måndag, september 20, 2010

En brun känsla

Ok, det sög ju rätt hårt att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen. Nu är vi alltså officiellt och på pappret precis lika dåliga som danskarna. Om inte sämre. De har ju i alla fall sin Tuborg och den där delikata röda korven att falla tillbaka på. Vad har vi? Saab och surströmming?

Man kanske ska försöka se det positiva i brunsåsen. Vi behöver ju inte oroa oss för alla fornminnen nu. Julafton och midsommar kanske också går säkra trots allt.

Nä, fy fan. Det får bli soffan idag...

29 kommentarer:

Andreas i Stockholm sa...

Det känns märkligt och obehagligt och jag får absolut ingenting gjort på jobbet idag. Det går liksom inte att uppbåda kraft eller entusiasm för någonting...

Fy fan.

mikebike sa...

Andreas: Ja fy fan. gå hem med dig, unna dig det. Jag tänker inte uträtta nåt idag.

Anonym sa...

Märkligt är ordet, än underligare är det att dom har majoritet i södra delen av landet, medans STHLM som bord ha dom "största" problemen inte har fått in SD.

/gammal gubbe

mikebike sa...

gammal gubbe: det handlar inte så mycket om "problemen" vet du. Det handlar om att den södra delen borde fått fortsätta vara danskt som det en gång var.

Spader Ess sa...

Jag får för mig att väldigt många av dem som röstat på SD, knappt har sett en ickesvensk förutom i medias rapportering, där dom lär sig att det är livsfarligt i Rosengård osv., och snart kommer Rosengård hem till dig.

adde sa...

Det känns lite som att någon dött.

Molly sa...

Skämmigt vara Malmöit idag men samtidigt måste jag försöka se det halvfulla glashelvetet: vi har 94% ICKErasister i riksdagen. Därmed basta!!
Ge dem inte legitimitet, driv inte deras frågor som danskarna gjort. Slicka inte röv.
Låt dem visa sitt rätta ansikte, det går inte att gömma sig bakom martyrmasken längre.

Fey sa...

Haha, den föredetta nazisten Levi... Vilken kille, vilket namn, vilken ironi.
Och angående SD's mandat i riksdagen: WHAT THE HELL SVERIGE?!

mikebike sa...

spader ess: ja det är ju så. Hur mycket invandrarproblem har de i vellinge. ändå är de så jävla hatiska och rädda.

adde: japp. verkligen.

Molly: ja det äär fan otroligt att de har sånt starkt fäste där nere.

fey: haha ja han är härlig. en riktig sköning. sätt honom i riksdagen och göra sitt jobb så ska vi nog se att det inte blir så mycket mer med dem.

AnnaPanna sa...

Skåne åt Dansken! Resten av oss måste mobilisera. Nu. Men!!! : på rätt sätt. Inga bomber (hur frestande det än är)!

Anonym sa...

Jag hoppas du sett det här:
http://www.freewebs.com/leviklausen/

/K

Den hemska tvillingen sa...

Ja fy fan vad bedrövligt. En sorgens dag!

Fröken Bovary sa...

Vem vare som rösta?

Burgschki sa...

De främlingsfientliga partierna har etablerat sig i Europa, bara för några år sedan blev alla helt till sig över Haider, nu sitter Berlusconi och Liga Nord i ett träd och håller hand.

I Tyskland skrockar tidningarna över att allt inte är så perfekt i Bullerbü längre.

mikebike sa...

AnnaPanna: ja inte sänka sig till deras nivå.

K: ja det har jag och jag har agerat. jag försökte göra en kul grej på det och kontaktade honom men han svarade inte. synd.

tvillingen: ja en skum känsla.

bovary: haha ja vi borde skicka röst-turken på dem.

burgschki: ja kan tänka mig det. sverige och de sittande politikerna framför allt borde tagit det på större allvar istället för att vänta och se. men det är ju lätt att vara efterklok som vanligt.

Henrik sa...

Tre punkter...

1. Tuborg och Carlsberg är överskattade öl.

2. Surströmming är en delikatess men folk tror att bara för att det luktar så speciellt som det gör så måste det smaka illa. Tänk om dessa människor skulle ta och smaka före de uttrycker sig istället.

Vad folk inte tänker på att på kvällen går de hem och slänger i sig gorgonzola och andra ostar som har speciella dofter.

