tisdag, november 09, 2010

Saker man kan göra tillsammans – byta bokmärken

Igår kväll satt jag och J vid var sin dator och bytte favorit-google-reader-prenumerationer. Jag fick Försök att inte se så snygg ut, Anders Annikas och Ett mercyfuck i Svensonville av henne. Hej på er! Ska bli kul att följa era liv. I utbyte fick hon Mitt eget jävla Narnia, Miss World och Jonas-AD (vilket i sig är helt sinnessjukt att hon inte redan hade).

Det är trevligt att få tips och byta bokmärken. En underskattad form av socialt umgänge. J anklagade mig för att sitta och trycka på guldet länge länge innan jag bjuder på länken. Det stämmer. Jag vill helst hinna bekanta mig lite först. Känna att jag har lite koll och inte bara kasta iväg ett tips hur som helst. Det kan sluta illa. Jag vill att det ska kännas att tipset kommer från mig. När jag väl gillar en blogg så är det inte fråga om tips längre. Då tjatar jag in den bloggen tills J antingen lägger till den, eller blockerar den för alltid av ren princip.

Sedan passade vi även på att göra en liten städning i våra readers. Det är som att rensa öronen. Skönt när man gör det och ännu skönare efteråt. Vi hetsade varandra att att offra. Det var kul. Jag fick henne att avsluta några, hon fick mig att avsluta några och så avslutade vi en tillsammans. Mysigt. Det är så obeskrivligt jävla skönt att avsluta prenumerationer på sånt som man råkat lägga till av slentrian, kanske på tips från en osäker källa, eller där man helt enkelt fallit offer för grupptryck. En sådan prenumeration man ångrar varenda gång en fetmarkerad siffra dyker upp framför bloggnamnet i readern. Som Spiderchick till exempel (jag länkar inte eftersom jag bryr mig om er). Jag fattar faktiskt inte ens hur hennes blogg hamnade i min reader från början. Hon är säkert en jättebra tjej. Trevlig och allt. Jag har verkligen inget horn i sidan till henne. Men herre jävlar vilken rövtråkig blogg hon driver. Det känns farligt för intellektet att titta in hos henne. Jag gjorde ett snabbt svep och hittade verkligen inte ett enda inlägg med någon form av substans överhuvudtaget.

För mig finns det två stora mysterier med Spiderchick. Hur orkar hon blogga över huvudtaget om det enda hon har att skriva är massor (verkligen massor) av statusuppdateringar om soffmys, tacokvällar, top model och så vidare? Jag måste tipsa henne om facebook. Vidare formligen lassar hon in bilder på sig själv där hon i 99% av fallen gör en tokig min och/eller peacetecken samt en fräck pose. Craaaaazy. Eller så föreställer bilden en redovisning av vad hon just handlat i mataffären...
Öhh, kolla här. Jag skulle bara köpa mjölk va, men det blev visst sylt, keldasåser, bröd och lite annan skit istället. Men ingen mjölk. Jag glömde mjölken. Fatta knasigt. Stor igenkänning va?

Det andra mysteriet är hur hon kan ha så in i helvete många besökare. Seriöst. Hon hade 35 kommentarer på inlägget med bilden på matvarorna. Vad är det för människor egentligen? Troligen de mest lojala människorna i världen. Jag vill inte vara taskig, men det är exakt den typen av bloggar som gör att jag har ont i käkarna när jag vaknar på morgonen.

I alla fall. Nu är allt uppstyrt igen. Ordning på loftet. Nya fräscha bloggar, gamla godingar och annat löst pack. So fresh and so clean.

66 kommentarer:

maja sa...

jag tycker hon är rolig! inte varje gång men ofta.

A.M.O. sa...

Hej!

Anna sa...

Men hej och välkommen.

Miss Muffin sa...

Vad fint att du kan återvinna MITT tips till dig om Jonas AD och ge det tillbaka till mig!

mikebike sa...

