måndag, november 22, 2010

Lite kvällsfunderingar...

- Hur kommer det sig att så många saker här i världen sägs smaka kyckling, medan kyckling alltid bara smakar kyckling? Kan det egentligen vara så att kycklingar går runt och smakar krokodil?

- Hur kommer det sig att en till synes fulländad påläggsprodukt som salami har en alldeles deliciös lukt när den ligger på en macka; men stinker död, förruttnelse och NO-lärare så fort lukten alstras ur någon annans mun?

- Och är det verkligen ställt bortom allt rimligt tvivel, att Bob Hansson och Caroline af Ugglas kan ha vistats en längre tid i samma livmoder? Jag är inte alls säker.

- När ska det bli jeanstapetens tur att göra comeback? Precis allt annat går ju i cykler, men jeanstapeten verkar har frusit fast på avbytarbänken.

16 kommentarer:

Hissmannen sa...

Och hur kommer det sig piss luktar kalaspuffar efter en redig tallrik av detsamma?

Livets mysterium är bäst som just det, ett mysterium! Förstör det inte genom för mycket kunskap, se bara på jultomten.. man var lycklig tills man insåg att det bara var farsan bakom skägget...

mikebike sa...

Hissmannen: det visste jag inte. Har inte ätit kalaspuffar sedan jagvar liten påg.

Caravaggio sa...

1. Kyckling är magert medan krokodil är väldigt fett, därför kan inte inte smakerna likna varandra.

2. Det är en placeboeffekt av att man allt som oftast får erfara salamiandedräkt från gamla NO-lärare som inte luktar hallon i vanliga fall heller och därför slår det slint i huvudet när man ska definiera salamidoft.

3. Allt teorier om Bob Hansson kan stämma. Lyssna på detta om du inte redan hört det http://sverigesradio.se/api/radio/radio.aspx?type=db&id=2583696&codingformat=.m4a&metafile=asx

4. Februari 2012

mikebike sa...

caravaggio: dig kan man lite på. åh vad skönt. jag längtar till februari 2012.

Pettiwoman sa...

Underbart rolig blogg!

Tackar min vän Alex för att han förde mig hit så nu lär du inte bli av med mig :o)

Petti

Anonym sa...

http://www.huffingtonpost.com/2010/10/04/mechanically-separated-meat-chicken-mcnugget-photo_n_749893.html?ref=fb&src=sp

jag skickar en länk på kyckling (måste ses!). jag trodde det var jordgubbsmjukglass först.

har aldrig varit ett stort nuggets-fan.


/sill

Mattias sa...

Det stämmer inte att kyckling alltid smakar kyckling. Det finns en indisk lunchrestaurang i Älvsjö där kyckling smakar gummi.

mikebike sa...

Pettiwoman: tack tack! Nä det låter bra. tycker det är trist att bli av med läsare. Välkommen så mycket och hälsa din vän alex :)

Sill: det är sånt som gör att jag allt mer sällan äter kött.

Mattias: haha ok. då är de nåt stort på spåren i älvsjö :)

Mattias sa...

Jeans-tapet med lite jeansfickor här och var. Detta måste jag nog tapetsera i min lägenhet. Slipper jag köpa en byrå med utan kan förvara saker i jeansfickorna.

Jenny sa...

Kiss luktar även kalaspuffar när man druckit kaffe. Och det är inte ett tecken på hjärnblödning.

Varför toppar just NO-lärare ligan av stinkande magistrar? Om de anlade en mer sansad odör skulle snittbetygen i NO skjuta i höjden då fler elever vågar be om hjälp utan risk för att döda flimmerhåren i näsan. Minns fortfarande Egil från högstadiet som luktade ohelig allians av härsket sj-kaffe och tonfisk.

mikebike sa...

mattias: Så jävla smukket!

Jenny: haha fy fan jag fick gåshud på ryggen. tonfisk just. brrrr.

Robbelibobban sa...

Kan ju vara så att kyckling får stå som smakreferens då de flesta vet hur den smakar, tänk dig att du kommer hem till någon bekant och blir bjuden på kyckling och säger : "mmm den här smakade ju precis som brunråtta" eller "det här smakade änna orm eller"? =)

dumAx sa...

Tkr Madonna spikeboobs borde få comeback snart, de skulle vart nåt!

Oscar sa...

Tycker det verkar som om du inte borde tillbringa alltför mycket tid i eget sällskap. Hoppas din partner kommer hem snart.

jeanette sa...

Folk säger nog oftast "taste like chicken" för att gris smakar mycket gris, lamm smakar mycket lamm osv medan kyckling smakar rätt neutralt.. Folk påstår att orm smakar som kyckling. Jag kan tänka mig att orm kanske egentligen smakar fisk...

Raggoparden sa...

Men kyckling (undantaget majskyckling som inte smakar nåt alls) smakar ju fisk?
Och höna smakar satan. Fast hönor verkar inte finnas längre.
Det är tur.