onsdag, december 15, 2010

Day 15 – Your dreams

Jag drömmer om att kunna leva på att skriva precis vad jag vill och gärna leva ganska bra på det. Såpass bra att jag kan köra runt i en gammal Jagga med feta lädersäten och direktörslyx extra allt. Eller en helkromad Padda. Bara för att det är kul. Jag drömmer om att bo utomlands någon gång. Helst i Berlin eller New York och då föredragsvis någonstans i Brooklyn. Jag drömmer om att ha en svinsnygg villa någonstans i Göteborg, kanske ett hus på Styrsö eller Brännö, om vi inte skaffar en paradvåning på någon höjd med stans bästa utsikt då. Eller en sommarstuga, lagom avskilt och mysigt, gärna vid en sjö eller direkt vid havet. Jag drömmer om att bli kompis och hänga med Larry David, Ricky Gervais och Bruce Springsteen. Jag drömmer om pengar och rikedom. Om lottovinster och vad jag skulle göra med dem. Jag drömmer om att göra långa resor, både med och utan barnen, men alltid med J. Jag drömmer om äventyr och upplevelser. Jag drömmer om kul.

Ibland drömmer jag mardrömmar om hur allt går åt helvete. Om tragedier och sorg. Om att någon av mina närmaste blir sjuka eller råkar ut för något hemskt. Jag drömmer mardrömmar om att det börjar brinna, om att råka ut för en katastrof eller att J ska tröttna på oss och dra. Jag drömmer dåliga drömmar om att inte räcka till. Allt jag egentligen vill är att få vara en Svensson, och helst en lyckad sådan.

En gång drömde jag att Maud Olofsson hade sex med mig. Då blev jag rädd för mitt inre mörker. Sedan tog det flera dagar innan jag blev mig själv igen.

7 kommentarer:

Mirijam sa...

Hahaha, vilken underbar slutkläm!

Mirijam sa...

Och! Du skriver så fint om fröken muffins! Verkligen.

elvis sa...

Jag drömde en gång att jag hade sex med Carl Bildt. I en kundvagn. I ett parkeringshus. Och det var bra. :/

adde sa...

Det hade varit helt rimligt om du hade kunnat leva på din blogg. Stefan Holm ska veta att du förtjänar det. Om jag jämför tiden jag lagt och nöjet jag fått genom din blogg med värdet av de pengar jag betalat för bio, tv och tidningar de senaste åren så hade det känts mer meningsfullt att ge dom till dig.

mikebike sa...

Mirijam: haha tack ska du ha. och vad kul att du tycker det.

elvis: hahaha. ja men han är säkert sjukt bra på att knulla i parkeringshus också.

Adde: haha. smickrande. jag antar att det är omöjligt att veta. kanske hade bloggen blivit dålig om jag fick betalt för den. eller så hade den blomstrat. tänkt att kunna leva på det här. så sjukt nöjd jag hade varit med livet då.

Vitriol sa...

Mike, rätta mig om jag har fel, men var du inte mer rädd för att du hade sex med Maud?

S. sa...

Min djupaste beklagan beträffande drömmen om Maud.