söndag, februari 13, 2011

Sagan om när den tappre mannen fick lida helvetets alla kval

04.15 ljuder ett illvrål ut över Majorna. En katt(jävel) har just väckt sin husse genom att ta sin lilla äckliga tass och välta ner ett stort glas iskallt vatten, med precision, rakt ner mellan skinkorna på honom. Vi snackar 40 cl isvatten som snabbt breder ut sig som en sjö av kiss i en sängvätarbäddd. Chocken är total, vreden analkande. Den förvirrade mannen ruskar i sin sambo (som tror att skriket var "ännu ett överdrivet utspel") förklarar det fruktansvärda och förväntar sig medlidande. Istället blir mannen tillsagd att skärpa sig, lägga en filt över vattenfläcken och lägga sig igen. Frasen, du är väl vuxen för fan, uttalas. Mannen biter ihop och ber sin sambo i lugn ton att känna på fläcken. Då först förstår hon.

Mannen går med iskalla skinkor och ett förkrymt scrotum till garderoben och rotar fram ett stort badlakan samt ett täcke, lägger dem över fläcken, hämtar ytterligare ett täcke och lägger sig igen och försöker somna ifrån sin nya vilopuls på 220 bpm. Det går dåligt. Känslan av att ha blivit skändad av sin katt moler i huvudet på honom.

Desutom visar det sig att katten har blivit lite hungrig av all uppståndelse och börjar knapra torrfoder med samma ljudlighet som en stenkross maler ner block av gråsten till grus. Som lök på laxen börjar mannens sambo hosta en vedervärdigt hög hosta (det utan konkurrens värsta ljudet mannen vet). I rummet intill börjar även den lilla dottern att vakna till och när mannen tittar på klockan visar den plötsligt 05.59. En minut senare stämmer ljudet av barnaskrik in och kompletterar den sinnesförsvagande symfonin av vrålhosta och högljutt torrfoderknaster på ett pikant vis. Mannen känner att det hade varit skönt att bryta ihop och börja snorgråta men låter av oklar anledning bli. Efter blöjbyte och välling ligger dottern åter i sin säng, varpå mannen tar tillfället i akt att gå på toaletten. Utan att tända orienterar han sig likt en ninja genom övervåningen som är täckt av byggmaterial och diverse luriga hinder. När han väl kliver in i badrummet känner han något mjukt och blött mellan sin fotsula och mosaikgolvet. Bajs eller kräks, bajs eller kräks, hinner passera mannens tankecentrum, innan glimtändaren kickar igång lysröret och han med äckel möter svaret, med samma spänning som en livstrött pensionär möter innehållet i Bingolottos hemliga lådor. Kräks. Katten vs. Husse 2-0.

Mannen drar en djup suck. Utan att i rent ursinne gå loss och slå sönder all inrednig på toaletten, vilket hade varit den mest naturliga reaktionen vid det här laget, tvättar han i lugn och ro av sin fot och tvättar bort den lilla kattspyan som är snyggt placerad rakt under handfatet.

Väl tillbaka i sängen tittar den tappre mannen på klockan som nu hunnit bli 07.05. Dottern har somnat om, så även hans sambo som dessutom har slutat hosta. Ett lugn råder i lägenheten och mannen kryper till kojs i hopp om att få en liten stund sömn innan det är dags att gå upp och möta soluppgången med sina alldeles för osövda ögon. Då hör han hur den ena katten börjar krafsar på garderobsdörren och därmed framkallar ett av mannens absoluta hatljud. Mannen känner hur hjärnpulsådern är nära att brista ut i en bastant stroke, och skrikväser fram en fattwa om ond bråd död för kattskrället i fråga. Stressnivån är nu såpass hög att man kan utvinna atomkraft ur den passiva aggressivitet som uppstår i energifältet runt mannen. Katten verkar förstå allvaret och går och lägger sig. Mannen börjar så sakta slappna av. Så mycket man kan slappna av när man känner att kallt vatten sakta börjar läcka igenom underlaget man sover på. Han tittar en sista gång på klockan som nu visar 07.50. Mannen somnar. Tio minuter senare har dottern sovit färdigt och det är dags att vakna och gå upp.

28 kommentarer:

Fifi sa...

Shit, vilken natt!
Är du säker på att du klarade dig utan hjärnblödning?

Tommy sa...

Jag gråter. Både av ett av dom bättre blogginläggen jag läst samt av medlidande. För gud vet att jag också haft dessa nätter. Gud vet...

Den hemska tvillingen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
emster sa...

Familjeliv ftw!

Hissmannen sa...

Helt sagolikt roligt... Skrikskrattar igenkännande och är samtidigt lite skamsen över min skadeglädje..

Välte dessutom ut kaffet i soffan, så jag fick mitt straff direkt..

Anonym sa...

Folk som har katt och/eller barn får skylla sig själva.

hilda sa...

Håller med anonym men vill lägga till sambo på listan:-)

mikebike sa...

Fifi: haha ja, ganska säker men lite skadad blev den nog, den gamle hjärnan.

