måndag, september 20, 2010

Tv3 – Den heteronormativa kanalen

Jag tog mig just en titt på vad dagen har att erbjuda i form av tv-utbud och noterade något mycket märkligt.

Tv3:s tablå rymmer inte mindre än två avsnitt av Nanny, tre avsnitt av Jims värld, fyra avsnitt av Just shoot me och fyra härliga avsnitt av, håll i hatten, 2 1/2 män. Utspridna över BARA IDAG. Vilket frikostigt smörgåsbord med klassisk gubbhumor va. Där emellan hinns såklart även två avsnitt Top Model och ett avsnitt vardera av Oprah och Tyra Banks Show med. Inte pjåkigt.

Det är fint att nån kanal tar ansvar så att kvinnor får vara kvinnor, män får vara vara män och fikusen får fortsätta vara en krukväxt... eller nåt.

Heteronormativiteten i deras tablå är så koncentrerad att man nästan börjar undra om tv3 inte är ett gemensamt litet kärleksprojekt mellan KD och SD. För om så inte är fallet, undrar jag verkligen vad alla annonsintäkter tar vägen. Riktigt så dyrt kan det väl ändå inte vara, att producera ett trött avsnitt av Efterlyst per vecka att de bara har råd med programmen som ingår i The American Conservative Show Package. Det är rätt illa ställt när dagens episod (3372) av Days of our lives, känns som en frisk fläkt i utbudet.

Nä, lite sköna könsvitsar och ett stycke flåshurtig Aschberg i dubbelknäppt kavaj på det här så...

20 kommentarer:

(valfri) sa...

MikeBike,

Finns det några vidöppna PK-dörrar att sparka in kvar nu?

Vad hände den riktiga bloggen? Är den borta nu?
Blä vad tråkigt.

Burgschki sa...

Fick precis This Is England '86. Uppföljningen på filmen, tre avsnitt, mail-länkat till mig. Säg till ifall jag ska skicka vidare.

Ännabänäna sa...

Apropå SD och Jimmy boy... De övriga i riksdagen kommer ju inte behöva lägga in någon överväxel för att få slamkryparen att framstå som en idiot, det gör han väldigt bra själv. Satt i kväll och såg på Svt och Jimmy pojkens ögon gick som en flipperkula så fort han fick en liten klurigare fråga. Undrar om det inte står någon partikamrat bredvid kameramannen och håller upp valda stycken från deras partiprogram som han kan haspla ur sig. Bäst är ändå de idioter som lagt röster på SD i kommuner där de inte har representanter, det tackar vi ickerasister för. Bra där Svensson.

Jo tjena sa...

Jag är så trött på tv3, orkar inte med ett till av alla dessa serier som går ut på att mannen ljuger, inte tar ansvar och försöker få frun att göra allt. Kan du inte starta en egen kanal så man får se lite bra saker på tv?

mikebike sa...

Valfri: vågad signatur hörru. PK-dörrar? Jag tycker påriktigt att det är beklämmande att en reklamfinansierad kanal inte anstränger sig mer år 2010.

*men det är det folket vill ha*

Well, då är det fel på folket.

Burgschki: Åh, ja tack hemskt gärna!

Ännabänäna: Ja usch. det är fan jobbigt att se.

Jo tjena: app app app... passa dig nu. det där är så jävla pk sagt att man bara döööör... :) men ja, fy fan att det funkar fortfarande.

Christian sa...

Lite trist inlägg faktiskt. Inte för att det kanske inte stämmer, utan snarare för att jag inte riktigt bryr mig. Hojta gärna när du hittar något riktigt att slåss mot. Jag menar, TV3? Herregud, vad förväntade du dig?

adde sa...

Jag kan nog erkänna att det händer att jag ibland skrattar åt Charlie Sheen i 2 1/2 män. Han gör en helt hjärndöd karaktär. Tyvärr visar det ju sig att han är lite till hjärndöd i verkligheten, vilket inte är kul alls.
Men ibland orkar jag inte med smartare tv än så. Förmodligen borde jag vid det laget redan sova.

mikebike sa...

Christian: tack för recensionen. nu bryr jag mig ju inte ett skit ifall du tycker att det var ett trist inlägg. Hade jag brytt mig om det hade jag frågat. vad tycker ni om det här inlägget. jag vill påminna dig om att det här INTE är "Ring så bloggar vi" utan att jag skriver om precis vad jag vill i den här bloggen. Och jag råkar faktiskt bry mig rätt mycket om det här. Jag tycker det är åt helvete att vi har en kanal som bara sänder sånt här.

