tisdag, oktober 12, 2010

Facebookterror

Igår när jag hade bloggat min irritation över jobbiga facebook-vänner så händer något så absurt. En av de värsta feed-fuckarna i min lista, en tjej som jag gick i samma klass som, från lekis till och med nian, hade postat inte mindre än 18 stycken tokgrejer på en gång. Det var som att hon hade läst min blogg (minimal risk) och gjorde det för att driva med mig. Jag hoppas att det är så ochg att hon får sig ett duktigt flabb. Annars kan hon inte vara helt kry. Jag menar, vilken frisk människa slösar inom loppet av tre timmar bort sitt liv på arton helt utvecklingsstörda facebook-applikationer och dessutom postar alla resultaten i sin feed – för alla att se?

Vi snackar alltså exakt följande grejer:
Hur mycket svensk är du?, Det klantigaste du kommer att göra idag, Fråga Ester :), När ska du få ditt första ligg?, Sanningen om din pappa, vilken tecknad seriefigur är du?, Hur många är kär i dig, När kommer du möta din stora kärlek?, hur mycket kommer du att väga om tio år?, Vad tycker tomten om dig?, Ditt utseende enligt andra, Hur svarar du i mobilen?, Vad borde du göra ikväll... och en hel drös artiklar under ämnena "Det meningslösa våldet" och "Kidnappade barn".

Oj vad det tjuter i mina öron nu... Aha, det var visst sociopatalarmet som utlöstes här.

Nu funderar jag på hur jag ska ta itu med det här. Så här kan det inte fortgå. Kom inte med tipset att kryssa bort personen tack. Och visst skulle jag kunna säga upp kontakten men filantropen i mig vill liksom hjälpa henne.

22 kommentarer:

30+ sa...

Men alltså, man kan väl dölja visningar från folk utan att ta bort dom som vänner? Eller har jag drömt det? Det var så länge sedan jag gjorde en sån rensning så nu har jag bara vettiga updates kvar från folk som kan sköta sig.

Single Mother By Choice sa...

hahahaha.. roligast idag. Klart man kan dölja, det är bara att klicka på krysset till höger. Så får du frågan do you want to hide typ. Du kan ångra det sen i options längst ner på feed ifall du saknar hennes uppdateringar :D

Blge sa...

Som båda ovanför har skrivit. Det går alldeles utmärkt att blocka applikationer utan att behöva ta bort vänner.

E sa...

Jag tycker att man skulle kunna göra ett allmänt val under kontoinställningar där man alltid blockar alla statusuppdateringar som 1: Är skrivna av någon som gick i samma klass som en själv på lågstadie/högstadie/dagis och 2 : Består av mer än 2 rader.

tessan sa...

E.
du kan skapa grupper av folk och välja att bara visa dem.

och mikebike.
japp, man kan välja att inte visa personer eller applikayioner i sin feed, utan att ta bort personen i fråga.

30+ sa...

Oj vilken noob du verkar vara Mike. Alla här säger ju precis som jag. Du måste ju hänga med. Du jobbar ju med reklam. Det handlar om respekt, Mike.

mikebike sa...

30+: hallå, läser du inte min blogg längre? :) Jag vet att man kan dölja dem, men då är ju poängen med att ha dem som vänner på FB helt borta. Det funkar ju inte ens som ego-massage det där dököttet.

Single mother: Tror inte att jag kommer sakna dem. Möjligen socialrealismen i det. Det är liksom så sjukt att jag ryser.

Blge: hmmm jag tyckte att jag var tydlig när jag skrev "Kom inte med tipset att kryssa bort personen tack" :) Jag vill veta hur jag ska hantera henne utan att köra censur eller helt plocka bort.

E: haha det är ju briljant. Att den känner av ens history och bannar alla grundskolevänner. Problemet är att jag råkar ha en handfull av vänner från den tiden som jag gillar och uppskattar på riktigt.

tessan: tack för tipset. jag vet att man kan blocka och välja att inte visa, men jag vill ju slå ett slag för lite FB-etikett istället. vad ska jag annars ha personen i min lista för?