Maja: Hmmm jag tror jag hgar hört det förr. det var nog därför hon fanns med i min reader. Men jag kan inte minnas att jag någonsin läst något som gjorde att jag ville läsa mer. Berätta gärna (obs! jag är inte ironisk nu) något hon skrivit som varit kul/värt att läsa.

A.M.O: Hej hej. Jag är nog sist i bloggvärlden att hitta till dig. Men det här känns ju kul.

Anna: Haha, hej hej och tack. Du är rolig. Jag har skrattat högt flera gånger redan. Bra tips där.

Miss muffin: Alltså jag fattar inte vad du håller på med nu? Är det här någon svår form av metahumor?

Jenny sa...

Tack för tips! Ska jag kolla in.

mikebike sa...

Jenny: gört! allt länkat är bra här :)

Colombialiv sa...

Äsch. Nu var jag ju tvungen att googla upp Spiderchick bara för det.

Jag håller med dig.

Anonym sa...

Alltså, det är inte så att du har ett par schyssta vantar över? Tack vare att jag hade fullt upp med att läsa ditt inlägg så glömde jag mina vantar på vagnen nu ikväll.
/Lotta

Burgschki sa...

Eftersom du var inne och kommenterade hos mig idag hoppas jag att det betyder att jag inte rök med i farten.

Hur som helst, ja alltså spiderchicks blogg, hon verkar schysst och jag har inget emot hennes blogg utan mer mot alla som säger att den är kul. den är skittrist och pseudokul.

mikebike sa...

colombialiv: tack!

lotta: jodå. klart jag har. självklart ersätter jag den typen av förluster :)

burgschki: självklart rök du inte. varför skulle du. du har ju substans om något. jag, hon verkar sjysst. inget fel på henne som person alls. det är bara hennes bloggande som känns så jävla... meningslöst. antiunderhållning.

Anette sa...

Om jag inte minns fel så hittade jag till Egoina via dig. Hänger fortfarande kvar och läser hos henne varje dag, den tjejen har humor.

Anonym sa...

Så himla gammal och ute jag är då! Vad är google reader? Har ett 30-tal bloggar jag följer var dag - JAG VET - så himla händelsefattigt liv!
Hur lägger man in sånhäringa listor? HELP PLEASE!

Ewa sa...

Nu blev jag inspirerad! Jag ska rensa bort några med en gång! Tack!

adde sa...

När Spider fick bäbis tappade hon sin humor. Konstigt men sant.

Anonym sa...

Mike de söker en VD för Ladies night. Jag ser fram emot din ansökan...

-Luca

Fifi sa...

Jo, lite cyniskt var det där om snön allt. Men ack, så rätt, om det nu inte blir en vinter som förra. Men hur stor chans är det att få en sådan vinter igen?

När jag läste det här inlägget kom jag att tänka på hur kul det hade varit om jag och Niklas bytte länkar. Han skulle sitta som ett frågetecken framför en massa vardagliga bloggar och undra varför han skulle läsa dem, medan jag skulle somna framför nördspelsforum och sidor om Civilisation.

Jag har aldrig fattat grejen med Spiderchick. Ibland när någon länkar till henne klickar jag mig dit och tror att jag ska få läsa något roligt, men det får jag ju aldrig.

Agnes sa...

Haha, jag har precis börjat följa din blogg. Du är rolig. Inte alls som spindeln.

E sa...

jaha, så har man ägnat halva förmiddagen åt Spiderchicks blogg. det är som när man säger till ett barn att INTE göra något. det är betingat.

emster sa...

jag tycker att det går perioder. ibland är man jättekär i en blogg, sen kan man behöva en paus. så hittar man tillbaka till bloggen o känner att man har saknat. fint.

det bästa tycker jag är när min man kommer hem och ba "läste du bloggfrossa" och jag ba "vet inte, kanske. om vadå?" och så börjar han berätta om ngt som du skrivit. ibland kan jag då AVBRYTA honom och ba "nej jag läste inte just det. jag läste en lite mer NYANSERAD bild av det där hos tuffast". det är kul.