3. SD blev invalda av Sveriges befolkning för att de tycker att att Sveriges invandrarpolitik är fel och det är ingen som pratar om det.

Att våra politiker beter sig som de gör är barnsligt och mycket löjligt. Ren och skär sandlåde nivå på det.


Och undrar så NEJ, jag röstade inte på SD. Jag röstade rött, men tycker att hela situationen är så fånig.

Men jag håller med SD om att vi måste ta och prata om vår invandrarpolitik. Men jag håller inte med om deras metoder.

Anonym sa...

Fick nästan samma konstiga känsla när valresultatet presenterades som dagen när Palme vart skjuten. Någonting viktigt har försvunnit från Sverige och någonting kusligt har tillförts.

mikebike sa...

Henrik: tre punkter...

1. Who cares, du fattar grejen eller?

2. Who cares, fattade du inte grejen?

3. Det kvittar väl hur de kom in och varför. Det är så jävla fel att ha ett parti sprunget ur nynazismen i vår demokratiska högborg.

anonym: ja så är det. ett faktum.

Lola sa...

Jag skäms så mycket över skåne. Varenda en jag kört/gått förbi idag har jag kollat på för att se om den kanske röstade på SD. Alla jag har pratat med på jobbet (många samhällsklasser på mitt jobb) har varit lika upprörda. Och det har varit dagens ljus för mig.

Men det är så B med ett parti i riksdagen som enkom är byggt på rädsla. Fy fan vad lågt.

Fifi sa...

Ja, fy fan, det känns så himla konstigt och obehagligt...

Anonym sa...

En sorgens dag för Sverige. Måtte de åka ut nästa val när de tillkännagett sitt fula tryne. Fick en obehaglig huligankänsla när SD-anhängarna skanderade sitt "Jimmy Åkesson scha la la la la". Bara män i 30-årsåldern som lika gärna kunde skrikit sieg heil...Rys!

Helena sa...

Ja det känns verkligen för jävligt! Jävligt brunt.

Christian sa...

OK - Lite perspektiv, tack!
9,1 miljoner röstade inte på SD.
300 000 röstade på SD.

Det gör oss INTE lika jävliga som danskarna där DF vanligen ligger kring 20% och där även vanliga partier börjat använda DF:s retorik.

Bara för att några white trash helt plötsligt kommit på hur man röstar har vi inte automatiskt blivit Danmark där allt möjligt trams är tillåtet.

Jag tror att vi ska vara glada att andelen idioter inte är större.

mikebike sa...

Lola: ja det är fan B alltså.

fifi: verkligen.

anonym: ja det måste verkligen tas tag i så att de åker ut.

helena: jepp.

christian: Perspektiv? Ber du mig se saker ur ett perspektiv? Är du helt jävla dum i huvudet eller? Bara för att de inte har 20% (än) så betyder det inte att de aldrig kommer att får det., fattar du inte det? Dansk folkeparti var inte lika starka i början som nu. Frågan är om du har svårt att se DET perspektivet?

Fredrik sa...

Jag måste erkänna att det känns extra surt att vara från göteborg och bo i Malmö...
Fast när hatet lagt sig kommer viljan.
För malmö är fanimej en helt underbar plats i sverige, med den mest integrerade centrumstadsdelen i hela landet. Och sanna mina ord, här finns folk som gör saker för att ta itu med problemen. Jag älskar den av media så bespottade stadsdelen rosengård. där finns en energi och glädje man kan ta på! Visst har det sin beskärda del av problem, men det finns folk som gör mycket härnere för att göra Malmö helt! Om man får fråga en näsvis fråga, hur längesedan var det ni var ute i hammarkullen, eller bergsjön, eller engagerade er i ngt integrationsprojekt. Jag menar inte detta som ngt påhopp, utan jag vill enbart väcka lust för att ta tag i, och göra ngt åt allas vår situation.

Fram för kärlek och respekt, ner med smyghatet som i dagarna bär epitetet demokrater av ngn underlig anledning!

Johan sa...

Det är skummt att det tydligen är så många som röstat på dom här nere för jag har inte hört en enda! Det kanke inte är något man säger högt?

Kalle Kriik sa...

Tack för en extremt rolig blogg; har läst en massa, men har glömt hur google tog mig hit.

Angående SD i Riksdagen. Det var värst vad många ryggdunkare som häckar på bloggen. Ni är flera som skriver att ni inte känner en enda som har röstat på SD. Vet ni varför? För att ni är så fördömande och ingen skulle orka berätta för er varför de har röstat på SD. Ni skulle ändå inte förstå.