Adde: ja det gör han verkligen. jag kan också gilla tv där man inte behöver engagera sig alls men just gubb-tv luktar alldeles för mycket ost för mig.

Lilian sa...

tja, l-word finns ju.. liksom the real l-word :) men finns det fler gayserier att visa då? Men håller med dig... Det finns för få.. (och visas dom gör dom det runt 23 eller senare när typ ingen kan se på det!) Kanske därför jag aldrig kollar på tv. Förutom just l-word.. som jag såklart måste se på dvd eller olagligt sätt ;)

Spader Ess sa...

Jag hade nog kunnat stå ut med vissa av dessa serier, om det inte hade varit för korvstoppningssändningarna. Dom matar ju på med dessa serier som om det inte fanns någon morgondag och man verkligen vill försäkra sig om att folk inte missar något.

Särskilt när man vet hur mycket bra TV som faktiskt görs lite då och då.

mikebike sa...

lilian: ah du missuppfattar mig. jag är inte ute efter fler gay-serier. Jag är ute efter vettig tv-överlag. sedan kan de handla om precis vad som helst. det är bara att allt är så sjukt likformigt. ingen utveckling sker alls. 2 1/2 män är ju i princip uppbyggd med samma byggstenar som våra värsta år.

Spader ess: jag vet inte. har vi inte sett nog av sånt nu? jag har iallafall fått i mig en livstidsförbrukning. jag skulle hellre se tjeckisk dockteater 24/7 än tv3:s tablå.

Klas sa...

"Heternormativ" är väl helt enkelt ett sånt där ord som man gärna vill slänga in i sin blogg antar jag? Nu är ju det gjort och vi kan fortsätta med annat. Skönt.

Det lustiga är ju att det är ett sånt jävla bögigt uttryck!

mikebike sa...

klas: Ett förslag. Starta en liten blogg där du kan "fortsätta med annat". det kommer säkert att gå jättebra för dig.

Anonym sa...

Våga inte baktala "Våra värsta år" en kanon serie som man kan se hur många gånger som helst eftersom den är (var) GRYM.
Skiter fullständigt om den inte är PK.
Kom ihåg hur man längtade efter nästa avsnitt när serien kom och det inte visades 4 avsnitt om dagen utan 1 i veckan, typ

"Al Bundy for president"

Johan I Majorna

mikebike sa...

johan i majorna: haha ja jag älskade också våra värsta år typ i början på nittiotalet. har du sett det nu?

Anonym sa...

Om man ser på TV3 (eller kanal 5) kanske det inte är för att bli andligt pånyttfödd eller för intellektuell stimulans?

Cops är min TVsnabbmat och det smakar lika fräscht som det ser ut.

-Luca

30+ sa...

Hahaha, lysande utskällningar av kverulanterna i kommentarerna. Är det inte märkligt hur snabbt vissa slänger etiketter på andra, i detta fallet din blogg. Du ska vara lite arg, lite utanför. När du inte är det blir de sura.

Men som sagt, blogga själva då, era hjon.

Anonym sa...

Ja Mike, jag har faktiskt det, kan inte sluta att älska alla karraktärerna. Jag har nog sett alla avsnitt flera gånger, man kanske inte skall lägga allt för mycket tid på att analysera manuset, Men roligt är det fanimej fortfarande.

Så många odödliga citat Al Bundy stått för, bl a det bästa om sina barn: "20 seconds of pleasure, 20 years of pain" Blir det bättre? ;-))

Boxarna rekomenders varmt.

Johan I Majorna

JB sa...

I min värld är PK en komplimang, jag berättar stolt för alla som vill höra att jag är PK och stolt över det (och ja, jag är dessutom privat- snarare än offentligknullare). Men jag gillar inte att du drar "Just shoot me" över samma kam som det där skräpet; "Just shoot me" är faktiskt rätt vass emellanåt. Och inte är den väl så objektifierande heller?

Nina sa...

Hej du, Jag ser att du inte har tittat på Nanny... det är en helt underbar serie med fantastiskt starka och dråpligt roliga kvinnor som långt ifrån faller i något könsrollsfack. Serien driver hejdlöst med stereotyper och fördomar. Skapad av huvudrollsinnehavaren Fran Drescher som kan få den mest förhärdade att dra på smilbanden. Ett perfekt sätt att koppla bort arbetsdagens stress (vi tittar förstås på inspelade avsnitt)!