onsdag, februari 02, 2011

Elektriker sökes

Hjälp!

Vi är mitt uppe i en panisk köksrenovering och har kommit till el-delen. Så jag skulle bli väldigt glad och jättetacksam om någon kunde rekommendera en bra (gärna trevlig, dock inget krav) elektriker. Helst, och nu vet jag att jag kräver mycket, skulle jag vilja att det inte är en av alla de ockerhjon som smutsat ner elektrikerbranschen och gjort mig ömsom fobiskt ömsom hatiskt inställd till hela yrkeskategorin.

Exempel:
Sist vi anlitade en elektriker var uppdraget att flytta ett redan befintligt uttag cirka 30 cm i sidled. Materialåtgången var ett plaströr på runt två meter samt lite el-kabel. Tidsåtgång 40 minuter. Prislapp: 2400 kr.

INTE ok!

24 kommentarer:

pappa K sa...

Hmm, det där med hantverkare kan bli jäkligt dyrt om man nu får tag i dem. Har hört att en del kallas Jesus eftersom alla hört att de finns, men ingen har sett dem. Men det är ju en annan historia..

Kom i alla fall ihåg det där Jonas Gardell skrev en gång om när Telia var på besök. Sant eller inte har jag ingen aning om, men det spelar ingen roll för det är på pricken! Googlade och hittade texten bland annat här: http://formulera.wordpress.com/2009/05/28/jonas-gardell-och-telia/ Läs den!

Kalla Kåre sa...

Kungsladugårds El har alltid varit förvånansvärt trevliga och kunniga när jag anlitat dom. Det gäller särskilt en herre som heter Kjell. Kanske inte billigast men pålitliga. Hoppas det kan funka.

Oscar sa...

Man skall känna en pensionerad elektriker. Det ingår i livets nödtorft. Vår ser ut precis som jultomten & tog senast 1430 kr för 3,5 dagars arbete. Tyvärr för din del så befinner han sig i Stockholm, men vad det gäller hantverkare så är helt klart jobbsugna pensionärer the shit. Leta reda på en sådan.

HankTheTank sa...

Helt utanför ämnet om renovering skulle jag vilja ha en fullständig analys av String-Emil.de av dig.

Kundsidan sa...

Säger reklamaren som kostar 1600:-/timmen när det ska drickas "kreatörsöl".

Sync sa...

du har en ny kollega so också bloggar (om gräsänder), han har en bror som är elektriker.
Men glöm att det är gratis.
(det kan ha varit han första gången:))

Anonym sa...

Philip olofsson på ullevi el är billig då han är någon form av lärling. Dessutom är han en nära vän till mig. Mycket kompetent och ständigt nöjda kunder. Hör med ullevi el och fråga efter honom! /LeChatBotté

Spader Ess sa...

Jag har hört att man kan få fin fina tipps i "Fuskbyggarna". :-)

Tommy sa...

Billig elektriker? Det är som att be om en snäll sadist.

piedlourde sa...

Perfekt att ha en farsa som är elektriker, elektromekaniker, ventilationskonsult samt har grundläggande VVS-kunskaper. Bara för mig att skaffa hus nu då så jag kan utnyttja honom till fullo mot ett par kalla bärs. :)

Anonym sa...

Märkligt att vi hantverkare är jävla typer som är dyra och dåliga, men det beror väll på att alla innerst inne är förståsigpåare som kan allt själva.

Billigt & Bra finns inte, om det vore så skulle programmet Byggfuskarna inte finnas, jag rekommenderar dig att använda en välrenommerad El firma, be om en pris uppskattning.

/Sur gubbe, trött på förståsigpåare med lite plånbok.

Kalla Kåre sa...

Undvik dock danska elektriker:

http://www.youtube.com/watch?v=efQLSyQQEOM

Linnéa sa...

Jag ramlade över den här strippen och kom osökt att tänka på dig. :D http://wulffmorgenthaler.com/2009/11/03/

gze sa...

sur gubbe, så du tycker att 2400kr för att flytta ett uttag är chill o alla som tycker det är dyrt är snåla förståsigpåare? men det är klart att elektriker vill väl också åka till thailand två gånger om året som resten av grannskapet ;)

Anonym sa...

ja du, det ar fan till att sitta på hög häst för att vara reklamare

vad tar din arbetsgivare för dig i timmen? Gör du mer nytta?