Grovt Initiativ sa...

Om man bortser från det uppenbara att fler läsare = fler kommentarer så tror jag att det här med mängden kommentarer följer en viss omvänd proportion med tyngden i ett inlägg. Vardagliga inlägg ger lägre tröskel att säga nåt. Ända tills det är något provokativt eller kontroversiellt eller typ nämner SD. Då går det uppåt igen för de allvarliga sakerna också.

Sen har det för min del nästan slutat kommenteras sedan alla mina vanliga kommentatorer pratar om saken via twitter istället. Vilket ju är lite trist i sin förgänglighet.

mikebike sa...

anette: ja hon är rolig.

anonym: skaffa ett google-konto och gå sedan in på google.com/reader och sätt igång. Man lägger till prenumerationer, resten ger sig. do it.

Ewa: det är fräscht! :)

adde: de säger det ja. har aldrig läst henne innan det så jag vet inte.

luca: ok?

fifi: nä jag gillar också vardagsbloggar. det är inte det. vissa är bara extremt tråkiga. som spiderchicks. din är däremot kul. det handlar väl lite om att försöka skriva med lite hjärta eller i alla fall stil.

agnes: tack det låter väldigt bra.

E: haha ja visst är det så. och hur känns det? känner du tomheten efter en förlorad förmiddag?

emster: visst är det så.

haha well. hur vet du att det inte är din kille som läst den nyanserade versionen? :)

mikebike sa...

grovt initiativ: du är en klok man.

Vitriol sa...

Ooh mellanmjölk, you saucy minx.

Låter ungefär lika spännande som min potentiella självbiografi.

Jonas Ad däremot får mig att kikna av skratt. Din blogg är inte så illa den heller =D

Jenny sa...

Och så infinner sig den otroligt självupptagna och pinsamma frågan "är jag kvar, är jag KVAR?!". Ska prova det där med google reader på en gång. Tack. :)

Lida sa...

eh...öh...hrm... näe, vågar inte fråga...

Lise sa...

Spiderchicks blogg är klockren, en av de bästa som finns. Förstår inte du det är ju det tråkigt för dig men jag ser inte poängen i att rådissa henne. Jag har såklart inte läst din blogg tidigare och kommer antagligen aldrig läsa något mer än det här inlägget men om du hade förstått dig på Spiderchick hade du antagligen vetat att hon aldrig skulle vara så rakt upp och ner elak mot någon som du är mot henne. Det säger ganska mycket om någon tycker jag.

maja sa...

okej. det är sant att spider var roligare innan hon blev mamma. mkt roligare till o med. det fick du mg att inse nu helt ärligt. sista månaderna har det varit menlöst. men jag kommer fortsätta läsa. för att jag börjat tycka om henne och för att jag hoppas att det ska bli lika kul igen. kanske när hon slutat mammaledigheten?

Sara sa...

Men lugna ner dig nu. ;-)

LADY DAHMER | confessions of a neurotic attentionwhore sa...

Nu läser jag inte spiderchicks blogg eftersom att den typen inte tilltalar mig. men jag tittar in då och då för att jag tycker om henne. Hon känns skön. Avslappnad.

Det är ju lite så att folk har olika preferencer. Själv gillar jag att läsa sånt som utmanar och inspirerar mig (och provocerar!), men ibland är man ju på humör för lite trams. Och det finns ju de som inte riktigt orkar med de tyngre bloggarna och då är spider en ganska skön blogg att titta in i då och då.

Man ska akta sig för att vara snobbig. En del gillar dostojevskij medans andra läser harlequin.


Själv undrar jag varför jag inte har fler läsare än jag har, men det är en annan fråga.

tiggerrr sa...

