fredag, september 24, 2010

Appropå bevarandet av fornminnen...

Jag har länge undrat vad som är grejen med K-G Bergström och hans frisyr. Vad är det han försöker hålla fast vid egentligen? Ser han inte att det råder svår missväxt norr över? Eller kan han på fullaste allvar fortfarande leva i villfarelsen "det vänder nog snart... bara jag väntar"?

Vi pratar om en frisyr som gick samma öde till mötes som trilobiterna och numera bara finns till allmän beskådan i diverse marmortrappor. Eventuellt finns ett exemplar i Naturhistoriska museets källarvåning. Och på K-G Bergström – mannen, myten, hårsäcksförintelsen.

Men K-G Bergström är inte den som ger sig i första taget och det ska han ha kredd för. Jag minns att han för över ett år sedan satt i SVT:s morgonsoffa och blev avtackad under mycket finska former. Han skulle sluta jobba och istället börja bidra till vårt frodiga duvbestånd. Bli pensionär helt enkelt. Ett beslut, som av hans svinsura min och tomma blick att döma, knappast hade kommit på eget initiativ. Och redan efter ett par veckor var han där igen som om inget hade hänt. Nu mer än någonsin. Killen är fan all over Sveriges Television och kladdar. Det är bara att tugga i sig, han kommer att ta sin sinnessjuka frisyr med sig sex fot under, när den dagen väl kommer. Men inte en förbannad sekund tidigare än så. Med tanke på ryktet om att det var K-G Bergström som dödade Ötzi alpmannen en gång i tiden, kommer den troligen överleva oss alla.

Inte ens den massiva islamiseringen har en chans mot K-G Bergströms frisyr.

23 kommentarer:

Lola sa...

Jag gillar hans Pappa Åberg frisyr. Det är helt OK att ha det så.

mikebike sa...

Lola: Det VAR helt ok. Mellan kambrium och slutet av perm :)

Totte sa...

Men K-G är ju kung! Gubben har kvar sin ettrighet och energi, tyckte det var ett nöje att se honom gå på under valvaka och i Agenda dagen efter.

Hyrde ut en bil till K-G för många år sedan, och när jag tänker på att jag skällde på honom för att han inte skulle använda handbromsen vid start i backe skäms jag litegrann.

Andreas sa...

Håller med Totte.. han är ju den som verkligen regerar i intervjuer och utfrågningar. Han har stenkoll till skillnad från de flesta andra programledare som bara virrar. Mer sånt.

mikebike sa...

Totte: aha, då är det därför han går runt i en frilla som bara gustav vasa skulle kunna med att visa sig i :) kul att du skällt ut K-G, det är ju han som skäller ut vanligtvis.

andreas: nu var det ju i och för sig frisyren jag pratade om...

Robbelibobban sa...

Ok Mike, ett frisyrbattle mellan supercop Tommy Lindström och KGB! vem vinner?

mikebike sa...

robbelibobban: Ehh, den här säger typ allt va: http://hd.se/multimedia/dynamic/00463/Lindstr_m_463121d.jpg

Anonym sa...

Hans hjässas beskaffenhet hyser KG's hela integritet. Han är badass KG.

mikebike sa...

Jag säger fuck that bald fucker. Men jag är glad att han inte faller för tupéns starka dragningskraft i alla fall.

Anonym sa...

Briljant.
Jag vill klona dig.

/Anna

Julia Haataja sa...

Första tanken:
Vafan? Hjälp...
Om man ser ut sådär kan man ju iallafall raka bort det, eller nåt. Skaffa peruk om man verkligen vill se hårig ut. men det där.. Nejtack.

mikebike sa...

Anna: vad fränt, kan du klona och sånt? skulle vara rätt gött att ha en klon som kunde ränna alla tråkiga ärenden åt en :)

Julia: typ så jag. Jag blir lika äcklad av de där spröda stråna på själva flinten som jag blir av näshår.

harvest sa...

Appropå duvor ser hans frisyr lite grann ut som vingarna på någon häckande fågel.

julia haataja sa...

Hm, näshår sa du, jag kollade bilden en gång till o började tänka på en gammal mattelärare, Lars heter han. han hade hårväxt PÅ näsan. Det var som ögonbrynsstubb, fast långt. plus att det hängde ut hår från näsborrarna samt öronen. Det var vidrigt att se..

rogue/sandra sa...

hahah helt bästa inlägget evaar!

Nonsensakuten sa...

"avtackad under finska former".
Otroligt roligt!

Anonym sa...

Jag tränar hårt på det där med kloning.
Är numer tokduktig på att klona dammtussar och diskberg.
Övning ger färdighet!
Jag skickar dig på posten till dig när jag tycker att jag lyckats tillräckligt bra.

/Anna

adde sa...

Ha ha ha!!!

"Jag gillar verkligheten trots alla dess brister. Gillar att älska den, gillar att hata den. Detta är min ventil som ger min hjärna goda nätters sömn och ett hjärta som kan slappna av. Jag vill beskriva min blogg som en mikroskoptitt på den där näven jag och många andra så ofta knyter i fickan. "

Mot bakgrund av din egen motivering till ditt bloggande är ju detta inlägget på pricken.

Mikebike 1
Alla andra 0

Puttelito sa...

Han är mer lik Dartanjang ( i Loranga, Mazarin och Dartanjang) än pappa Åberg.

Anonym sa...

KG Bergström kanske tänker sig att hans främsts insats som poltisk journalist inte är modetips och att imponera på medverkande med sin senaste frisyr?

-Luca

Anonym sa...

Är mikebike rädd för islamiseringen? Kände att ilskan som rann över på herr K-G botnar i något annat? Rätta mig om jag har fel! Cred till K-G för att han kejserligt står emot dagens samhälle där Brolle-frisyrer och kändisar som flyttar på hårsäckar är på modet.

mikebike sa...

anonym: är du på skämt eller fattar du bar extremt trögt?

The Girls Of Florida sa...

K-G är en kopia av Dartanjang. Det var allt jag hade att säga. För tillfället.
Fruktansvärt lik Dartanjang....