söndag, oktober 31, 2010

Polisens snygga helgardering

Terrorn kommer till stan i helgen, men stanna inte hemma. Hotet är av sådant allvarligt slag att vi känner att vi måste informera allmänheten om att det kan komma att skördas liv. Men ut och låtsas som inget med er. Hopp och lek. Var precis som vanligt. Men passa er; för när som helst kan en bomb brisera i ansiktet på er. Troligen kommer det att ske något fruktansvärt i centrum. Så kom dit och shoppa, fika, häng eller vad fan ni nu vill göra. För är ingen fara. Inte förrän det smäller i alla fall...

Göteborg står under terrorhot. Polisen går ut och meddelar att det föreligger ett bombhot mot stans centrala delar, men att folk inte ska känna oro och absolut inte stanna hemma. Nä ut i smeten bara. Inte ska handeln behöva ta stryk bara för att det vankas sprängdåd. Polisen sätter nämligen in extra resurser. Nordstan hårdbevakas. Så alla kan bara ta det lugnt och njuta av rea-priser, trängsel, levande statyer, norra Europas bredaste flora av pissodörer och allt annat mys som stans största köpcenter har att erbjuda.

Polisen har fått indikationer. Såpass starka att de känt sig tvungna att gå ut till allmänheten och varna för att det kan komma att sprängas lite i helgen. Det görs några gripanden och två personer anhålls, hotet anses dock INTE avvärjt, men inte ska man sitta inne och trycka. Lönehelg och allt. Nä, polisen vill verkligen inte avråda människor från att vistas i centrum. Samtidigt känner de sig tvungna att varna för ett överhängande hot om död och lidande.

En ganska vattentät helgardering må jag säga.

14 kommentarer:

Burgschki sa...

Vad är det egentligen för ett hot? Informationen man får via nätet är ju inte direkt tydlig, för precis som du skriver ska man inte stanna inne men ändå är det errorberedskap. Liksom va?


Shit, har ju hela min släkt i den stan.

malin sa...

och en HELT annan sak såklart när en våldtäktsman härjar i Örebro. då passar det att råda alla kvinnor att stanna inne alt. inte röra sig ute själv. om sprängrisk finns är det klart att man ska gå ut, om man drabbas är det ju inte ens eget fel på något sätt...

Anonym sa...

Ponera att något hemsk händer och polisen kände till att en risk fanns, men inte gick ut och varnade allmänheten? Hur hade du uttryckt dig om dem då?

Tycker detta var ett urbota löjligt inlägg. De gör ju bara sitt jobb. Jag tror nog de extrainsatta poliserna kan tänka sig tusen andra sätt att spendera sin "lönehelg" på.

Jag vet att du inte kan hjälpa att din politiska övertygelse skapar spöken i ditt huvud. Men om vi skulle stanna hemma varje gång någon bombhotar så har de ju redan vunnit. Eller du kanske tillhör den skaran av populationen som tycker synd om de stackars bombmakarna, för de har ju inget annat sätt att göra sig hörda på. Att deras metoder bara visar hur desperata de stackarna är?

Nä, ingen skall få kontrollera om jag vill spendera min dag hemma eller gå och ta en fika på stan. Vilket är vad det handlar om, inte att butikerna i Nordstan skall förlora inkomster.

Lilla hetsmamma sa...

Otroligt roligt och högst intressant. Lite komiskt hela grejen kan man tycka...

mikebike sa...

Burgschki: vet inte. ett bombterrorhot av något slag. ja det är väldigt motsägelsefullt.

Malin: ja fan det är konstigt att då kan man råda folk att inte gå ut. men inte när det vankas terror. knepigt.

anonym: för det första. vem är du? jobbigt att ens svara på anonyma kommentarer tycker jag.

Ok. Vi ponerar att de visste en massa skit och INTE sa nåt. Det skulle vara dåligt tycker jag. så har vi rett ut det. skönt va?!

Det jag tycker är jävligt märkligt är att de går ut med det just för att det är såpass allvarligt att det kräver en stor insats. Det är alltså inget "vanligt" bombhot som du snackar om. De går ut och varnar för att i helgen kommer det med stor sannolikhet ske ett terrordåd (sprängning) i centrala stan. Men de passar ändå på att säga att de inte tycker att det finns någon poäng med att stanna hemma eller hålla sig undan för det. Är inte det en jävligt märklig hållning? Och vilken politisk hållning tillskriver du den åsikten?

Jag tycker att det vore fullt naturligt om de sa Oj, vi har ett överhängande terrorhot mot nordstan den här helgen. Därför kan det vara bra att fundera en extra gång innan ni väljer att spendera dagen där. Men ni gör såklart som ni vill. typ.

jag tror nog att de skulle få ganska mycket kritik om en bomb smällde av och folk dog nu när de sagt att de inte ser någon anledning till att stanna hemma. eller?

Resten av ditt resonemang är bara så dumt att jag inte ens orkar bemöta det, eftersom du verkar vara den typen av människa som gör extremt långsökta tolkningar helt utan underbyggnad.

Anonym sa...

INVANDRING/Syrien: Nationella insatsstyrkan har gripit fyra muslimer misstänkta för inblandning i det påstådda terrorhotet mot centrala Göteborg. Alla är från islamiststaten Syrien. Läs mera om den pågende islamiserigen av Sverige och svenskfientligheten.

politisktinkorrekt punkt info
friatider punkt se
nationell punkt nu
frianyheter punkt nu
realisten punkt se
info14 punkt com

JB sa...

Själv tänkte jag hålla mig borta från välkända samlingsplatser och ikoniska byggnader för säkerhets skull. Det slutade med att jag tillbringade 6-7 timmar i Scandinavium och på Hotell Gothia.

da bomb sa...

Var faktiskt i Nordstan/Femman (obs Åhlens) igår och faan va poliser det var på plats.

Så borde det vara jämt i de centrala delarna av stan.

Mi sa...

Håller med da bomb, var också nere i Nordstan, poliserna var en total fröjd för själen och ögat.

mikebike sa...

JB: våghals :)

da bomb: extra kul med ditt nickname "da bomb var på Åhléns i Nordstan igår."

Mi: ja fy fan. det är verkligen ett litet Hisingen i mikroformat det där Nordstan. Jag som inte alls är särskilt het på poliser kan drista mig att hålla med om att de borde finnas ett par hundra på plats där jämt ;)

Stefan sa...

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.481052-bombhotet-mot-goteborg-over

Går det bra nu?

Stefan sa...

Och grattis :)

Anonym sa...

Får en osökt att tänka på Tage Danielssons monolog om Harrisburg och snnorlikhet. Grymt bra.

Johan I Majorna

Larsson sa...

Det är ju som gamle goe Bush säger i trailern:

http://www.youtube.com/watch?v=r92clMggYXA