onsdag, september 15, 2010

2010-skvaller

Tänk om man hade kunnat resa tillbaka typ 50 år i tiden och skvallra för världens ledare om hur 2010 skulle se ut. Då skulle jag berätta att vi inte alls kan bo på månen. Att vi inte botat några av de jobbigaste sjukdomarna. Att ingenting är så där fräckt sci-fi som de gick och hoppades på. Vilken osis va.

Jag skulle visa dem ett avsnitt av Kanal 5:s "nya" möggliga dokusåpaformat: Kungarna av Tylösand. Ett program där de absolut sämsta representanterna för det mänskliga släktet ägnar sig åt att uteslutande: supa sig utvecklingsstörda, diskutera grupprunkning, runka i varandras sängar, spruta i varandras sängar, lipa om att ens säng har blivit nersprutad, toka sig genom att stoppa ner mat i kallingarna, underhålla varandra med fisar, tatuera in "KUK" (ja, på riktigt) på magen, unt so weiter...

De skulle ha slängt sig efter sina massförsörelseknappar och pressat sina tummar mot dem stroboskophastighet ända tills den här jävla världen var ett pulver. Och det hade kanske varit lika bra.

Jag hatar Kanal 5 och Calle Schulman för att de gör det här mot oss. Jag brukar passa mig för att skoja om människors liv men jag kan faktiskt inte se att någon endaste liten nackdel om samtliga deltagare bara fick somna in för att aldrig mer vakna. Möjligtvis att det initialt skulle gå lite trögare i brunkrämsbranschen (och det är ju en nackdel för dem i brunkrämsbranschen).

13 kommentarer:

En Tråkigare Blogg sa...

Och ändå så kan man inte sluta titta. Sjukt är bara förnamnet!

Jo tjena sa...

Skämma-ut-sig-tv deluxe. Seriöst, den är ännu värre än Jersey Shore, mycket värre.

Ull sa...

Och på tyska stavas und, inte unt (även om det uttalas så).

adde sa...

Du är min GPS i TV-oceanen. Jag vet inte hur många gånger du räddat mig från att få träck på hornhinnan. Tack!
Dessutom var "stroboskophastighet" ett nytt, fantastiskt målande ord!

ogge sa...

Det finns bara ett namn för att beskriva deltagarna i detta program: Genskräp

Anonym sa...

Hur skall man annars kunan känan sig som Übermänniska om det inte finns mänsklig barlast att äcklas åt?

-Luca

ullebengtsson sa...

Färjan-Håkan framstår som Nobelprismaterial

von Braun sa...

Blir alltid lite varm när jag ser sådana program. Lite som Lyxfälla, Cops eller Rent hus.

De finns till för att man skall känna sig som en bättre människa.

Men ibland kan jag inte låta bli att vilja vara någon som utanvidare tattuerar in kuk på magen och ligger lite i tv. Det känns så ångestlöst på något sätt. Svårt att sätta fingret på.

mikebike sa...

En tråkigare blogg: Ja det är är det. nä man fascineras ju samtidigt. men jag lovar. jag ska inte se en sekund till. kommer troligen ändå att få läsa om skiten i diverse medier.

Jo tjena: ja herregud. detta är fyllt av de mest värdelösa människor jag någonsin sett.

Ull: tack då vet jag.

adde: japp jag har tagit många kulor för dig :)

Ogge: ja det är rätt träffande

luca: vem behöver känna sig som det. jag skulle vara nöjd om jag slapp att skämmas för att vara människa.

ullebengtsson: haha ja han är sjukt klipsk i jämförelse.

von Braun: haha ångestlöst. vi har ganska olika referensramar ändå :)

Jenny sa...

Men fan vad skönt det vore att få vara vanlig svennebananicketänkandetönt ibland alltså. Slippa ifrågasätta och problematisera allt. Knyta nävar i fickan/luften och hetsa om solidaritet och såna där icke-viktiga saker.

Ibland ångrar jag beslutet att bli nykterist. Det är så jävla jobbigt att alltid vara klartänkt.

maisoui sa...

Jag såg första avsnittet och lovar att aldrig se ens en liten reklamsnutt för det här programmet igen. Det var det värsta jag har sett någonsin. De här "stackars" människorna är ju fullständigt rökta i den riktiga världen nu. Det finns inte en chans att de kan få ett arbete efter hur de betedde sig. Fruktansvärt och ett jävla skitprogram och när jag såg att det var Calle Schulman som låg bakom så var tankarna bara.. ja men självklart. Suck!

Nemo sa...

Den där jävla Nemo - han drar mitt alter ego i smutsen. Tatuera i "kuk" på magen i gangsta-typsnitt. Hej Högskoleprov 0,2!

redbanner sa...

Jag försökte kolla på skiten igår. Det gick inte.