Jag kunde givetvis inte låta bli att googla spiderchick ändå (men jag var inte ensam såg jag). Det lilla jag såg var inte tillräckligt för att ge mig eksem, men särskilt intressant var det väl inte heller. Är dessutom måttligt förtjust i folk som tycker det är ojsåskoj att lägga ut fräcka bilder på sig själv i vart och vartannat inlägg.

Av vad jag såg så hade hon i alla fall tillägnat sitt senast inlägg (med tillhörande bild) till dig. Så du kanske vill börja läsa igen? :)

Anonym sa...

Du är sämt & Spider är bäst.

pappa K sa...

Hej. Kul blogg! Din alltså, den där spindelns har jag inte läst. Men din länkar jag direkt!! Själv har jag nyss smugit igång, så det har inte hunnit bli så "tungt" ännu. Vi får väl se var det slutar.

Lola sa...

Det var för hårda ord och felriktat i det här inlägget. Jag förstår att Spiderchick tar så illa vid sig för det känns som det var en oförtjänt skitskopa du hällde över henne. Alla är inte top notch roliga dag ut och dag in, men själva helheten tycker jag är värt någonting. Hade gärna sett en urdålig blogg få en Bloggfrossisk uppsträckning, men detta kändes fel fel fel.

Anonym sa...

Det där tyckte jag var taskigt skrivet. Hon blev ledsen.
Det kanske är din humor det är fel eftersom hon har fler läsare än vad du har. Fy vad du sjönk i mina ögon nu.

Gaymasen sa...

Din blogg är ju så tråkig att man storknar? Och det bästa av allt är att det finns ett kryss uppe till höger.

Hon är värd varenda läsare och varenda varm kommentar hon får. Till skillnad mot dig. Zzz.

frida sa...

Jag gillar spiderchick. Mysig blogg med mycket bilder och skön lagom humor.

Hur kommer det sig att typ var femte svensk bloggar om sina liv men så fort en blir känd (genom att ha bloggat om sitt liv) så blir det helt plötsligt fel?

Hon och egoina är bra på två olika sätt, egoina har bitter ironisk humor (som jag totalt älskar) och spiderchick driver med sig själv och har lättsam humor. Och man måste ofta följa hennes blogg länge för att fatta alla skämt.

:)

Anonym sa...

Det är just sådana här nedvärderande och onödigt elaka inlägg som gör att du aldrig kommer att komma i närheten av Spiderchicks läsarantal. Och att bete sig på samma sätt som som alla 16-åriga Stockholmsbloggare som klankar ner på varandra är väl ändå inte ett beteende värdigt för en 34-åring? Pinsamt och onödigt. Första och sista gången jag besöker din blogg.

FRIDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA sa...

uppenbarligen söker du ju bara fler läsare till din fula blogg. dessutom är du gammal. haaaaahaaaaa.

matilda sa...

Vem är du? En 34årig man i sina bästa år i stort behov av kognitiv beteendeterapi samt en skopa självdistans. & eventuellt även humor. Go spiderchick!

Anonym sa...

Men du? "jag vill inte vara elak"? Var inte det då. Du var sjukt elak och hade jag varit spider hade jag tagit väldigt illa upp. En ursäkt är på sin plats, du är väl 34 år inte 14? Då kan man skita i att läsa en blogg inte totalsåga den alá kissie och pissie och vad fan dom nu heter. Riktigt omoget. Och elakt. Hur du än vinklar dina intentions.

Vill så jävla gärna skriva exakt vad jag tycker om DIG just nu men skillnaden mellan oss är att jag har lite manners. You should look it up!

Sabina i Täby

Tove Kungsholmen sa...

Jag tycker att Spider ofta är rolig. Gå in på Blondinbella eller Kenza istället. Där har du ännu större bloggerskor som verkligen skriver om ingenting och helt utan humor.

Hos mig däremot tror jag att du skulle trivas. Inte lika elak som du men vassare. ;)

En blogg utan namn sa...

Jag har aldrig orkat börja läsa din blogg.

