tisdag, november 16, 2010

Jag ligger i fejd

Med min egen kropp (igen).

Mig veterligen är jag den enda personen av manligt kön som lyckats gå upp i vikt av att vara pappaledig. Alla andra brukar vara ute och gå mäktiga rundor så att kilona bara rinner av. När jag gick hem hade jag tränat som ett litet as i ett över ett halvår för att vara en ultrafit lattefarsa redan från start. De första veckorna gick jag också mäktiga rundor och kände mig allmänt hälsosam. Det kändes bra att tillhöra de sundas gäng. Mitt livs bästa tid. Men en semester med tillhörande dekadent livsstil senare, samt fortsatta unningar av livets goda (öl, pizza och allt som kolhydratsdjävulen lockar med), sitter jag plötsligt här och har tappat alla koncept. Jag känner mig fet, blek och orkeslös. Jag är på god väg att bli ett vrak.

Ja ja ja, jag vet att jag har gnällt och gnytt innan, men vad fan ska jag göra då tycker ni? Bara acceptera? Kanske det. Viljan har flytt landet och karaktären har gått och självdött. Min vän Mats tycker att jag ska bli vän med fetman, välkomna den och bli trivsamt fet. Lätt att säga när man driver en matblogg, men det kanske är precis vad jag borde göra. Därför har jag börjat spana lite på tjockisar. Inte på det perversa sättet, utan bara för att kolla vilken typ av hull jag ska satsa på. Det finns ju så många olika sorters sätt att vara fet på.

Drömfetma

Som av en händelse har det i dagarna varit en massa surr kring den nya filmen om Cornelis Vreeswijk. Jag sitter och tittar på gamla klipp och då slår det mig. Det är så fet jag ska bli. Sexigt fet som Cornelis. Enorm men ändå fast liksom. Han var så rörlig och såg svinkool ut vilken stass han än hade på sig. I ett klipp hade var han extra het, med en tajt syntetpolo och en lagom rymlig skinnjacka. Han var hundra gånger tjockare än jag men gick ändå runt och såg bekväm ut. Hans fetma var inget hinder. Det var en tillgång. Hur många kan säga det och samtidigt stå raka i ryggen?

Nu ska jag bara övertyga J om saken. Jag sa det till henne igår men hon verkade inte helt med på det (än). Frågan är hur man blir sådär fast. Jag har ju en tendens att bli lös. Det måste ju rimligtvis gå att styra.

20 kommentarer:

Jonna sa...

Haha, där har morsor lite försprång. Vi börjar ju ofta vår föräldraledighet med att rasa i vikt. Nu har jag dock lyckats gå upp tio kilo sedan jag började jobba igen för ett par år sedan så nästa plan är att bli hemmafru och jävligt fit.
Graviditet är ju för övrigt ett bra sätt att bli fet men ändå fast, men det kanske inte är något för dig?

SE sa...

Varför inte börja med boxning igen? Förmodligen den enda snygga träningsformen. Om det nu spelar roll.

Anna sa...

Haha, låt dig inte luras. Han gör mitt trick. Syns ju på lång väg att snubben har grabbat tag i ryggskinnet och liksom spänner åt buken.

30+ sa...

Är det nu jag ska hålla käften om att jag börjat träna?

Mirijam sa...

Hm. Alltså sådär spänd mage kallas ju i regel för ölmage så man kanske blir fastfet av alkohol? Och lösfet av... kolhydrater?

Annars kan du ju bodybuilda upp dig som fan och SEN bli fet, så har du bra styrka under det mjuka?

Greman sa...

Meh... din sköna buk har vi ju länge kunnat skåda här. Sen ber jag dig reflektera lite över din första mening också.

LADY DAHMER | confessions of a neurotic attentionwhore sa...

min man gick upp tio kilo när JAG var gravid. Det du.

men folk ska ha lite hull. Lite att ta tag i liksom. Speciellt när man själv är lite småfet, blir ju bara skämmigt om karln är mindre liksom.

Ivana sa...

Haha min snubbe ökar i vikt medan jag går ner trots att det är jag som är på smällen. Han kanske också avgudar Cornelis kroppsform? Men snart vinner jag i vem har störst mage tävlingen så han får satsa på att lägga hullet på andra ställen.

adde sa...

