söndag, juli 18, 2010

En odynamisk duo

I morse åt jag och J frukost i soffan och passade på att titta på tv4:s generösa morgonprogram. Programledare var Alexandra Pascalidou. Seriöst. Vem kom på att programledare är något för henne? Förvisso i den folkliga kanalen men ändå. Jag måste dock erkänna att det är en häftig känsla att att möta hennes blick. Det är sällan man får tillfälle att uppleva tomhet av sådan grandios magnitud som då. Det finns ingenting där. Och då menar jag i jämförelse med det sterila vakuumet i en partikelsanerad tryckkammare. Inte ett dammkorn.

Det pratades ålderskriser och den i fabulösa expertpanelen satt bland annat Anna Anka och Peter Siepen. Personer vars totala karisma gör att Fadde framstår som en riktig multibegåvning. De satt och pladdrade om vikten att hålla sig fräsch. Det adderade ett ytterligare mycket intressant lager av precis ingenting (förutom en ansenlig mängd botox som tant Anka verkar ha injicerat på den plats vi andra förvarar hjärnan).

Det är svårt att göra mer ointressant tv än så. Många hade gett upp där. Men inte tv4. Nä, de vet att de är nära att smälla öppna kanalen på fingrarna, så de satsar allt och fläker ut en hel kortlek ur ärmen. I form av Peppe "min tandläkare verkar tro att jag är hallick" Eng, som stekarveckan till ära har blivit utsedd till Båstadkorre. Han levererar titt som tätt matiga inslag och jag kan riktigt se hur han myser. Peppe the sidekick. Storfräsar'n. Med kvalle-tv på dagarna och brasilienvaxade 18-åringar på kvällarna. Det blir nåt att malla sig med på sportredaktionen det. När Ekwall är tillbaka från semestern.

Det funkar nog inte fullt lika bra åt andra hållet dock...

"Shit, vilket party. Och du, gissa vad jag gjorde va? Åh maj gadd, det är så häftigt... jag drack skumpa ur Peppes Engs stjärt".

Nä. Alexandra Pascalidou och Peppe Eng. Vilket radarpar från helvetet. En mer odynamisk duo får man leta efter.

18 kommentarer:

Jo tjena sa...

Du är så jävla klockren ibland =) Eller oftast snarare.

Lange sa...

Fröjdefull läsning som vanligt. Råkade se Alexandra Pascalidou på TV härom veckan. Först pratade hon med "Lars-Keppler-paret" där hon ivrigt ställde frågor om "vad gör ni med pengarna?!" sedan var det en gammal tent som skulle skrapa lott och även där var det bara frågor om pengarna. Är hon alltid sådan eller hade hon bara en pengakåt dag?

AnnaPanna sa...

Blir lite tjatigt det här men...; tack! igen, Mike.
På pricken (igen). Man undrar om Pascalidou kvoterats in på TV på nåt sätt, så dom ska ha riktigt många "icke-etniska-svenskar" med i rutan.

mikebike sa...

Jo tjena: haha tack ska du ha. du är mycket snäll.

Lange: Haha du, fan det gjorde hon idag också. och så hade hon dit malena ivarsson och hennes gubbjävel. och gick loss och frågade superprivata sexfrågor. "hur är det att ha sex med en sexolog. brukar hon avbryta mnitt i akten då eller och inte sådär utan mer såhär?" gubben svarade glatt ochg sa att det var som att skjuta en stor buffel att knulla med malena. tror inte att jag hade haft någon mandom kvar om jag sagt något liknande om J :)

Annapanna: amen tackar själv. jag vet faktiskt inte hur hon lyckats komma in i rutan. Det sjuka är att jag trodde hon var skärpt förr. Det är hon icke. tyvärr.

David sa...

Uj uj uj, du är så jävla rolig!

Puttelito sa...

Alexandra har totalt sålt sig själv och dyrkar nu mammon mer än något annat. Hon kanske förtränger och tycker att hon "hustlar som Dogge" när hon ger sig in i vilket skit som hellst för att få mat på bordet. Jag minns en ung och jävligt skärpt Alexandra som jobbade på Mosaik i SVT, fan va bra hon var. Då var hpon angagerad nu har hon för vandlats till en fjortis. Det är sorgligt banne mig.

mikebike sa...

