelklassman sa...

Alltså vad är det med spårvagnen i Götet? När jag var på besök i staden dröjde det exakt två minuter sedan jag klev på ett dylikt fordon tills en person ville mucka bråk med en annan passagerare för att denne tittat på honom.

Jag har bott i huvudstaden i 14 år. Har aldrig sett ett enda intermezzo i lokaltrafiken.

Vad beror detta på?

Carola sa...

Men för fan! Obehaglig stämning, kan jag tänka mig... Jag åker med 3:an flera gånger i veckan på väg till skolan... kanske sett samma kvinna... brukar åka ett par suspekta typer på den linjen...

t.b.f.t.e. sa...

Fantastiskt! Jag hade velat se det! Upplevelser är ju så himla hett nu. Åk vagn för fan. Det är upplevelser. Dåliga upplevelser. Men likväl upplevelser...

Mi sa...

Varje dag på vagnen är en upplevelse...ändå låter jag bilen stå parkerad...men det är klart, vem fan vill köra i stan!?
än värre är det att som du säger, gå, trodde jag sett dagens sista ljus förra veckan på Korsvägen när buss 53 nästan avslutade mitt liv.

Anonym sa...

hahaha.. jag hade en sån upplevelse i en buss i London -99. Han skrek aldrig att han hade en pistol, men fan vad arg han var på sin egen spegelbild i rutan. Vi andra trängde ihop oss som skrämda höns längst bak.

Kraxpelax sa...

bÖg

Spader Ess sa...

Du kanske bara gick av lite för tidigt och därigenom missade en oförglömlig resa med spårvagn?

Cornelia sa...

Haha, älskar att börja morgonen med ett skratt. Tack!

adde sa...

Hon kanske bara var väldigt glad över sin nya pistoltatuering på handleden?

Camilla sa...

Måste bara berätta att jag efter ditt inspirerande inlägg om flurrandet på McDonalds kände mig absolut tvungen, TVUNGEN, att beställa en när jag besökte Donken igår. Jag gick fram till kassan och beställde utan att tveka en McFlurry Daim DeLuxe. Expediten kände tyvärr inte igen fenomenet men jag beskrev vad den skulle innehålla och hon sa att hon naturligtvis skulle ordna en sådan. Då hon återvände såg jag till min enorma besvikelse att den inte var flurrad. Dock skulle det strax visa sig att enda anledningen till att den inte var flurrad var att hon hade gett mig så mycket Daim och sås att den var bokstavligen omöjlig att flurra utan att skapa ett DeLuxekaos över hela Donkenköket. Hon bad dessutom om ursäkt för bristen på flurrningen och frågade om det var okej ändå. Så mycket daim och sås har jag sällan skådat! Jag vill ge McDonalds Kungsgatan 17 en poäng på 4/5 p.g.a. det fina bemötandet, trots bristen på flurrning.

Jo tjena sa...

Snacka om lite spänning i vardagen. Hon kanske helt enkelt hade som mål att få er morgonresenärer att piggna till?

mikebike sa...

Medelklassman: Nä, jag har aldrig hört om att det skulle ha förekommit våld eller hot om våld eller någon annan form av vansinne i stockholms kollektivtrafik. Aldrig på en buss, aldrig i tunnelbanan.... Ehhhhhhh?

Carola: haha ja 3:an är ett riktigt crazy train.

tbfte: ja visst låter det läckert.

Mi: usch. tur att det inte blev så.

cornelia: och jag gillar att börja dagen med att ha blivit länkad. tack!

bambismamma: haha åh jag tror jag börjar bli luttrad. har aldrig hört någon säga som just henne innan men diverse utbrott och obehagligt kontaktsökande hör nästan till vardagen.

kraxpalax: ok?

spader ess: tror inte det blev mycket bättre än så.

adde: kan ha varit så.

camilla: du har väl gått med i min grupp? dela gärna med dig av den här upplevelsen. Om hon bad om ursäkt kan man ju låta det passera.

jo tjena: ja det är en möjlighet som någon annan.

Anonym sa...

Så går det när vi släpper folk över bron........ (Känns som inflyttad hisingsbo) ;-)

Djävulsön bör hållas isolerad!

Johan I majorna

Dano sa...

Läskigt!

Mikebike kolla Kraxpelax bloggar. Tror vi har en potentiell terrorist/galenpanna där.