måndag, maj 23, 2011

DJ Clabbe!?

Bläddrade igenom min SR-app och plötsligt nös jag till. Det var som när man får damm i näsan, men det var bara att jag råkade bläddra förbi podarkivet till radioprogrammet "DJ Clabbe".

Om ovan nämnda format finns på Sveriges Radio att läsa följande: "Programmet där Claes af Geijerstam, på klassiskt DJ Clabbe-manér, spelar ny och gammal musik." För att förtydliga något så syftar "ny" till musik som producerades någon gång i början på 90-talet. Med "gammal" menas den musik som låg på listorna när farfar Clabbe själv gick i pension. Alltså någon gång på det glada 60-talet.

På programsidan bloggar DJ Clabbe friskt i en osammanhängande gubbordvitsaranda om Samantha Fox, via Mickel räv i buskarna och vidare till hur saven stiger och Lena höjer PH-värdet. Jag vill inte ens veta om det sistnämnda är menat att att ha en sexuell underton. Sanningen skulle troligen leda till att jag blev tvungen att skada mig själv. Och det vill jag inte. För övrigt lär väl den enda sav som stiger hos Clabbe numera vara innehållet i hans grovfibriga vuxenblöja. Bortsett från den blå rök som lägger sig likt smog över Stockholm när han tömmer sin pung då...

Ok. Nu gick jag över gränsen igen.

Andra härliga musikreferenser som DJ Clabbe slänger sig med är Wham och Cher. För att inte tala om hans Rock N' Roll-specialare där han tydligen hyllade bortgångna "hjältar" som Rock Olga, Rock Ragge och Burken. Ja ni läste rätt. De här halvfigurerna har tydligen funnits, och de refereras nu 2011 i Sveriges Radio till, fantastiska liveartister och "Sveriges rockkungar". I nästa andetag namedroppar han de som är kvar. Jerry Williams, Rock Boris och Little Gerhard. Ja de är ju verkligen kvar. Att Jerry Williams ens levde fortfarande fattade jag för ett par år sedan när jag kom körande förbi Rondo och plötsligt kände hur den fräna lukten av tantfitta (ref. ett antal indoor walking pass på friskis) sippra igenom AC:n.

Fan, vilken härlig tid det måste ha varit ändå. 50-talet. Det räckte med att sätta substantivet "rock" som prefix till sitt förnamn, och vips så var man en rocker. Och Clabbe som var flink med att byta låt på sina vinylplattor blev snart rikskänd som en riktig discjockey. Inte så konstigt att dagen gymnasiekids sysslar med självskadebeteende i så stor utsträckning. Det enda som inte kräver rysk disciplin från tre års ålder för att lyckas bli skaplig på något i dagens mått mätt är att bli ett dystert EMO.

Hur som helst. Att Sveriges Radio ens hyser ett sådan program i sin tablå känns som ett helt sjukt stenåldersbeteende. Jag skulle helt ärligt tycka att programinnehållet kändes fräschare om det endast bestod av ljudet från en uppmickad bajskorv som de lät smälta i andakt under en värmelampa.

Så var det sagt.

24 kommentarer:

Anna sa...

Jag vill påstå att det kvinnliga könsorganet åldras enligt ålder 0-15 snippa, 15-50 fitta, 50+ underliv. Alltså är ordet "tantfitta" en elak paradox som man borde slippa se i skrift!!!

mikebike sa...

Anna: haha jaha men då ber jag så mycket om ursäkt då.

Zeus sa...

Det händer ju inte ofta, men här är du snett ute.

bananprojektet sa...

Väl talat. Men jag fick en otäck sinnesbild av en smältande bajskorv, som inte riktigt vill ge med sej.

Jo tjena sa...

Se dig som lyckligt förskonad fram tills nu. Min käre far blir lyrisk när han hör vinjetten till DJ Clabbe på radion i bilen. Jag gnisslar tänder.

Johanna sa...

Hahaha, håller visserligen med om att det smältande bajset blir svårt att glömma, men den rykande pungen då?! Jeez, där snackar vi verkligen brännskador på den imaginära hornhinnan.

Dano sa...

+1

Connie sa...

Det gläder mig att vi har liknande åsikter om Clabbe. Men är också lite lite arg för att du påminde mig om hans existens.

Anonym sa...

Frasen "plötsligt kände hur den fräna lukten av tantfitta (ref. ett antal indoor walking pass på friskis)" kan mycket väl vara det roligaste du skrivit. Någonsin. Bra jobbat!

Mycket nära att det frustades äpplejuice i tangentbodet nyss.