30+: Återigen mister trettioplus. Jag vet inte om det är all byråkrati och myndighetsmög i din vardag som gör att du inte orkar läsa eller helt enkelt bara inte förstår vad jag skriver ;) Jag tyckte att jag var ganska tydlig när jag skrev "Kom inte med tipset att kryssa bort personen tack".

Single Mother By Choice sa...

ah.. inser att jag läst lite slarvigt med.. Plocka bort säger jag. Jag har både plockat bort och blivit bortplockad. Det är väl ingen som gråter över spilld mjölk. Typish.

30+ sa...

Vafanken, ska jag läsa ordentligt nu också? Jag begriper inte riktigt ditt resonemang i så fall? Vad har du för glädje av gamla högstadiekompisars infantila uppdateringar då? Va?

What you bithcin 'bout man?

Robbelibobban sa...

Ta bort skiten bara, det kommer att kännas som en befrielse för dig och en falling down för henne, bättre så än tvärtom eller?

E sa...

Då får man lägga till fler kriterier på folk, så om de bara uppfyller kriteriet "satt bredvid på lågstadiet" så borde man inte ens kunna BLI vän med dem.

Daniel sa...

Bästa e at du bojkottar facebook. Enkelt & behändigt.

Myaraq sa...

Dölj henne i newsfeeden bara. Det gör jag på alla som inte kan stava eller som har sorgliga patetiska liv.

Liw sa...

Underbart!
Fast de som är snäppet värre är småbarnsföräldrarna/djurägarna/bilfantasterna you name it som var femte minut ska uppdatera sina "vänner" om hur det går för deras "lilla" älskling. Gärna med en hipstamatic bild genom iLoader. Hell yeah så optimalt. ;-)

Vitriol sa...

Så här i efterhand känns det som att jag gjort helt rätt som hårdvägrat ansiktsboken. Det är illa nog med att man konstant måste rensa inkorgen i mailen från massutskick i kategorin "roliga saker som folk skickat till mig och jag därför nu måste sprida som världens tristaste könssjukdom".

Elisabeth sa...

En vän till mig blev fruktansvärt trött på ett gäng nyblivna föräldrar som postade allt som barnet/-nen gjorde på facebook.

Så han blev med Fot. Hans nakna, lite håriga och strumpluddiga mansfot storlek 44 fick allt utrymme han kunde ge den på facebook. Statusuppdateringar om Fots förehavanden och ett fot-oalbum där Fot fick fot-bada för första gången, Fot plockade svamp, Fots skolFot-o... osvosv. På samma sätt som nyblivna föräldrar hänger ut sina barn.

Väldigt roligt. Bjud på en liknande grej?

Blge sa...

Än en gång. Du behöver vare sig kryssa bort personen eller ta bort den som vän för att slippa se ev applikation uppdateringar såsom Farmville, Mafi Wars m.m. Du kryssar helt enkelt bort applikationen, inte vännen.
Duger inte den censuren finns det nog ingen hjälp för ditt problem.

Single Mother By Choice sa...

haha @Elisabeth Det var roligt gjort! Önskar att mina kompisar hade sån humor!

Sofia sa...

Elisabeth: Fot! Fantastiskt!

tessan sa...

mike; man vill ju ändå se sina gamla klasspolares fotoalbum med sina fula ungar & tjocka sambos, men slippa deras tråååkiga statusuppdateringar. fast statusarna är ju härlig etnologisk nutid också, såsom "fredags mys! öl & chips i soffan. hääääääärligt!!!!!!!". obetalbart.

Anonym sa...

Du kan jublocka alla speciella aplikationer. men inte personer, så att du slipper se farmville, bigville. tamigfanville etc men får iaf see när lilla Lisa postar ett nytt foto på sig själv under den värsta valborgsfyllan.

Bamse

Agnes sa...

Komiskt att alla verkar störa sig mest på just de där högstadiepolarna, vilka dessutom verkar bete sig likadant med liknande statusuppdateringar om sina myskvällar och vinträffar med "tjejorna". Hur är det möjligt?
/Ny läsare av din trevliga blogg