torsdag, juli 29, 2010

Rysslands rötmånad

Beställde tid åt en intet ont anande Ryssland för hans årliga vacccination. Jag drar mig alltid lite för att ringa för det brukar uppstå fniss på andra sidan luren när det är dags att lämna namnet. Inte direkt livets höjdpunkt för en katt heller. Att gång på gång behöva möta sin baneman och återvända till den plats där han en gång berövades sin mandom med kniv, och brukar få vassa saker instuckna i kroppen och obehagliga substanser inskjutna i omloppet. För att inte tala om att bli tvångstatuerad. Den gången var han inte mallig. För Ryssland har Juli kommit att bli en rötmånad i dubbel bemärkelse kan man säga.

Appropå det där med att id-märka sällskapsdjur genom en tatuering i örat. Hur går det till egentligen och hur hög status har en katt-tatuerare i tatuerarvärlden? Jag ser framför mig hur Ryssland leddes in till en fet helgaddad snubbe med skägg, bandana och lite fängelsebakgrund, som driver sin tattoo-studio i ett av smådjursdjurklinikens behandlingsrum. På väggarna hänger inspirationsaffischer med nummmerserier i olika typsnitt. Tattoo-killens mest raffinerade verk. Hur ryssland med darrande tass pekade ut något ur Z-serien i Helvetica (sån jävla streetcred). Men istället fick gå hem med ett maskinpunktat dussinnummer. Vilken besvikelse.

Nä, jag tror det får bli klunsen som avgör vem av mig och J det blir som får föra kattrackarn till sin bödel den här gången. Det brukar medföra en veckas utfrysning från allt mys och tillgivenhet. En vecka av iskallt hatande blickar. En vecka av starkt ifrågasättande av ens blotta existens.

19 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Tung skit sånt du. Glad att mina två katter är ganska medgörliga när de har med läkarbesök att göra. Dock bara en som är tatuerad, den andre är chippad. Snacka om att vara inne, hipp, först med det senaste liksom!

Adde sa...

Ack, det Ryska vemodet...

Humlan sa...

Man använder typer, målar katten i örat, trycker till...ordentligt.

Ex. http://www.djurklinikenroslagstull.se/bilder/id2.jpg

Anonym sa...

Hahahaha, åh Mike du är så bra.

missis.li sa...

Ryssland kan vara glad att han slipper dom jättestora gula skyltarna i öronen som dom stackars korna går runt med i hagarna nu för tiden. Fan så förnedrande för kossorna.

mina sa...

jag som praktiserade på en veterinärklinik för några år sedan fick göra så här: katten kommer in och får en bit frystejp med ägarnas namn (om det var som vi hade det, kattvecka och en sisådär 300 katter i omlopp)
katten blir nedsövd, ofta med kräkningar som följd. (kattkräkningar är nog ett värre ljud än boby car:sen, iaf när man hör det var 5e min i en vecka...) man sätter dit rätt sifferkombo och sedan tryckte man. och tryckte lite till. så kommer veterinären och frågar om det har krasat till än. det ska tydligen krasa i broskbiten. så hon trycker till runt min hand, och sedär då krasade det till minsann. sedan tar man en särskilt borste som ser ut som en liten mindre tandborste, doppar i tatueringsfärgen och så borstar man på. riktigt gnuggar in det. kan även tillägga att katterna brukade spasma till när man tryckte så där riktiga hårt.
hepp så hade man tatuerat en katt.

Mikaela sa...

får man rekommendera hemveterinär? fantastisk företeelse.

S. sa...

Så man får höra kraset? ;)

Men vaccineringar varje år? Varför så ofta?

Andreas i Stockholm sa...

Min katt är både tatuerad och chippad. Undra på att han hatar veterinärer...

Mi sa...

Tror du min veterinär skrattar när jag ska gå dit med min katt vid namn Kapten Sonny? han som har fått världen finaste namn. :)

Nina sa...

erkänn att du har en innekatt....

von Braun sa...

Vad vaccineras katter emot egentligen? Dom har väl överlevt i alla möjliga år utan vaccin?

Lite som den senaste forskningen om vad gravida får och inte får äta. Saker som va ok för tio år sedan, är helt plötsligt livsfarligt nu. Eller det skönare, tvärtom. Det som var ap-farligt och gjorde att barnet kunde födas som en fradgatuggande zombie för tio år sedan, är tydligen helt ok nu. Ytterst jävla förvirrande.

Ryssland får helt enkelt leva upp till sitt namn. Ta skiten, kom tillbaks i större antal och förstör allt.

Anonym sa...

MIKE! Du måste uppdatera sidan med hockeyfrillorna. Jag och mina vänner har läst denna intensivt för att kunna ha stenkoll i hockeydjungeln.

Men jag tycker att det saknas vissa kategorier för att guiden skall bli fullständig.

Något jag har observerat på senare tid är den s.k. balt-hockeyn som herrar i 22-30 års åldern med rötter i baltstaterna innehar.

Man skulle kunna jämföra den med de tyska modellerna, men denna är mer modern, liknande trendhockey fast ändå inte.

Snälla Mike, gör comeback!.

jonte sa...

hej, tänkte bara tipsa om detta.

http://www.imdb.com/title/tt1680136/

Premiär 16:e december 2010 i Danmark står det på deras facebook-sida.

Jag håller på och plöjer serien nu tack vare det du skrivit om den...
/ J

matilda sa...

vill önska dig en underbar tisdag. är allt bra med dig? :)

Ulrika Good sa...

Jag satt precis och funderade på hur vi skulle chipmärka vår katt Maggan när jag läste det här. Funderar nu istället på att tatuera in någon skön lolcat-line i örat på henne. I frakturstil.

Lennart sa...

Som rutinerad chippare - ett tiotal kattungar vid det här laget - kan jag konstatera att det är *mycket* enklare och sannolikt också behagligare för katten. Ingen sövning, inga kräkningar, inget krasande. Tar max fem minuter.

AnnaPanna sa...

Gere nu, Mike!! Tror knappast fyrbeningen kopllar ihop dig (eller J) med sprutan och du; dom har extremt dålig tidsuppfattning. Så "en veckas utfrysning"....nja... men; en bra story... Och förresten
- so what ?
Låt en glo. Alternativet är att stryka med i plågor.
Förresten; ni tar väl med vaccinet mot katthosta mm på en gång ?

Caroline sa...

Herregud, jag skulle aldrig lämna min katt till Mina... Mina förälrar är veterinärer och jag har sett tusentals hundvalpar tatueras i örat och aldrig någonsin att det gjorts som Mina.