/Jonas

Anonym sa...

clabbe säger: yowza, yowza, har jag för mig. Betänk vilken uteckling DJ-yrket haft, från Mr C till Sound of Habib och alla akter som idag förnöjer den dansanta ungdomen! Själv gillade jag Ander Herdin (tror jag det var) som fick mig + boråsbönner m.fl att dansa sig genomblöta i varberg m.fl. "hot-spots" på 80-talet...suck/Mvh exilväschötten

mikebike sa...

Zeus: haha tycker du. hur då?

Bananprojektet: Tack hörru. Ja det var tanken.

Jo tjena: hahaha ja men då undrar jag direkt. din far är född på 40-talet va?

Johanna: det bjuder jag på.

Dano: :)

Connie: ja men jag var tvungen att dra med dig i fallet. jag blev ju påmind och då måste jag straffa er som läser här förstår du.

Jonas: det tvivlar jag starkt på. Men tack för din support :)

exilväschötten: minnen minnen minnen... ;)

Vilma sa...

Varför länkade du inte till programmets fantastiska sajt? Nu blev jag ju tvungen att googla själv ;) En helt fantastisk sajt, jue! Ordvitsarna (kan man ens kalla dem det?) tar onekligen priset :)

Kalla Kåre sa...

Harrejävvlar. Det är inte bara Grimsvøtn som får utbrott då och då. Ditt askmoln lär lätt stoppa flygtrafiken över Hisingen.

Anonym sa...

Hur kan man reta sig på Clabbe?

-Luca

adde sa...

Det här kändes som en ny frisk fläkt i ditt bloggande; så här vulgärt har du nog inte uttryckt dig totalt sedan starten. Känns spännande tycker jag, utan att vara ironisk.

Jo tjena sa...

Yes, det är han. Vilka andra än köttbergets massa gillar den mannen?

da bomb sa...

Mike, I love. Fan va träffsäkert.
Att den jävla tokfan inte har vett att lägga av är en gåta. Sicken jävla tomte.

mikebike sa...

vilma: sorry det borde jag ha gjort.

kalla kåre: äh det där var väl inget utbrott?

luca: haha va? tyckte du det verkade som att jag retade mig på Clabbe? Det är ju SR som sänder hans skit jag retar mig på.

adde: var det så vulgärt?

Jo tjena: haha visste det. nä, inga.

Da bomb: Tackar.

Rutan sa...

Ja herregud. Bort med dem bara, alla födda före 1975. De har ju ändå aldrig haft ett sånt fullödigt och hippt liv som 34-åringarna har idag. De där pinsamma gamlingarna, kan de inte ha en egen kanal på radion där man loggar in med födelseåret? Om de nu har hörseln i behåll. Den blev de väl av med samtidigt som impotensen och inkontinensen kom, vid 41 års ålder ungefär.
Men vänta bara... det kommer en tid när 40 minus-folket har åldrats och sitter och gaggar till Lady Gaga och hånas av sina barn.
Till dess sitter vi gamlingar och skakar in kanalerna på radion och minns vår ljuva ungdom, vi som inte fattar det där konstigt nya med Spotify och allt vad det är.

MrArboc sa...

Rutan: Nu känner jag mig faktiskt kränkt av din kommentar. Även vi som är födda 1974 har rätt att existera.

Faktiskt!

mikebike sa...

Rutan: du verkar vara en härlig typ. Gillar din humor. Fan vi skulle kunna bli bästa vänner :)

Mrarboc: Nä, not a chance. alla födda före 1975 måste dö. det var exakt det jag skrev.

Zeus sa...

För att förtydliga: Clabbe får man gärna dissa - han har sidor som är jobbiga.
Däremot ska man inte underskatta vad han gjort för svenskt musikliv i stort, som inspiratör, importör etc.
Det jag reagerade starkast på i ditt inlägg var dock sågningen av de svenska rock-pionjärerna. Deras musik låter kanske inte daggfräsch i dag, men på sin tid var de modiga föregångare, ofta med en helt egen identitet.
De flesta gick också i hedervärt tidig artistisk pension. Tyvärr inte alla (typ Jerry och självaste Clabbe).

Rutan sa...

MrAboc: Kränka på dig bara!

mikebike: Rätt som det är kommer det fram en tant på spårvagnen och frågar om du är mikebike. Då är det jag som är den tanten.

Zeus: Inte ska väl Rolling Stones pensionera sig! Må de stupa på scenen vid 80 fyllda!

Anonym sa...

Min pappa gillar Clabbe, och lådviner.

/ Grillfest