Din tjej däremot, hon har väl kanske en av de bästa och roligaste bloggarna någonsin!

Så, jag vet inte.. Spiderchick får mig att le, han verkar vara så himla trevlig och rar, hennes pose-bilder tolkar jag som självironi.

En blogg utan namn sa...

Haha. HON. Inte han. För satan.

Anonym sa...

Det här var första gången jag tittade in här - och garanterat sista också. Det känns verkligen lågt att vara så elak mot någon - framförallt mot en sådan ödmjuk och snäll person. Så otroligt meningslöst och så otroligt elakt.

Anna S. /Halmstad

mikebike sa...

Jag tycker det är beklämmande att se att större delen av de kommentarer som lämnats efter att spiderchick fick nys om mitt inlägg, verkar tycka att jag varit så fruktansvärt elak och ondsint mot spiderchick.

Får jag lov att be om lite perspektiv tack?

Inlägget handlar inte om henne och hennes blogg. Och jag nämner henne bara som ett perfekt exempel på bokmärken som rök. Jag förklarar varför. Ärligt talat. Det här med "näthat" har det gått troll i tror jag. Så fort man säger något ofördelaktigt om någon är man nätmobbare. Ärligt talat. Läs inlägget igen. Jag ger mig inte på henne. Jag utrycker bara varför jag inte pallar att ha henne i min reader.

Lågt sa...

Bittra självälskande Pucko.

Anonym sa...

I LÖÖÖÖÖV Spiderchick!!!!!!

Emelie sa...

Istället för det här blogginlägget, statusuppdatering på Facebook:
"Har uppdaterat mina bokmärken, känns skönt!"

Men ja, du verkar ju också ha lojala läsare som bryr sig om de små sakerna i ditt liv. Och känns inte det lite fint kanske.

Gäsp...

Jenny sa...

HAHA! Fridaaaaaaaaas kommentar var det mest konstruktiva jag någonsin sett. Ska använda den när jag debatterar med sexköparna i fortsättningen. "Du är gammal, och dessutom ful." End of discussion. :D

Daniel sa...

Alltså, tråkigt att hon tog det personligt - men jag håller med dig angående hennes innehåll: helt meningslöst. Från mitt perspektiv (och uppenbarligen ditt), alltså. Sen att det verkar finnas folk som tycker att det är värt att lägga tid på att läsa inlägg av hennes karaktär är väl...kul för henne. Och de som gillar det. Bra så.

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Du har säkert slutat läsa mig ockjså. Men jag läser dig. Sporadiskt, men jag tittar in med jämna mellanrum. Välskrivna bloggar växer ju inte på träd.

Susanna sa...

Jag känner lite som många andra skrivit. Jag läser spiders blogg och det är ju såklart så jag hittat hit. Alla har olika smak. Visst har man rätt att uttrycka sina åsikter, men inte på bekostnad av en annan människas känslor. Du var väldigt hård i ditt inlägg och jag tyckte det var väldigt onödigt. Som sagt. Du behöver inte tycka att hennes blogg är kul, men du behöver ju inte spy en massa galla över henne heller. Ingen har tvingat dig att läsa, lite som du själv skrev.

Sus sa...

Alla är vi olika.
Jag gillar Spider. Men du kan välja att inte läsa den.

Dock får vi bloggare kritik ibland Är den konstruktiv är det bra.
Men att ägna ett helt inlägg om en blogg man inte tycker om är väl lite energikrävande kan jag tycka.

Linda sa...

Tycker hon har en helt okej blogg, absolut ingenting emot henne.
Det jag tycker är konstigt är att du rådissar henne men verkar tycka om egoina? Jävlar, där snackar vi tråkig humor om något.. Har få klockrena saker, men oftast är det ju mellanstadiehumor rakt igenom, och ingen rolig sådan.

Fifi sa...

