tisdag, april 12, 2011

2.42

I am the champion my friend.

Igår kväll hände det igen. Jag tävlade. I snabbduschandets ädla konst. Precis som vanligt kände jag att jag hade det i mig. Att jag kunde klå mitt personbästa på 3.23. J:s syster Anna var här och jag kände att jag ville både bevisa och imponera med hur jävla snabb jag kan vara när det väl gäller. Så jag preppade min stass, ställde klockan och körde igång.

Jag formligen flög över gården. Mötte en gubbe som stod och kvällsrökte utanför sin port. Han flyttade ciggen från läpparna och tittade gapande på idioten (mig) som kom farande som om det brann. Jag sket i honom. Ner i duschen knäppte jag upplocket på schampoflaskan samtidigt som jag skruvade på vattnet och sparkade av mig skorna. Sedan vräkte jag av mig t-shirten och började schamponera mig samtidigt som jag krängde av mig mysbrallorna. Jag rasade in i duschen och kände att jag var snabb. Jävligt snabb. Jag tvålade in kroppen hann till och med köra en dubbelvända över skrotum och mellan skinkorna eftersom jag hade åkt andraklass till och från Stockholm samma dag. Sedan snabbtorkade jag mig, vräkte på mig kläderna och rusade som en liten jävla gris tillbaka över gården. Rökmannen hade inte hunnit suga i sig sin giftpinne och gjorde exakt samma oförstående och undrande gest. Jag kände ett sting av irritation skava i mig. Fan, har han aldrig sett en snabbduschare innan, tänkte jag. Det hade han nog inte.

Väl uppe igen blev jag osäker på om jag hade klått min redan extremt slimmade tid. Det kändes så men kunde jag verkligen ha varit så äckligt snabb? Anna som höll i klockan berättade att jag nästan klarat det men hade fått 3.25 två sekunder långsammare. Jag suckade besviket. Två nedriga små sekunder sämre än förra tiden. Attans. Men så vände hon på telefonen och visade räkneverket. 2.42. En halv minut snabbare. Helt sjukt. Jag hade blivit mästare igen. Det kändes sweet.

Idag har jag både bestämt mig för att bräcka rekordet igen och för att låta bli. J:s mamma började nämligen jiddra om att jag kunde bryta ett ben, eller slå ut tänderna om jag trampade fel mitt i hetsen och ramlade med gaddarna mot en stentrappa. Så jag blev nojig. Och så beslutade jag mig för att låta bli. Det skulle liksom bara fattas att jag blev invalidiserad och/eller fick dras med en vanskapt look resten av livet.


Här vill jag passa på att mota bort eventuella bittra och avundsjuka teorier (emster, känn dig träffad, som av en örfil i nacken) om att jag inte skulle ha hunnit bli ren. Men jag blev jävligt ren. Inget att oroa sig för med andra ord.

24 kommentarer:

Ron Obvious sa...

Två sekunder till så är det Stefan Holm-nivå. *duckar*

Sara sa...

Sitter här och fnissar i armvecket så att ögonen tåras, eftersom sambon sover och jag av hyfs alltså borde vara jättejättetyst. TACK för att du förgyllde min kväll, som hittills innefattat allt utom ... tja, nåt roligt alls faktiskt.

Snyggt rekord. The impossible made possible, som de säger. Kanske min helvetesvecka löser sig likt Mikebikes schampolödder after all. Pepp.

mikebike sa...

Ron obvious: hade detta varit höjdhopp hade det varit patrik sjöbergnivå. fuck holm.

sara: tack så mycket, vilken fin kommentar. ja, hoppas din helvetesvecka löser sig. det är ju bara tisdag. vad är det som är helvetet förresten?

ulsak sa...

Fråga: varför har du kläder på dig överhuvudtaget?
Måste ju räcka med att vira badhandduken runt strategiska delar..det är ju inte ens kallt.

Wagner sa...

Och springa med schampoflaskan som en djävla staffetpinne går ju fetbort. Tryck ut en klick i kalufsen redan i hallen, lär ju ändå inte hinna rinna ner i nacken.

Sen tar du rejält med flytande tvål i armhålorna och kniper åt. Då räcker det till hela kroppen och vi bör hamna på en tid kring 2 minuter blankt.

Den hemska tvillingen sa...

Å jag är imponerad, inte så mycket över rekordet för det lär du med kommentarernas tips trimma ännu mer.
Nej jag är imponerad över din ork! Fantastiskt roligt med fanatiker.

Caiman sa...

