tisdag, mars 15, 2011

Bastunytt!

Det finns en manuell tidsbokning utanför föreningens bastulokal. Där kan man boka in sig alla dagar i veckan utom en. Fredag såklart. Då står det förtryckt "SAMBASTU" över hela kvällen. Nej, det handlar inte om särbehandling av eventuella samer i vår gemytliga bostadsrättsförening. Det betyder att den är obokbar och att ALLA som vill får steppa in och ta för sig av värmen i den mörka svetthålan. Läckert.

Jag som trodde att Let's dance står för fredagsmyset i den här föreningen. Men icke. Det är tydligen då man går ner och avrundar veckan genom att umgås nakna, sådär grannar emellan. Decennier av osedlighet kanske är förklaringen på varför kakelfogarna ser ut som de gör.

Jag måste verkligen köpa badtofflor. Pronto.

16 kommentarer:

tobias sa...

Ta med en liten TV ner på fredag - så kan ni sitta och titta på Lets Dance och sen basta lite tillsammans i reklampauserna. Samkväm!

(Undvik salta pinnar som fredagsmys bara, de blir lite sunkiga i bastuångorna)

mikebike sa...

tobias: du det är nog mer saker som blir sunkish i de ångorna.

SE sa...

Fredagsmys för swingers. Flott!

Dano sa...

mikebike jag ska boka solstol på en nudiststrand åt dig. tror det kan resultera i ett höjdarinlägg! :D

niklas sa...

Ring sedlighetsroteln, det luktar bastuklubb lång väg.

da bomb sa...

Mike, läste om hur snabbt du tvagade dig för ett par inlägg sedan. Tydligen har du aldrig hört hur han som satte Åsarna på kartan höll på när han var som värst. I sin iver att kapa sekunder var Gunde nere på under två minuter för att stå i ordning gjord. Så du har lite att hämta in än...

Förresten så har händelsen med läckan gjort att din blogg blivit ännu roligare. Inget ont som inte har nåt....

Daniel sa...

Uh, får rysningar och mardrömmar av dina blogginlägg om detta gemensamutrymme. Fy fan! Angående Svans "tvaga-sig-under-två-minuter" misstänker jag väl att han inte - i likhet med Mike - behövde springa över två gårdar inom den tidsramen för duscha. Att duscha sig under två minuter i sitt eget hem tror jag nog att de flesta har en rimlig chans att klara av.

Spader Ess sa...

bodde i en hyreshus som hade bastu som alltid var allmän. Det var bara jag och tjejen och ett bögpar från våningen ovanför som använde den i stort sett. Helt ok. Men den städades ju förstås.

adde sa...

Kom att tänka på programmet "En idiot på resa" och när han skjutsades ut till en strand i Brasilien en väldigt tidig morgon och hoppades på en avkopplande dag på en lugn strand. Efter ett tag i solstolen la han märke till att killen som packade upp drickaståndet (hepp) var bar under midjan. Efter hand började de övriga nudisterna strömma till och där satt han och kunde inte tro sina ögon. Till slut blev han ombedd att klä av sig eller lämna stranden.
Jag skrattade nog lika mycket som Ricky Jarvais och hans kompis som står för producerandet.

charlytjejen sa...

Tänk på alla dina grannar som sitter direkt på bastubritsen...utan handduk...smutt..

Anonym sa...

tänk att din duschpolare värmlänningens kulpåse har asat omkring på de redan maffigt (röv)svettiga lavarna, gammal utspilld pilsner, snusloskor och divere annat bildar en fuktig grogrund för bakterier som skulle trivts alldeles utmärkt mellan belsebubs skinkor....(ville bara spä på lite i all välmening.) mvh/exilväschötten

Nonsensakuten sa...

Var glad ändå över att ni har bastu. Vår brf (där medelåldern ligger kring 78 år) har ingen bastu men väl ett "hobbyrum" i källaren där man kan "snickra" lite.
Vilka kinky aktiviteter som försiggår där nere vill jag helst inte tänka på...

Daniel sa...

En sak e bra med detta finni-land iaf: alla har en egen bastu i sitt hem. Annars är det inte ett finskt hem.

Gör en egen vetja!

Caravaggio sa...

Hahaha. Jag utgår från att den klassiske bastubögen från ÖHK-hallen kommer vara på plats. Om så är fallet så får du gärna rapportera om hur hans liv ser ut numera. Sitter han fortfarande och bastar med unga pojkar hela eftermiddagarna och kvällarna?

Sofie i San Francisco sa...

hahaha sambastu med okända grannar. sköj!

Anonym sa...

Du bor ju i de finska delarna av stan. Sånt förekommer inte i Linné eller Vasastan eller Mölndal...