Oj, vad stort det här blev! Och vilken försvarsstab Spiderchick har, den bästa kommentaren är helt klart den om att du "dessutom är gammal". Är man gammal har man ju ingen rätt att skriva vad man vill, det vet väl alla?

haha, Dallas var lite speciellt, men jag kan tänka mig att ni är väldigt nöjda med Tintin!

tobys.se - En släng av ADHD och hjärnsläpp sa...

Spiderchick är grym.

Men du kanske inte har något sinne för dålig humor och ironi?

För seriöst, vem orkar läsa modebloggar, politiska bloggar och annat trams.. Typ bloggar som kopierar artiklar från Aftonbladet 24/7...

Nej, tacka vet jag humor!

Milla sa...

Brukar aldrig orka läsa kommentarerna i din blogg, inläggen ger mig tillräckligt med "tillfredsställning". Men fick helt plötsligt ett infall att jag skulle läsa dem. Å vilken läsarstorm! Tyckte det var ett relativt snällt inlägg ändå, inga personangrepp what so ever.
Jag måste säga att jag tycker att det är askul att läsa din blogg, speciellt när du sågar skallen av människor (eller säger vad du tycker kanske).
Jag skulle vilja bli som dig när jag blir stor. På riktigt alltså.

Dalin sa...

Jag sitter och skrattar här i min soffa så att det nästan kommer kiss! Hhaha.. Ja, man kan väl ta illa upp för mycket, men det kommer alltid vara folk som inte gillar ens blogg. En blogg är lite som en dagbok, visst fan ska man väl få tycka saker? Så farligt var det väl ändå inte, du poängterar att det inte är hon personligen utan bloggar med samma stuk. Och ja, inte den roligaste enligt mig också. Sen fattar jag inte anhängarna, "hon var bättre innan hon fick barn". Hallå??? Betyder det att man blir dötrist efter barn? Det var ju förjävla bittert för mig då som har tre stycken här hemma haha.. Oh jisses..!

Callisto sa...

Jag mest fnissar åt stormen med reaktioner. Rådiss är inte ett ord jag skulle ha använt, men som så många påpekat så får ju alla givetvis tycka vad de vill.

Jag vill tacka mikebike för att det garanterat finns flera anledningar till att dra på smilbanden när man surfat in på hans blogg. Varendaste gång, till och med. Till de som tycker att han rådissade Spiderchick vill jag säga att ni har inte läst inlägget om killen med cykelbrallor och cameltoe. DET var diss.

Zoft sa...

Undrar om det är samma personer som läser Spiderchick som oxå dyrkar EMD? Om man läser kommentarerna från hennes fanclub så verkar retoriken och besattheten vara densamma. Man är inte direkt orolig att förlora en debatt, oavsett ämne, mot dessa. När de kommer med ens ålder som motargument - då vet man att man vunnit.

Det roliga är hur alla kan veta att bloggtjejen är snäll, ödmjuk etc. Man känner inte en person bara för att man följer en blogg.

gabriella sa...

hon är fan så mycket roligare än dig! Hon är riktigt bra och om du stör dig kan du väll typ kika in på kissies, dissies och pissies blogg istället? Bra då har du gjort hela bloggvärlden en björntjänst!

Anonym sa...

Du kan inte ha alla hästar i stallet du inte. Patetiskt.

Zoft sa...

Som sagt - I rest my case!

MISS TILLY sa...

Så tråkigt att människor inte förstår att smaken är som baken, delad. Om inte du gillar hennes blogg, hur påverkar det dem?!

Kör på ditt och du var inte alls elak tyckte jag utan bara ärlig och sa det du tyckte.

/En av få i kommentarsfältet som inte är på spindelns sida.

miss universum sa...

haha! vilket storm i ett vattenglas. tack för dagens underhållning i här i kommentarsfältet.

och tack! kul att du gillar min blogg. men eftersom jag är en vän av ordning: miss universum, om jag får be. miss world vet jag inte vem det är...

hälsningar
//hon som sitter i dreglar över fotbollsspelare på tv medan hon sitter i soffan med tiaran på