David: uj uj uj tack :)

puttelito: ja det var det jag försökte minnas. Var hon inte mer skärpt i mosaik? Eller var man själv i den mentala ålder hon är nu?

mick sa...

hahahhahahahhaha..... sätter ständigt kaffet i halsen åt dina inlägg.

Ida sa...

Det jag störde mig på mest var att hon svarade på sina egna frågor. Som till den stackars triss-tanten. "Var bor du nånstans? Du kommer från Småland väl?" "Vad jobbar du med? Du jobbar som städerska, eller hur?"

Lange sa...

Ida : Hon kanske är kontrollfreak och därför besvarar hon frågorna själv så det blir rätt? Slutar kanske med att hon armbågstacklar nästa triss-tant och skrapar lotten själv också.

Molly sa...

Det är som om hon låtsas liksom, tänker jag. Som Carolina Gynning, som jag misstänker vara mycket smartare än hon gör sig.
Nu har jag inte sett AP på länge (Maradonna-intervjun var sista skämskudden) men hon har skrivit en bok som är riktigt rörande ärligt bra. Där är nåt innanför pannbenet som hon gör allt för att dölja, stackars flickebarn.

Anonym sa...

Jag är tyvärr lite av en "Ring P1-junkie". Inte bra jag vet.

Kom att tänka på kära Alexandra.. och hur förbannat dj-vla ARG jag kan bli på hennes uppenbart allmänna okunskap och solklart bekräftade dårskap när hon sitter där och leker programledartant. Det är helt vilt! Jag lovar!

Finns hur mkt som helst att ta från detta. Ni som tex lyssnade för något år sedan och insåg att Mariujuana ska uttalas med ett betvingat SCHCa (ersätt ett enkelt j:et i mitten)...vet vad jag menar...

Adde sa...

Det mest störande med Pascalidou är att majoriteten av hennes krönikor inleds med att hon är på semester på nåt flashigt ställe med sina väninnor/barn/whatever och slutar med en lång utläggning om hur synd det är om ortsbefolkningen. Hon lyckas alltså agera medelålderstekare som bara måste påpeka hur välbeställd och lyckad hon är (och den delen av det hela är med största sannolikhet hennes verkliga jag), samtidigt som hon är världsamvetet som ska få alla andra att "tänka till". Tror hon iaf. Fy fan.

Puttelito sa...

Mike: Jo det kan väl vara så att man inte hade samma referensramar när man var yngre. Sen kanske jag inte lyssnade så mycket på vad hon sa för DÅ tyckte jag att hon var så sjukt snygg.

riesling sa...

Jösses! Jag hittade in på din sida genom en ren turträff - och jag tjuter av skratt!! Riktigt ylar! Jag bara älskar ditt sätt att hantera ord - kan bara buga och bocka mig i beundran! Jag kommer tillbaka!

Hedda sa...

Näää, din cynism brukar alltid vara spot on men idag var du mer gubbigt semestersur. Kom igen nu...

Matrin sa...

Tror iof inte att hon skriver frågor eller överhuvudtaget sätter ton och agenda efter eget huvud. Ponera: "Välkommen hit Anna Anka. Du representerar ju i princip allt som är fel med både människorna och det här samhället. Tankar kring det?" Vem skulle titta? OK, jag skulle titta, och förmodligen skratta sönder ett blodkärl, men jag tvivlar på att jag är målgruppen. (vem ÄR egentligen målgruppen? finns den ens, eller är det bara tänkt som ett milt bedövande bakgrundsbrus som på något subliminalt sätt lägger grunden inför dagens konsumerande?) Morgonsoffor är till sin natur onda. Du väljer sida redan när du tar jobbet, sedan är det bara att gilla läget och casha in.

Anonym sa...

Har viss privat kännedom om AP som får mig att skriva under på ditt inlägg till fullo.