måndag, april 04, 2011

Under hot

Det här inlägget skriver jag under hot från en lergökstorped.

Min gode vän och före detta kollega Mats skickade ett meddelande sent igår kväll, där han beklagar det faktum att han nu tvingas ta till utpressning, för att få mig att tipsa om sin nyfunne väns blogg; Lergöksidioten. Något jag under en längre tid har lovat att göra "vid tillfälle".

Grejen är att det är en briljant idé. Samla på och recensera lergökar. Det finns en hel värld där ute mina vänner. Och lergöksvärlden har potential att bli precis hur sjuk som helst. Jag förklarade för Mats att jag är avundsjuk på hans väns idé. Vilken terapi det skulle vara för mig att grotta ner mig i ämnet lergökar. Att jag skulle behöva det. Jag har nämligen också en tendens att haka upp mig på grejer (bli fixerad) och då finns det inget skönare än att hitta ett sätt att kanalisera det.

Sedan dess har jag fått kanske femtio uppmaningar, i form av fejsboxmeddelanden, mail, nattliga fylle-sms och så vidare, om att skriva om Lergöksidioten. Inte ett samtal har förflutit utan att denna mystiska beroendepersonlighet kommit på tal. Men Mats starka vilja har triggat mig att hålla på mig, vara kysk med länkandet, inte prostituera mig lika lättvindigt som det gökfnask han själv är. Ja, det är sant. Mats har nämligen själv agerat lergökseskort och dejtat en flicka mot gedigen lön i lergöksvaluta (en Falkenbergare med klassisk grön stjärt). Och nu detta smutsiga hot. Denna byk.

Mats hotade att skapa en koncentrerat finsk stämning för mig på sin 30-årsfest nu till helgen om jag tog mitt förnuft till fånga senast idag. Det är tråkigt att Lergöksidioten ska behöva hamna i kläm på det här viset. För det är en avundsvärd blogg han driver. Jag hade kunnat berätta om honom under glada former, sälja in hans blogg under högtidliga former, med hyllningstal, passion och värme. Nu blir det tyvärr inte så. Nu blir det bara en simpel utpressad länkjävel. Hoppas det smakar som sur spättekaka min skånske vän.

21 kommentarer:

SE sa...

Som ängelholmare blir man såklart lite till sig nu...

SE sa...

Som ängelholmare blir man såklart lite till sig nu...

Jo sa...

Jag är också ängelholmare, men det är inte utan att skämsfaktorn höjs till rätt svulstig nivå när ens hemstad marknadsför sig som "clay cuckoo town" ..

Wagner sa...

Idioten ser ut som en lergök själv på bilden. Men det kanske var tanken också..

Dano sa...

Förstår varför du väntade in i det sista med att sälja in länken mikebike ...

Jenny sa...

Haha, ja det finns många sköna grejer att snöa in på!

Anonym sa...

Jag skulle nästan göra vad som helst för att få deltaga under förberedelser och genomförande av en koncentrerat Finsk stämning. Hur isolerar man det till endast en deltagare under en födelsedag? Hur mycket jobb kräver det? Använder man tillhyggen? Ja, frågorna hopar sig men detta är så mytomspunnet att tillfällena för förklaringar måste tas i flykten.

/ Grillfest

Dano sa...

^
|
wtf?

mikebike sa...

SE: hahaha ja det kan jag förstå!

Jo: hahaha ja vilken grej. men nån ska ju vara den staden också.

Wagner: jag vet inte, men jag måste träffa denna mytomspunna person :)

Dano: hahahaha gillar du den inte?

Jenny: visst gör det.

grillfest: finsk stämning vill man inte uppleva. det är en styggelse. bara rolig att återberätta långt i efterhand. hotas man att utsättas för den gör man vad som helst för att slippa.

Spader Ess sa...

Han behöver en Schysst signaturmelodi, om han inte redan har den så gjorde man i gamla radioprogrammet Rally en underbar version på Orup/Glenmarks gamla dänga "Jag är en jävel på Kärlek" men med titeln "Jag är en jävel på Lergök"

Mats sa...

Spader Ess: Bra bra idé.

Baronessan sa...

Undrar om jag kan kränga min egenhändigt ihoptotade lergök. Skapad på en ler-kurs för några år sedan. Den ser underlig ut och går inte att få ton i MEN... it´s the one and only in its kind.

Mi sa...

Nej detta är bara så bra, jag finner inga ord.
Kommer med stor entusiasm följa utvecklingen av denna mannens samling.
Detta är humor.:)

Mohammedi sa...

ska vi köra länkbyten?
jag har över 1000 läsare ( per dag )

Dano sa...

@mikebike
Gillar? Jo det var "haha" 60 sekunder sen dog det.

mikebike sa...

spader ess: hahaha jo det skulle vara nåt. Tror att mats plockat fram flöjten i detta nu.

mats: eller hur?

Baronessan: Klart du kan. En raritet.Lergöksidioten gör vad som helst för en speciell gök och det han inte gör gör mats åt honom. Så behöver du en slav för ewn dag så ställer nog mats upp :)

Mi: haha ja det är en kul idé.

mohammedi: länkbyten? du får gärna länka till mig om du vill, om du gillar min blogg. Har inte läst din så jag kan inte länkar till den nu.

dano: hahaha. du måste ändå ge honom att är en entusiast. sånt måste premieras.

Anonym sa...

Ja jösses. Men det var inte helt glasklart på ett ställe: var det tjejen han dejtade som hade grön stjärt?
//Robban

Anonym sa...

Jag heter Claes-Göran Olofsson och jag måste skaffa fram pengar, så snälla snälla snälla...
skänk en valfri summa pengar till detta kontonummer 8169-5,914 844 158-8
Efter att du skänkt pengar så besök min blogg http://www.nattstad.se/classeslillablogg2

Daniel sa...

Men finsk stämning e ju roligt!;)

Camilla sa...

Som alltid när jag besöker din härligt mysiga roande blogg så får jag mig ett gott skratt varje gång,din vän lergöksamlaren vad som fick mig att skratta,han ser galen ut:)

Peter sa...

@Anonym
Du kommer bara köpa lergökar eller metamfetamin för pengarna.
Den lätte går vi inte på...