Många av er tycks tro att det är lantisar som aldrig sett en invandrare som röstat fram SD. De finns säkert också, men i mina kretsar är det nästan bara välutbildade. Jag känner en läkare, en överläkare (kvinna), en systemvetare, en teknisk doktor, en biomedicinsk analytiker och sedan en blandad bunt av säljare, snickare och andra. Ingen av dem är aktiva i partiet - utan röstade bara.

För egen del röstade jag SD för att jag vill att den icke-flykting-invandring som sker inte skall bekostas av skattepengar. Det rör sig kanske om 50.000 pers om året som flyttar hit och direkt blir finansierade av våra skattepengar. Ni tycker att det är rätt. Jag tycker att det är fel. Inte minst pga att skattepengarna inte räcker till - såväl skola som sjukvård håller på att sjunka ned i en bottenlös grav. I Göteborg fick man lägga ned halva medicinakuten vid årsskiftet - för att sjukhuset saknar 20 miljoner - och trots att det inte ens finns sängplatser till hälften av de som kommer till akuten. Min mamma skickades hem tre gånger innan hon undersöktes - trots att hon inte kunnat äta på över 10 dagar! Det visade sig att hon hade tjock- och tunntarmscancer. Resurserna inom vård-skola-omsorg tar slut med nästa lågkonjunktur.

Fri invandring är okey för mig, men de som inte är flyktingar får banne mig sköta sin egen finansiering. Och skall vi hjälpa folk så finns det en halv miljard människor på jorden som svälter - bättre då att hjälpa 100 svältande än en ekonomisk invandrare.

Men jag tror inte att ni ens orkar fundera i sådana resonemang. Ni har redan bestämt er för att ni är goda och andra onda. Det lustiga är att effekten blir den omvända. Era åsikter spränger sönder den svenska välfärdsstaten samtidigt som vi kan hjälpa färre verkliga svältanden. Ganska ironiskt va?

Kalle sa...

Tack för en extremt rolig blogg; har läst en massa, men har glömt hur google tog mig hit.

Angående SD i Riksdagen. Det var värst vad många ryggdunkare som häckar på bloggen. Ni är flera som skriver att ni inte känner en enda som har röstat på SD. Vet ni varför? För att ni är så fördömande och ingen skulle orka berätta för er varför de har röstat på SD. Ni skulle ändå inte förstå.

Många av er tycks tro att det är lantisar som aldrig sett en invandrare som röstat fram SD. De finns säkert också, men i mina kretsar är det nästan bara välutbildade. Jag känner en läkare, en överläkare (kvinna), en systemvetare, en teknisk doktor, en biomedicinsk analytiker och sedan en blandad bunt av säljare, snickare och andra. Ingen av dem är aktiva i partiet - utan röstade bara.

För egen del röstade jag SD för att jag vill att den icke-flykting-invandring som sker inte skall bekostas av skattepengar. Det rör sig kanske om 50.000 pers om året som flyttar hit och direkt blir finansierade av våra skattepengar. Ni tycker att det är rätt. Jag tycker att det är fel. Inte minst pga att skattepengarna inte räcker till - såväl skola som sjukvård håller på att sjunka ned i en bottenlös grav. I Göteborg fick man lägga ned halva medicinakuten vid årsskiftet - för att sjukhuset saknar 20 miljoner - och trots att det inte ens finns sängplatser till hälften av de som kommer till akuten. Min mamma skickades hem tre gånger innan hon undersöktes - trots att hon inte kunnat äta på över 10 dagar! Det visade sig att hon hade tjock- och tunntarmscancer. Resurserna inom vård-skola-omsorg tar slut med nästa lågkonjunktur.

Fri invandring är okey för mig, men de som inte är flyktingar får banne mig sköta sin egen finansiering. Och skall vi hjälpa folk så finns det en halv miljard människor på jorden som svälter - bättre då att hjälpa 100 svältande än en ekonomisk invandrare.

Men jag tror inte att ni ens orkar fundera i sådana resonemang. Ni har redan bestämt er för att ni är goda och andra onda. Det lustiga är att effekten blir den omvända. Era åsikter spränger sönder den svenska välfärdsstaten samtidigt som vi kan hjälpa färre verkliga svältanden. Ganska ironiskt va?

mubert sa...

kalle: så sant som kalle sa det