onsdag, november 24, 2010

Rapport från Norge

Jag pratade med J nyss. Frågade hur kaffet är i Norge. Det är tydligen kass. Som danskt kaffe (diskvatten). Grått och med en smak av damm med andra ord. Vet inte varför men det gladde mig. Inte av skadeglädje gentemot J (jag unnar henne alltid en god kopp rykande java), men kanske lite mot norrmännen. De kan sin olja och skit. De har fina berg och vacker natur. Och så är de sådär morsom hela jävla tiden. Rediga.

Men kaffe – det har de inte en jävla aning om.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Nä, tur vi är bättre på nåt. Annars ligger man i lä. Bellaciao

mikebike sa...

Bellaciao: ja det gör vi. De är fan bättre på allt. Och ödmjuka därtill. Förutom skavlan känner jag inte till en enda osympatisk norrman. Det skulle kanske vara satanistgreven då. Och kaffet äger vi. jävvlarimig!

Anonym sa...

Och vad brukar de servera till istället-för-kaffet? Typ smörgåsrån - med skivor av vidrig mesost. De har inga wienerbröd - det är SYND om Norge!

Nemo sa...

Räknas inte Runar... eller sorterar han in under återvunnen plast?

mikebike sa...

anonym: ja, vad är det den heter den där bruna osten?

nemo: ja fan han är ju en stor export såklart. hade glömt honom.han är lätt att glömma. som tur är :)

Anonym sa...

Norge är som Sverige på 1980talet.

Alla är världssamveten med för stor plånbok och en bild av att allting utgår från Norge/skall fungera som i Norge.


Köp "luch" i Norge , det kostar dubbla priset mot i Sverige och du får fräsahre mat på en svensk bensinmack.

-Luca

Anonym sa...

Angående den bruna osten: den mörkbruna varianten kallas vanligen Gudbrandsdalsost. Den ljusbruna (utblandad med grädde) kallas myseost. Men Norrmännen, som allt som oftast har en tendens att gräva djupt i fantasiplånboken, kallar skiten oftast bara för "brunost". Känn smaken på det ordet!

Tini sa...

brunost är supergott! testa med jordgubbssylt på ryvita knäckebröd! gudomligt gott! jag bor i oslo sen januari, skulle inte påstå att norrmän är särskilt sympatiska faktiskt. det finns ju några enstaka som är "som vi svenskar" men i övrigt har de lite lustiga idéer ibland.. :/ typ som att kalla lingonsylt för tyttebärsyltetöy. TRAMS. och så säger de dårligare istället för sämre/värre. norska = dålig svenska. de säger sånt som vi lärt oss att vi inte får säga. :/