torsdag, november 25, 2010

Dysfunktion man kan ta på

Igår var en ruff dag och efter en sådan gillar jag att kolla skräp-tv på kvällen. Så jag tittade på tv4:s koppleriprogram Bonde söker fru tidigare. Underhållningslöst skulle vara en grov underdrift. Anti-underhållning är en mer korrekt term. Var är dårarna?

Visst, de har alltid med en snyggbonde. Det är han som brukar vara rätt bildskön och gifter sig med en av de charmigaste kvinnorna. De vars kärlekshistoria sedan får ligga som en latent trosfuktare för alla Se&Hör-prenumeranter, ända tills det är dags för nästa omgång. För oss andra är det ungefär lika intressant som att läsa innehållsförteckningen på en sådan där risgrynsgrötkorv. Det är dårarna vi vill åt. Helst riktiga dårar, men i värsta fall får de socialt missanpassade duga.

Fan vad vi gillar att se en sjukligt tafatt bonde på 40 som fortfarande bor hemma hos (eller vägg i vägg med) mamma och pappa. Vi njutmular i oss popcorn medan de nästan pissar på sig vid sitt första mötet med tjejerna/killarna. Vi ryser av kittlande pinsamhet, när de ska försöka bekanta sig med varandra, med en kommunikativ förmåga som lätt skulle kvala in på en erfaren logopeds top tio största utmaningar. För att inte tala om deras passionslösa längtan. Inte efter kärleken. Utan det funktionella med tvåsamheten. Helst någon som är van vid jobba med grisar och som älskar hushållsbestyr. Lite avlastning. Säg inte nej. Ni vet att det är sant.

Men den här omgången finns det inga ytterligheter. Snyggbonden är såklart med. Sedan är det en gänglig skåning (med ett ultrastörigt flabb) som man (i alla fall jag) bara får lust att lappa till precis hela tiden, en kuf av det harmlösa slaget, samt omgångens enda kvinnliga bonde. Den sistnämnda mantlar, helt utan konkurrens, rollen som den minst karismatiska människa jag någonsin har sett. Förutom killarna hon har lyckats välja ut då. De är i en klass för sig. Allihop. Vi pratar om dysfunktion i fast form. Hur det ens är möjligt att brevledes lyckas samla ihop ett så hyperaggressivt kluster av charmlöshet kommer troligen för alltid att vara höljt i dunkel. Jag gissar dock att det rör sig om någon form av övernaturlig magnetism.

Grejen är att det inte ens är kul att kolla på, utan är mer som en förkylningsblåsa. Irriterande men ändå svårt att helt låta bli.

23 kommentarer:

Nonsensakuten sa...

Tacka vet jag "Åsna söker Peru". Om en vilsen åsna i San Diego på väg hemåt.

Jäl sa...

Jag trodde det hette "Bonde söker billig arbetskraft"

mikebike sa...

Nonsensakuten: det låter bra mycket bättre.

Jäl: hahaha. ja, fan jag ska ta och maila tv4 om det tipset. kollar ni också? Säg ja snälla. :)

Mats sa...

Äkta dåre: Top Chef Just Desserts s01e01 s01e02 s01e03 s01e04

Anonym sa...

Jag gillade I en annan del av KÖping.

De andra programen med folk som (oavsiktligt) framstår som förstånbdshandikappade har ingrn charm och göder bara ens osunda ego.

-Luca

Fröken Sverige sa...

Det gäller att ha skämskudden nära tillhands när man tittar på detta kvalitetsprogram. Men håller med, castingen i år kunde varit bättre :).

adde sa...

Jag råkade feppla till fjärrisen igår och damp ner mitt i programmet just som en kille kom i bild med sitt namn och titeln "Grisbonde".

Gissningsvis är det överflödig information om han skulle få för sig att hänga i en bar någon gång för att pröva lyckan. Fast jag undrar om han själv någonsin skulle dra slutsatsen att det är stanken från alla hans två miljarder porer som gör att han har bardisken för sig själv?

"...en erfaren logopeds top tio största utmaningar", mycket målande som vanligt.

mia sa...