Wagner: hur fantastiskt smarta och kul dina lösningar än må vara så måste man ju någonstans dra gränsen för vad som ingår i momentet "dusch". Schampo och tvål ska, enligt mig, appliceras i duschen. Hur mycket kläder man tävlar i är dock en annan femma. Om du gör allt på runt 2.40 så kan inte spurten över gården vara många sekunder, ombytet däremot... Jag säger skippa kläderna helt! En naken rusch på 2-3 sekunder över gården lär fila en hel del på totaltiden!

Wagner sa...

Men det hela går väl ändå ut på att vistas kortast möjliga tid nere i Majornas egna Fritzlel näste?

Spader Ess sa...

När du förbereder dig, har du sånadäringa sköna Tix som Holm och småkräks lite i munnen för att nå rätt sinnesstämning innan dina rekordförsök?
*Duckar bredvid Ron*

Caroline sa...

Det är ju inte utan viss häpenhet som man beundrar och begrundar din liksom driftighet när det kommer till somliga ämnen...

Anonym sa...

fick inte du en onepiece i pris? den borde ju bara det ultimata plagget för denna utmaning?

bananprojektet.se sa...

Texten och dess innehåll fick mig att tänka på en låt av Håkan Hellström.

charlytjejen sa...

Sitter på mitt astråkiga kontor och skrattar högt av vad du skriver. Så jävla bra!

Sara sa...

mikebike:

Haha! Ja, eller hur, där är så många dagar kvar i veckan, där så mycket mer kan gå fel. Fantastiskt. I can't wait!

Å, det är lite blandad kompott. Mycket är mitt eget fel på grund av så kallad tidsoptimism, men det är ju till föga tröst nu. Vad värre är att ett sådant läge inte ger utrymme för "övrigt strul", och ja ... det övriga strulet lät ju inte vänta på sig. Enkel logik. Hej onsdag!

mikebike sa...

ulsak: för att jag inte vill bli utslängd ur föreningen utöver allt.

Wagner: njae, jag tycker ändå att intvålningen hör duschrummet till. annars kan jag ju till slut skippa resan ner oich bara skvätta vatten från diskbänken över mig själv.

tvillingen: jag tyar inte mer. idag ska det vara över. sägs det. då blir det inga snabbduschar mer.

spader ess: det har jag säkert.

caroline: vad kul att du säger det... eller? :)

anonym: jo men den skänkte jag till en gravid vän. Den kom väl till pass.

bananprojektet: ok. vilken då?

charlytjejen: åh tack vad snällt sagt.

caiman: jag har lekt med tanken om morgonrock, naken under, det borde kunna pusha ner det till 2 blankt.

wagner: ja men jag måste ju utföra duschen där nere.

bananprojektet.se sa...

"Ramlar" så-klart! (händerna i taket).

Men nu inser jag också att början av refrängen till "en vän med en bil" också skulle kunna passa.

Ibland är jag så rolig att jag nästan inte vet vart jag ska ta vägen. Tur att det snart är helg. Errrr

Crädd till det nya rekordet! Själv duschade jag 45 minuter imorse. Med pannan mot kaklet nästan hela tiden.

mikebike sa...

bananprojektet: ahh, jag tänkte nästan det. fyndigt.

åh 45 minuter mot kaklet. så ska jag ha det imorgon. mot mittt eget nya kakel.

mia sa...

Jasså? Du menar att eran dusch ska vara klar i morgon. Vågar du hoppas på det ;))

Anonym sa...

Jag visste att det bodde en härlig synthare i dig! Det här måste du anmäla till saker som är 242. http://theblacklodge.org/synthare/arkiv/blandat/242.html

Johanna sa...

Hahahahaha, trodde verkligen inte att det var möjligt att komma under tre minuter. Och då har jag ändå inte inspekterat själva hinderbanan, med avstånd etc. Men duscha på 2.45 känns nästan omöjligt även om man får börja och sluta INNE i badrummet..

mikebike sa...

mia: duschen är klar. idag kan vi börja gå på toa och spegla oss (obs! inte samtidigt). fy fan vad bra det blir.

mikebike sa...

anonym: Kul. det skulle jag gärna göra men det finns ingen uppladdningsfunktion på sidan.

Johanna: du det trodde jag inte heller. men nu har jag börjat skissa på ett upplägg som skulle kunna ta mig ner under 2.20. men å andra sidan. nu har jag fått tillbaka mitt badrum så projektet får ses som avslutat... eller också inte :)

emster sa...

2.42. det är du och sjöberg. han är inte heller på något sätt ren.

Anonym sa...

Hade snabbduchtävling i Italien på sportlovet. Var sämst av tre pers på 58 sek.....