måndag, januari 31, 2011

Återupplivad clownskräck

Man blir väldigt dekadent av att renovera och vara utan kök. Man tappar all karaktär och trots vetskapen om det efterföljande självhatet gjorde vi ett spontanbesök på McDonalds i lördags. Det visade sig att de hade någon slags familjedag, vilket till och med var ännu otäckare än det låter.

Alla barn kunde få sig en ansiktsmålning och på plats fanns även deras husclown Ronald McDonald för att trolla lite för barnen, samt dela ut lite gratisskit. Extremt obehagligt. Jag får kalla kårar varje gång jag ser en vuxen människa utklädd till clown. Vitmålat ansikte och den där glada munnen. Fy fan. Det är en underhållningsform som John Wayne Gacy rimligtvis borde ha satt P för i slutet av 70-talet, när det uppdagades att han våldtagit och strypmördat minst 33 unga pojkar mellan sina extraknäck som Pogo The Clown. Men det krävs tydligen mer än så för att sabba ett clownrykte.


På natten drömde jag om ett sjukt vidrigt clown-prank. Jag drömde att alla inhyrda clowner hade samlats på en och samma plats efter familjedagsgiget, och sedan börjat röra genom stan som en massiv clownklunga. Jag vaknade med ett ryck. Det hade blivit bråda dagar på psykakuterna en tid framöver om det hade varit på riktigt.

18 kommentarer:

Johanna sa...

Eh, vi har hört ryktena om bilderna. Gillas oerhört mycket. Men håll inte på dem för länge, ok?

(Och ja, clowner är ju superläskiga. Det är lite det där med att de inte pratar tror jag. Bara ler. Säger inget. Ler.)

Orven sa...

Uhhh clowner är sjukt otäcka. Det kan inte bara vara Pogo och Stephen Kings "Det" som står bakom den känslan.
Intressant läsning om John Gacy.
Filmen(miniserien) med Brian Dennehy rekommenderas btw, fast den har några år på nacken.
O

eva dahlgnr sa...

Brukar kika på den här om jag har svårt att hålla mig vaken: http://images.wisconsinhistory.org/700099990101/9999002434-l.jpg

bananprojektet.se sa...

Orven:
Pennywise!

Mikebike;
Kul att du pratar clown-klungor. Här har du något att drömma om;

Blev omringad av ett gäng jonglerande dvärgar (får man säga dvärgar?) utklädda till clowner (tänk ompa-lumpier) i Memphis (av alla jävla ställen) för ett par år sedan.

De hade en sån där självspelande låda, som man vevar på, en fejkad apa på batterier och röda, vita och blå jongler-bollar. Och de fattade inte vinken att jag var upptagen med att lyssna på live bandet och käka friterat. Högst frustrerande och otäckt.

Oscar sa...

Om man gillar tv-spel kan man spela Left 4 Dead 2. Där kan man möta zombieclowner på ett nöjesfält. Man kan också skjuta nyss nämnda clowner i fejjan. Ett ganska bra sätt att arbeta med sin clownfobi.

Johan sa...

"Det" - både boken och filmen - satte djupa spår när jag läste och såg den som 13-åring. Sedan dess hatar jag clowner...

Johan sa...

Btw - finns en riktigt vacker låt om just John Wayne Gacy Jr (låten heter så) av Sufjan Stevens. Texten är inte vacker, men väl sången och melodin.

Vitriol sa...

Jokern själv har väldigt lite att komma med ställd inför köttclownen. Jag förstår inte varför de inte fasat ut eländet helt än. Ibland ställs man fortfarande inför den fan och det spelar ingen roll vad för glada små tillrop de har, i min skalle förvandlas de ändå till "Im going to rape your very soul and dreams".

Så jo, jag håller med dig.

Orven sa...

"They all float down here..."

adde sa...

Fy faaan! För en liten stund sedan visste jag ingenting om den där seriemördaren. Jag tror att jag var en lyckligare människa då. Skönt ändå att han är död, även om det kan kännas som ett alltför lindrigt straff.
Ett mer passande straff vore hög och konstant smärta varannan timme resten av hans liv, där inga resurser skulle sparas på att göra honom minst 90 år. Man kunde varva växelström med rivjärnsmisshandel, golfbollstarget, sträckbänk, tumskruvar, nagelryckning, nästippsknäppning, ögonpetning, ljumskbändning och tåstämpling.

Hmm....ojdå, det där kom visst som ett rinnande vatten.

AnnaPanna sa...

Ja, nån borde definitivt sätta P för clowner! Jag var livrädd för dom som liten, hatade dom som ung och i dag gör dom mig ARG!

Peter sa...

Clownen Manne är min favorit...
Ha!...Staffan Westerberg är som en idyllisk Carl Larsson tavla i jämförelse med clownen Manne.
"Oh, the horror!"

Anonym sa...

Men clownerna på barnsjukhus, ska de saneras å ersättas med vad?

Peter sa...

Robotar!(kolla Japan, dom är på rätt väg)
Mindre skrämmande, varmare till sättet.

Larsson i Majorna sa...

Ingen som sett det avsnittet i Modern Family (s1e9-Fizbo) när pappan i ena familjen erkänner sin enorma panikskräck för clowner, i samband med att de ska ha Världens Bästa Födelsedagskalas för sonen.

Hysteriskt roligt levererad replik.

"I am not really sure where the fear comes from; my mother says it's because when I was a kid I found a dead clown in the woods, but...who knows?"

Peter sa...

Har såklart sett.
Påminner om Simpsons avsnittet där Marge är rädd för att flyga.
I ett kollage får hon modellflygplan i ögat, springer o jagas på ett fält av flygplan(Hitchcock-scenen) o dylikt som ung flicka.
Ledtråd?
Ja!
Men inget slår en clown.

Martin sa...

hehe. Föreställer mig ett gäng dekadenta clowner som samlas efter jobbet och drar runt på stan. Lite som den här klassikern:

http://www.youtube.com/watch?v=k3mscZqaLX4

Anonym sa...

Jag såg en dokumentär för ett par år sen om att väldigt många pedofiler söker sig just till clown"yrket" för att det ger dem tillgång till barn och gör det otroligt mycket lättare att ta kontakt med dem.
Så det tänker jag alltid på när jag ser clowner. (Som om de inte var creepy nog ändå...)