Anonym sa...

Jag kan också gå i god för Philip på Ullevi el. Mycket ambitiös och klipsk herre.

/Räv

Anonym sa...

haha bra inlägg, fy fan elektriker är så jävla dyra. Ruinerade mig i våras var inte mycket som gjordes men 15k kostade det :(.

mikebike sa...

Pappa K: ja det verkar bli en dyr repa den här gången med.

Kalla kåre: Tack för tipset

Oscar: ja fan det skulle man. borde ringt veteranpoolen kanske?

Hank the tank: Jag vill inte låta mina ögonvidröra den mannen.

Kundsidan: Ja, men det är ändå bra mycket billigare än 2400 för en dryg halvtimma :)

Sync: ok, det visste jag inte. har precis börjat och känner nästan ingen ännu.

lechatbotté: ah, har löst det nu. blir dyrt såklart men förhoppningsvis mer prisvärt än förra gången.

spader ess: tack, jag var inte alls nojig innan :)

tommy: haha

piedlourde: ah, ja gnid in det bara :)

Sur gubbe: Du jag betalar gärna för ett bra jobb, och ockret gäller absolut inte alla hantverkare. Men det finns många kvackare i ert skrå (precis som i alla andra yrkesgrupper). Jag tyckte bara inte att 2400 spänn var rimligt för att flytta ett litet vägguttag 30 cm, eftersom det inte gick åt mer material än några meter kabel och eftersom jobbet inte tog mer än 40 minuter.

linnéa: hahahaha fan vad bra.

anonym:absolut inga höga hästar. mer islandsponny. jag vet faktiskt inte vad timpriset är men jag vet att om man slår ut antalet fakturerbara timmar på den totala arbetstiden så blir det inte så jävla mycket. Dessutom har jag ingen framkörningsavgift :)

räv: gött, ska spara det tipset.

anonym: ja brrr. jag kommer undan med häften nu men fan, det är rätt saftigt för några timmars arbete.

Anonym sa...

Jag menar inte att det är rätt att ta 2400 för att flytta ett uttag.
Absolut inte, dock har vi bara din historia att gå på, jag vet inte vad han gjorde.

Vad jag menar är att det är sällan dyrt och bra går hand i hand. Om det vore på det viset skulle inte programmet fusk byggarna finnas.

Det är som vanligt, man får det man betalar för, sök upp en eller flera seriösa elektriker, be om ett pris.

Men räkna med att dom tar 400 - 500 kr/tim + Moms, du får även betala för tiden det tar att införskaffa de sakerna dom behöver för att utföra arbetet + eventuell restid.

/Fortfarande sur Gubbe :)

Anonym sa...

Ahaha, medans jag är uppjagad :)

Mattläggning, målning enklare byggnation, då kan man alltid ta in någon billig lallare från något lämpligt land med en fimp hängades i munnen eller taffla till det själv.

Våtrum (kakel), El, Rör, Vent, konstuktion (Större ombygg/nybuggnationer), tätskikt, vänd dig till proffs, det blir så dyrt att rätta till felen efter lallarna/hemmahossnickrarna.

/Mindre sur Gubbe.

p.s. se till att alla skåpen är i vinkel (du satte ju ihop dem själv, backstycket är viktigast av allt) annars får du ett elände med montaget av köket, inte ens ett proffs kan rädda dig då d.s.

metalmulle sa...

"ockerhjon" haha, klockren.

Anonym sa...

Välkommen till toaklotter.se, sidan som smittar och sprider sig lika fort som vinterkräksjukan på en bajamaja i Kraków.
Här samlar vi toaklotter från ishotellet i Jukkasjärvi till dassen i Lund.

www.toaklotter.se

Anonym sa...

2400 kronor för att flytta ett vägguttag (VU) 30 cm kan kännas svidande dyrt. Nu framkommer det inte om det är ett infällt eller utanpåliggande uttag.

Svenne sa...

För den som letar efter en elektriker är jämförelsetjänsterna de bästa att vända sig till.