fredag, november 19, 2010

Kraftigt bakslag för kattlobbyismen

I ett svagt ögonblick (efter några glas vin) frågade jag om J inte trodde att Ryssland skulle vilja ha en kattlillebror eller kattlillasyster. Det tog hon som ett frikort och har under den senaste veckan gått in hårt i rollen som lobbyist. Hon sitter och finkammar blocket och pepprar mig med bilder. I morse hade hon trappat upp sitt strategiarbete med en rad fultrick och hade till och med värvar S (Juniorette) till sin smutsiga kampanj.

– Pappa *rådjursblink*, jag vill så gärna ha en kattunge.

Jag har sagt att om det överhuvudtaget ska komma upp för diskussion får hon allt putta upp samma värdelösa löfte som hon körde innan vi skaffade Ryssland. Att hon lovar att ansvara för all lådtömning. Ett löfte som snabbt skulle visa sig värt lika mycket som innehållet i kattlådan. Men ändå. Det hade varit en gest. Istället försöker hon med en ologisk retorik få det att verka som att jag tigger och ber om tillökning i familjen. Det låter kanske lite väl genomskinligt, men hon är bra på sina grejer, och jag ska villigt erkänna att hon fram tills nyss hade lyckats dyrka upp, kanske tre av sju dörrar in till mitt hjärta. Dörrar som efter en "incident" är både stängda och reglade igen.

När vi städade sovrummet nyss uppmärksammade J plötsligt en massa bruna fläckar över hela datorskärmen och väggen. Hmmm!? Vi snackar ett rejält stänk. Det visade sig efter ett stycke tankesmedja, lukttest och lite minne att Ryssland hade bränt sig på en glödlampa igår kväll medan jag var ute. Han hade tydligen blivit så rädd att han flygit en meter upp i luften och samtidigt (tydligen) sprutat ur sig en vätska, med någon av sina kroppsöppningar, över vägg och min älsklingsdator. Fy faaaan. Det är så jävla ofräscht att jag nästan klöks bara av att skriva det här. Nu måste väggen målas om för färgen lossnade när jag tvättade bort det. Och datorn känns plötsligt extremt begagnad. Spelar liksom ingen roll att jag har tvättat bort fläckarna. Minnet finns kvar.

Som grädde på moset avslöjar J fnissande att hennes första tanke faktiskt var en undran över vad fan som försiggår framför datorn när hon inte är hemma. Soft... ehhh? Verkligen en fin början på fredagsmyset, när ens SAMBO antyder att hon nyss hyst misstankar om att man skulle vara en hängiven bajsrunkare.

27 kommentarer:

Huskatt sa...

HAHAHAHAHAHAHA ! Tack, dagens gapflabb!

David sa...

Hahaha. Hängiven..

Den hemska tvillingen sa...

Min nöjde sig med att kräkas på golvet, inte så härligt det heller när man kommer hem efter ännu en dag i statens tjänst !

tiggerrr sa...

Häromdagen hade den ena katten kissat på mattan och den andra kräkts på golvet. Det här hann de med någon gång innan de började yla efter mat vid halv sex-tiden på morgonen, men förmodligen efter innan de drog några racervarv runt sin egenbyggda lägenhetsvelodrom bestående av parkettgolv och fönsterbänkar med några numera före detta blomkrukor. Fortfarande sugen på en katt till? :)

Lola sa...

I too have a cat. Det räcker fantastiskt bra med den enda kattaskruttan. En till hade bara blivit en extra lådtömning varje dag. De har ju inget ut av varandra, egentligen, bara när de parar sig. Vem får för sig på allvar att ha två? Skaffa en hund istället, så blir det lite liv.

Miss Muffin sa...

Tiggerrr! Döda inte M:s kattdrömmar!

mikebike sa...

Huskatt: jaså... vad var dedt som var så jävla roligt med det här då om man får fråga. fatta traumat! ;)

David: ja men du skulle sett fläckarna. hängivet var ett understatement i sammanhanget.

Tvillingen: well, hoppas att du inte misstycker när jag säger att det låter som en jävla semester. läste du att han hade paniksprutat ner hela min iMac + en vägg i vinkel, med något brunt. (bajs!?!)

