torsdag, september 09, 2010

Angelina Jolie räddar världen!

Äntligen kallas det tunga artilleriet in för att lösa det som annars skulle kunna bli en ny världskonflikt, Pastor Terry Jones planerade stora brasa med koraner. Världen har rasat. Hillary Clinton har fördömt "tilltaget" och även Barack Obama verkar ha surnat till. Men allt har hittills varit förgäves. Terry Jones som driver en liten anrik församling (The Dove World Outreach Center) av vita människor vars två största drifter i livet är att fortplanta sig inom familjen och råhata muslimer, ungefär som Sverigedemokraterna, låter sig inte påverkas i negativ riktning. I synnerhet inte om det är några förbaskade utlänningar, maktslynor eller islamvänliga negrer som står för kritiken. Har han bestämt sig för att bränna koraner så ska han fanimej bränna koraner.



Precis när alla trodde att hoppet var ute så träder Angelina Jolie in och sätter ner foten. Kvinnan som gett CIA-porr (och starka sexiga tjejer med vapen) ett ansikte fördömer koranbränningen. Bara sådär. Fördömer den. På plats i självaste Islamabad. Göttigare blir det inte. Så ska en slipsten bannemig dras.

Där fick han så han teg. Terry. Hur fanken ska han göra nu? Tycker han verkligen att det är så viktigt att bränna koraner att han tänker riskera att få Tomb Raiders stora pickadoll upptryckt i prutten?

Världen håller andan.

24 kommentarer:

Madde sa...

Det här har helt gått mig förbi. Hur har jag kunnat missa en sån här världsnyhet?

Ps. Som vanligt slår du huvudet på spiken och är briljant. Tackskaduha!

30+ sa...

Man måste älska såna här "larger than life"-kändisar.

Eller måste kanske är att ta i, men du hajar vad jag menar.

Calle sa...

Fan.. är det inte bra då att kändisar som faktiskt vissa folk ser upp till använder sin käft till att säga något "vettigt". De flesta andra ägnar sig väl mest med att supa och knarka..

adde sa...

Det är tragiskt att det mer eller mindre förväntas bråk. Om nån hade riggat ett bibelbål skulle väl rabaldret snarare handla om huruvida röken var giftig eller ej.

Anonym sa...

10:54 fm

Ja så är det ju, förbjud religioner nu!

Anonym sa...

So what om det kan tyckas ovesäntligt att fröken Jolie fördömer bokbålet. Som Calle sade är det väl bra att folk säger ifrån mot sånt därna trams som Terry Jones pysslar med. Vare sig de är kändisar eller inte.

Burgschki sa...

åhhh nu tvingade du mig att skriva om kändisar och engagemang igen.

Spiegel skriver om Terry Jones här förresten: http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,716409,00.html (engelsk version).

I övrigt, skitroligt och pricksäkert inlägg.

mikebike sa...

Madde: ja tur du läser här så du får veta världsnyheterna :) Och förresten, tack, du är alldeles för snäll med ditt beröm. Men jag blir glad och mallig. tack.

30+: ohh ja. älskar det och dem. världen vore så mycket tråkigare utan dem.

Calle det är jättebra att angelina håller presskonferens i islamabad. säkert jättemånga som ser upp till henne där. öhhhh?

adde: njae, du hade nog fått se på fan då också. tänker bara på ecce homo

anonym: well det är ju bra pr för hennes nästa film i alla fall.

burgskan: då ska jag kolla in det direkt. tack så mycket för dina snälla ord.

von Braun sa...

Jag har alltid varit lite kluven till att bränna böcker. Det ger lite konstiga vibbar liksom.

Men efter att noga ha tänkt över detta, så skulle jag personligen kunna göra ett undantag för religiös-litteratur. Vad händer om man bränner en batch av varje bok?

MrArboc sa...

Undrar on Angelina hört talas om ordet "hybris"?

Bateman sa...

Du har fått det hela om bakfoten. Det är koreaner han vill bränna:

http://batemanochrobin.posterous.com/hej-terry-jones-initiativtagare-till-den-inte

David sa...

Tja, mängder av betydligt viktigare människor har redan fördömt koranbrännandet (vilket är lätt att göra sig lustig över, men betänk att med stor sannolikhet kommer människor att skadas och dödas om det genomförs). Men det krävdes att Jolie uttalade sig för att det skulle uppmärksammas på den här bloggen. Alla lyssnar vi ju på olika källor :-)

Jörgen sa...

Lustigt att i massmedia så skrivs det mycket om den där pastorn och att om han bränner koranen och det blir upplopp då har han skulden (vilket i viss mån är sant) Men om några skinheads från Sverige eller Tyskland skulle leva djävulen här pga dom bränner biblar i Gaza, då skulle dom (med all räatt) bli klassade som rasister, nasister etc etc medans ingen skulle titta snett på dom som brände biblar.

Dubbelmoral?

Nemo sa...

Han är så grymt hård - pastorn. Såg honom på TV. Han ahde en S & W .38 liggande på skrivbordet bland Koraner och annan bröte.

Dessuom har han en look som jag föreställer mig att Lemmy i Motörhead kommer att anta om sisådär 20 år... och den snubben messar man inte med

Anna sa...

Jörgen, har du några autentiska exempel på hur svenska skinheads reagerar på internationella nyhetshändelser? Som jag förstått det så lever de oftast "djävulen" som en reaktion på sin egen promillehalt, brist på meningsfull sysselsättning, alt som hämnd för att någon spöat deras polare. De beter sig som vanligt slödder helt enkelt.

Nonsensakuten sa...

Värst av allt är ändå att fanskapet drar Monty Python-medlemmen Terry Jones fina namn och renommé i smutsen..

Robbelibobban sa...

Kan ingen köra hem till den där pastorn och trycka upp en bibel i fisen på honom istället så att han får känna på lite kärlek från gud?
Tycker det dessutom är till stor del medias fel att det blir så här stort, man behöver ju liksom inte hetsa upp massorna när de vet hur fel det kan bli.

Donny sa...

Spännande. "Världen [konstpaus] håller andan".

Jo tjena sa...

Pastorn verkar ha blivit kluven till hur han ska göra...men nu när han inte fick sin vilja igenom att förhandla om en moskés läge lär det bli ett hejdundrande bokbål.

von Braun sa...

Jörgen;

Ställer du upp på ett frivilligt drogtest?

Angelina J. sa...

Hi you swedes!
You all could help me in my mission to heal the world and make peace and love the uniting force. I will start roundkicking every motherf-er that is wrong (by me, my law owns) and your contribution should be to sing "We shall overcome" while the s.o.b commes back to life and starts to question his or hers own way of living. Is that a deal or not?

Nalle sa...

Nemo. Tänkte precis detsamma. Han ser ju t.om hàrdare ut än självaste Charles Bronson.

Inte fasiken vill man mucka med honom.
Inte ens om man är en Islamsk fundamentalist

da bomb sa...

Haha Mike, detta är ordporr. Fan va roligt!!

Anonym sa...

Jag vet att jag skriver en kommentar om ett annat ämne här men måste bara tipsa om det underbara twitterflöde man kan se på partiets hemsida; sverigedemokrater twittrar!!! Du måååååååste läsa! Vansinnigt begåvade människor går lös på ett mycket påläst sätt, hahaha