Tommy: haha såpass. shit vad nyfiken jag blev nu. berätta om de nätterna. fy fan.

Emster: du. jag hade velat läsa ditt inlägg dagen eftyer om det var du som upplevde min natt.

hissmannen: känns trevligt att du spillde kaffet. en liten mikroupprättelse för mig. samtidigt, skadeglädjen är ju väldigt stark och ren i sin form.

anonym: ja det får man nog. samtidigt är det ett lite rikare liv tycker jag. även om natten kändes synnerligen fattig.

hilda: haha ja var själv du resten av ditt liv. det blir nog kul :)

hilda sa...

Hellre eremit och enligt andra ensam än Solsidanwannabe! Den saken är helt klar. Nu och för alltid!

Spring i hjulet lilla råtta spring?

LR inte, t e x kök som fungerar ska man inte IKEAfantta sig på om man inte klarar att bära päls t e x...blir lite dubbelt...

Tobbe sa...

Det värsta av allt är att kattkräken gör allt med flit och planerar det minutiöst långt i förväg.... Dom är värre än trädgårdstomtar...

Magnus sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Spader Ess sa...

Det blir en skön snackis i framtiden, Tro mig jag har också haft katt.

Den ville bli utsläppt en väldigt tidig morgon och ställde sig följaktligen på husses mage och tokjamade rakt i ansiktet. Nu var det så att husse hade varit på krogen och behövde sin sömn innan det var dags att masa sig till jobbet, så husse svepte bryskt iväg katten, så var den historien ur världen tänkte husse och somnade hastigt om. Men se det tyckte inte katten. Någon timme senare vaknade husse av att det var något kletigt i sängen som troligen varit varmt och mysigt när katten klämt ut det men nu var sorgligt kallt. Dock hade doften bevarats. Husse nobbade aldrig ett morgontidigt utsläpp efter detta...

Det har nu gått 25 år sedan katten hämndsket i min säng, så nu kan jag skratta åt det, men det har varit en resa....:-)

Larsson i Majorna sa...

Ska jag ringa Borr Magazine så de kan komma och äta upp din katt?

http://borrmagazine.atspace.com/index.php-id=180&type=98&no_cache=1&L=0.htm

M sa...

Åh, låter som en natt jag hade förra veckan då jag först vaknade vid två av att grannarna hade sex (bor i ett mycket lyhört gammalt hus, sover normalt sett med öronproppar men hade glömt dem denna natt) och sen blev väckt igen runt fyra av att ena katten spydde i min säng. Var inte glad när väckarklockan ringde halv sex.

bananprojektet.se sa...

Hatten av för att du inte eldade upp lägenheten.

Lever katten?

adde sa...

Det är en väldigt skön känsla när ens näve träffar en dörr väldigt hårt och dörren går sönder. Då blir man lugn som en lobotomerad sengångare. Och lite ångerfull.

Anonym sa...

Vår katt fick aldrig tillgång till sovrummet nattetid. En morgon när han blev insläppt och gjorde sin vanliga kontrollrunda ställde han sig med framtassarna på min sambos nattduksbord. Sambon vred lite på huvudet för att se till att katten inte välte vattenglaset. Då ser han tio cm från ansiktet hur kattensröv öppnars sig och släpper ut varm illaluktande luft rakt i nyllet. Godmorgon!!

Carro sa...

Hahahahaha, så jäla bra skrivet!!

Vitriol sa...

Och sedan har folk ändå mage att försöka övertyga en om att skaffa katt. Listan över tänkbara husdjur är nerkondenserad till följande:

Geleråttor - Trilskas de små asen kan man straffäta dem.

Mi sa...

Jag har inget att säga. Jag dööör...

Burgschki sa...

VAFN KAN DU SOVA TILL 8 VARJE DAG DITT JÄVLA LYLLOS!!!

hanna sa...

AAAAHA åh kattspyan!!! får flashbacks till en morgon när jag nyvaket vandrade in i badrummet och satte min nakna fot i en nybajsad hög kattbajs. känslan av det mellan tårna. DÖR när jag tänker på det, har aldrig känt mig så förnedrad.

Klatuu sa...

ROTFL!
De oväntade, klockrena och oefterhärmeliga formuleringarnas mästare har slagit till igen!

Respect!

Emelie sa...

Du har det bra du! Med barn som sover till 8.

Fredrik - ordflod.axnet.nu sa...

Har egentligen inte så mycket att tillföra till denna utmärkt skrivna (*ROTFL*) redogörelse av din natt, man eftersom du gjort min dag lite lättare att uthärda kände jag att jag ville visa min tacksamhet :-)

//Anders_ sa...

Det tveklöst mest ordpastejiga inlägget i recent Bloggfrosseritid! Konkurrensen är bister i detta fall, må jag säga! Det var med ytterst stor portion självkontroll jag inte väcker mina trenne sött sovande älvor här med ett rungande asgarv!
Hatten av!

jenny_penny sa...

Underbart! För mig som läsare alltså! :)

Anonym sa...

Hej!

Kan du inte länka denna blogg till facebook? tycker denna blogg är så bra!