Tack för dagens skratt! Dig kan man alltid lita på.

Jonas sa...

" lyckas samla ihop ett så hyperaggressivt kluster av charmlöshet" är veckans formulering helt klart!

Jäl sa...

Tyvärr (eller?) måste jag säga att vi inte kollar. Emster kanske skulle vilja men jag kan inte kolla på skäms-tv måste blunda... Är det bättre än The Wire?

mikebike sa...

Mats: ja fan måste ta och kolla in det.

luca: haha ja.

fröken sverige: javisst är det så. den här säsongen är en katastrof.

adde: haha det brukar låta så. fepplade till fjärrkontrollen. erkän att du tittar istället. här har du inget att skämmas för :)

Mia: skönt att du känner så :)

jonas: haha tack.

mikebike sa...

Jäl: haha ja vad tror du själv? ni gör helt rätt. fortsätt kolla på the wire istället.

Burgschki sa...

I Tyskland finns två. Dels en serie prodcerad av NDR som typ nästan är seriös. Astrist alltså eftersom den har respekt för deltagarna.

Sedan RTL2s version 8RTL2 är en sådan kanal din blogg skulle handla om ifall du bodde i Tyskland. Vidrigare skit får man leta efter) o herre gud vilka bönder som är med. De allra fulaste och mest chavvigga man kan hitta. Jag menar tysk skräptv och landsbygden. Hehehe.

Väldigt få trosfuktare dock. Skulle kanske vara en stilig häst som skulle få axla den rollen.

Anonym sa...

Som sagt, du är en mästare på att måla i ord.

/Sur gubbe

Anonym sa...

"Bonde söker kossa" måste ju bara vara skadligt för både ögon och intellektet.

Tacka vet jag "Die Ludolfs" på discovery om 4 tyska skrothadlare, Nu snackar vi kavallitets tv, även om det påminner en del om Bonde grejen fast utan kossor men med bilar ;-))

Tänkte bara meddela dig att Gert har lyckats: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8179982.ab

Johan I Majorna

Anonym sa...

Vafan, kom igen. Dom ar blyga och jobbar pa gard, inga javla kindpussande storstadsmanniskor som trippar runt och dricker latte dagarna i anda. Vart och nar skulle dom lart sig mingla?

Det ar fint att for en gangs skull se riktiga manniskor pa tv, som dessutom, om saker gar som det ar tankt, upplever nagot valdigt stort.

Karleken tror jag det kallas. Och den ar inte sa dum.

Andreas sa...

Åh, men det är ju just där freaksen finns denna säsong: Bland den charmlösa kvinnans uppvaktare. Den största av dem är ju han som tyvärr åkte ut nu.. den korta, tjocka snubben med cowboyhatt. Riktigt jävla freakad och full med putslustiga ordstäv. Men nu åkte ju han, så nu är programmet totalt ointressant.

ilh sa...

Har du köpt statistik?

Anonym sa...

Tack för tipset - ska inte titta på det heller. Men garvade halva natten åt recensionen av eländet.-D
Mimmi

mikebike sa...

burgschki: haha det skulle jag vilja se. går det att få subbat? låter fantastiskt.

sur gubbe: haha tack.

johan i majorna: lyckats?

anonym: well. jag vet inte om det alltid är kärlek det handlar om hörru. har du sett programmet?

andreas: ja herre min je. jag tycker synd om honom. han ville ju så gärna.

ilh: vaddå menar du?

mimmi: tack ska du ha.

LindaoEbba sa...

Är plötsligt löjligt nöjd att va singel. Utbudet speglas tyvärr i tv-programmet.


All the good ones are taken.

Anonym sa...

Har sett ungefär en kvart av årets säsong, utspritt på typ tre tillfällen. Plågsamt nära tortyr. Det enda humoristiska är den kvinnliga bondens friare, herregud??? Inavel? Lågbegåvning? Bägge?

Kralish sa...

Tveklöst den mest underhållande kvinnliga bonden någonsin,kan inte sluta förvånas när hon dyker upp i rutan.
Vad händer med världen??