torsdag, september 16, 2010

Appropå rockbandsdrömmar

Nu släpps "Guitar Hero 6 - Warriors of Rock". Det är min chans. Tänk vad J kommer att bli impad när jag står i mina mysbrallor framför tv:n och riffar loss som en vild och sexig rockman.

Såg videon nedan med några Kiss-fans och började skratta när de pratade om Love Gun.Jag tror att det var 83 eller 84 nån gång och jag var hemma hos en kompis med en storebror som var "riktig" hårdrockare; med långt hår, nitbälten och allt. Medan storebrorsan var ute på gården och övade hårdrocksposer och jobbade på sin fuck-you-attityd (eller nåt annat hårdrockigt) smög vi in på hans rum och satte på Love Gun. Pang. Det var som godis för öronen. Vi läste texten men våra lågstadiehjärnor lyckades inte riktigt avkoda den, men den kändes så jävla rätt. Istället frågade vi kompisens brorsa som hade tillgång till kunskapens frukt (ett par års mellanstadieengelska) om han kunde berätta vad den handlade om.

Efter att först ha blivit hotade med en omgång hårdrocksstryk, för att vi hade "muckat med hans grejer" (rört hans vinylskivor) gick han ändå med på att upplysa oss kretiner. Mycket kärnfullt berättade han att den "typ handlar om en kille som låter en tjej prova hans kärlekspistol". Det lät brutalhäftigt. En kärlekspistol. Vilken jävla grej.

Jag kände ett starkt begär efter att få skivan inspelad på ett kasettband. Men min kompis var väldigt motvillig till det. Jag antar att det berodde på en blandning av stor strykrisk från skivans ägare, blandat med en vittring på ett bra förhandlingsläge. Efter några veckor med idogt tjatande och mutor i form av två Star Wars-figurer och en påse småkrigare nådde vi en överenskommelse och kassetten var i min ägo.

Det där kassetbandet var det enda jag lyssnade på under en lång tid och jag lärde mig att härma texten till "Love Gun" hjälpligt, eftersom jag inte riktigt förstod orden. Sedan satt jag på mitt pojkrum som åttaåring och skriksjöng med i: "No place for hidin' baby, No place to run. You pull the trigger of my... Love gun, love gun, Love gun, love gun." Helt aningslös inför hur perverst det egentligen var satt jag och fantiserade om hur den där kärlekspistolen kunde tänkas se ut. Säkert nåt med laser.

11 kommentarer:

Nalle sa...

En utav deras bästa làtar, utan tvekan.
Ska nog knäppa pà spotify och lyssna pà den nu

Ron Obvious sa...

Kiss på Spotify? Optimist! "Kiss don't do charity!"

Nemo sa...

Gött! Såna minnen är fastetsade, det kan jag förstå.

Samtidigt förstår jag inte hur det kom sig att mitt förhållande till Grace Jones "Pull up to the bumper" fick en erotisk innebörd förrän för 2-3 år sedan...

Inte när det begav i början på 80-talet. Skumt. Måste ha haft med AIDS-skräcken i DDR-Sverige att göra.

Tack för en fin story. Just han - den hårde - pratade om kärlekspistol. Det är sött.

En Tråkigare Blogg sa...

Hahaha. Klockrent!

Jag vet att lyssnade på Samantha Fox vid den tiden och såg med fasa på hur när min mor demolerade mitt kära kassettband (inspelat från radio).

Hon tyckte musiken var alldeles för snuskig för en ung flicka. Jag förstod ingenting. Samantha Fox hade ju varit med på Solstollarna och allt.

"Touch me, touch me
I want to feel your body"

Tror bestämt att Sabrina och "Boys, boys, boys, I'm looking for a good time" gick samma öde till mötes.

mikebike sa...

Nalle: absolut. kanske den bästa fan vad bra den är.

Ron: haha men den fins ju faktiskt på spotify.

nemo: haha grace jones. nä fan aids-skräcken var jobbig även för mig. jag menar jag var bara en spoling då men en väldigt hypokondrisk sådan. :)

mikebike sa...

en tråkigare blogg: haha shit vad radikal hon var din mamma :)

Spader Ess sa...

Japp, Ron Obvious, mot all förmodan ligger hela deras skivkatalog och lite till på Spotify.

Antar att det är för att Gene inte vet om det ännu. :-)

tessan sa...

i kontrast till tuffa hårdrockare: http://www.onepiece.se/

kan kanske vara nåt för den föräldraledige herrn?

Anonym sa...

Kiss var det häftigaste som fanns på den tiden. Jag vet fortfarande operasångskonnosörer i vår ålder som har hemliga Kiss-fanatsier och balandr sina Jussi Björlingskivor med Destroyer så snart promillerhalten stiger (typ i kväll ).

-Luca

mikebike sa...

tessan: fy fan vad mäktiga. gissa om jag ska ha en om vintern blir något i närheten av förra vintern :)

Onepiece sa...

Ja, kanske ett perfekt plagg, håller med ovanstående kommentar.