Det ska bli spännande att följa din utveckling mot rund-och-hård. Du skulle ju kunna köra en sån där sajt med en-bild-i-veckan varvat med veckans menyer?

mikebike sa...

Jonna: hade det gått så kanske... men jag tror att jag skulle vaporiseras av mitt eget gnäll om jag var gravid :)

SE: Du den tanken har slagit mig många gånger. sedan tänker jag på lite ryssen (tränaren) och så glömmer jag boxningen igen.

anna: äh lägg av jag har sett bilder på din blogg. nu provocerar du :)

30+: Nä du lille gubben. Prata på du. Jag har också varit inne i de där träningssvängarna. Sist trodde J att jag skulle gå sju gånger, en annan kollega tippade 15. Jag gick 3-4 ggr i veckan under nära ett halvår. Om det gav resultat. ja. det var fantastiskt. kunde nästan se mig ta fram de där t-shirtarna som jag stoppat undan. vid horisonten i alla fall. Då gick jag ändå och lavade i mig feta luncher på dagligbasis. Nu är allt det där ett minne blogg. Jag har gått ner mig. Men jag tänker att jag ska träffa stenbotten, innan jag börjar ta mig upp igen. Julen (ännu ett kommersiellt jippo:) ) står ju för dörren. Vad tränar du förresten?

Mirjam: så får det bli. mer öl helt enkelt. En lätt uppgift ;)

German: vaffan. jag ryser så jävla mycket av den bilden. Men funderar på att använda den som FB-bild. Som anti-pepp.

Ladydahmer: Haha ja det där är ju klassiskt. sympatigravid liksom. grejen är att jag vantrivs i jeans när jag är lös i kroppen och det är ju inte riktigt socialt acceptabelt att gå runt i mysbrallor utanför hemmet.

Ivana: fråga honom! isåfall skulle jag och han kunna starta en FB-grupp eller nåt. "Vi som vill bli sexigt feta", eller "Vi som har gett upp". Ett tips är att odla ölrygg och hög röv. ett manligt fenomen där ingen graviditet i världen hjälper :)

Adde: haha rund-och-hård, det skulle kunna bli min tagline.

Ivana sa...

Ölrygg och hög röv? Trevliga termer haha! Tyvärr tror jag inte att han kommer vara värd ett medlemskap i FB gruppen. Precis som sin egen far har han gett sig fan på att springa Stockholm Marathon efter att ufot är fött. Men om det projektet misslyckats så lovar jag att se till att han blir medlem. :)

mikebike sa...

Ivana: du tror väl fan inte jag startar en sådan grupp själv? Jag måste ha support.

Ivana sa...

Hehe hade ändå varit kul. Tänk dig det, du är den enda medlemmen och folk på din vänlista börjar undra ifall du inte har blivit helt galen. Jag hade lätt varit med i en sådan grupp, bara för att provocera, men tyvärr tror jag inte att min gravidmage kvalar in.

Burgschki sa...

Jag är skitytlig och orättvis jag vet men det finns så många olika vis en mans kropp kan vara het på. Fast knubbig eller fet: Nein Mann! Detta har jag vid upprepande tillfällen berättat för min kille, bara så han hajar liksom.

mikebike sa...

Burgschki: Det är bra!

Anna Å sa...

Eller gör som Täppas: "Trött fet och 40", så har du lite att bygga på :)

mikebike sa...

anna: hahaha

Oscar sa...

Förstår inte var du hittar de där fitta farsorna. Samtliga mina vänner ( & jag själv) har lagt på rundeln vid pappaledigheten. Det heter väl pappakropp av en anledning?

mikebike sa...

fan vad bra. låter som ett fint gäng. Jag tycker jag ser dem överallt.

jag snackar inte om att man går ner av att vara pappa. det är nog tvärtom i det långa loppet. men jag snackar om pappaledigheten ;)

västerhus sa...

När barnen vill ha gott är man med på noterna, och sen rullar det på... Skönt att skylla på barn och sambo/fru förresten. Gå i snabbköp och handla delikatesser, you know the shit! Cornelis var en helskön herre, ett ideal för oss män!