Tigger: svar nej. och återigen. det där låter bara charmigt i jämförelse med att få sin iMac nedsprutad med bajs.

lola: jag har hört precis tvärtom att de har jättemycket ut av varandra. är det bara båg?

mikebike sa...

muffin: åh de ligger i respirator.

Mattias sa...

Hur mycket ska du ha för din dator? Och katter är aldrig så fina som när dom ligger och sover "frivilligt" hopknutna med varandra. Har förresten läst din blogg ett bra tag nu med stor behållning efter ett tips från en arbetskamrat, första gången jag kommenterar dock.

Den hemska tvillingen sa...

Håller med dig om att det är mest synd om dig, här får du offerkoftan att svepa in din lidande lekamen i ;-)

Freja sa...

Två katter som kommer överens med varandra har lika mycket utbyte av det som vi människor... Har själv två katter och det är inte mer jobb för oss, men betydligt mer givande för katterna! Däremot kan det ta ett par veckor av morrande och fräsande innan de har klarat upp revir och rangordning mm sinsemellan.
Så mitt råd är absolut att skaffa en katt till!

Julia sa...

Jag har två. Värt det. Försöker ibland lobbya mig själv att skaffa en till men det går sådär - vissa dagar är de VÄLDIGT billiga. Eller hotas med att bli pälsmössor.

Fnissade jag åt fläckarna? Ja. Kanske. Jo. Ja.

Johan sa...

Inte visste jag att du var en brunkare...

Lola sa...

Mja.. en del katter har tur helt enkelt, och gillar varandra. Särskilt mamma/unge/syskon. Det är ju individuellt som fan sånt där. I kattens natur ingår dock inte den sortens sociala samliv som vi har, så man ska inte känna att man är taskig som bara har solokatt.
I regel har hund och katt ett för dem roligare utbyte av varandra. Jag bodde ett år med tre katter som fullkomligt ignorerade varandra, så det är helt på vinst eller förlust att skaffa en till. Man har ingen aning om hur det går.

adde sa...

Klarar du verkligen av att behålla den? Perfekt läge annars att uppgradera. Och så kan du ju ha nån knäpp tävling här på bloggen där priset är din gamla kontaminerade maskin.

Johan Mölleborn sa...

Ha ha ha!! Strålande som vanligt. Katter och bajs är en svårslagen kombo.
/J

Linda sa...

Tycker du ska skaffa en katt till. Katter har ett utbyte med varandra som människor inte kan ge dem. Och den katten du har slipper vara ensam hela dagarna. Hemma hos mig skulle det aldrig funka att bara ha en katt, den som var själv skulle vantrivas big time!

Mia O sa...

@Linda. Ryssland är inte "en katt". Ryssland är Ryssland!

Burgschki sa...

Lisa, vår första katt gick aldrig på kattlådan utan gick alltid utomhus för att skita. Sen försvann hon POFF!

Lyssna på din sambo, skaffa en till katt.

Fifi sa...

haha, ibland förstår jag inte hur katterna lyckas! Ryssen måste ha blivit halvt ihjälskrämd om det kunde skvätta så!

emster sa...

men usch. bajsrunkare. finns det på riktigt? va fan pysslar ni med i götet egentligen?

Vitriol sa...

Och sedan tycker folk att jag är cepe som inte vill ha mer avancerade husdjur än eventuellt ett akvarium.

Gudars vad jag avskyr katter.

Caravaggio sa...

Fekalier av sådan kaliber att väggen måste målas om låter ganska skräckinjagande. Som om det skulle röra sig om någon form av krytozoologisk avart.

Vilken osis att datorn hade ett sådan affektionsvärde. Annars hade det var en rejäl krydda när man kränger av den på blocket och lämnar över den till nästa icket ont anande människa som tror sig gjort ett klipp utöver det vanliga.

Lite på samma sätt som när några killar i mitt gamla fotbollslag ollade en annan kille i lagets tandborste under en inomhuscup.

Anonym sa...

Om man har Mac förtjänar man en del brunt på den.

-Luca

Nalle sa...

Jag borde inte frága, för jag vill igentligen inte veta. Men vad är bajsrunka???

Daniel sa...

Voi raukka pieni!
Känner stanken ända hit. Vilket elände

Hoppas Klovn piggar upp dej.

Ps. i min trappuppgång igår stank det bajs & urin. Det var inte katter utan BAKfulla finnar. Det slipper du!

dumAx sa...

HAHAHAH!! fantastiskt