tisdag, juli 06, 2010

Billekar

Sitter i bilen som är fullpackad med familj och annat. Juniorette har tjatat i två veckor om att jag ska räkna till tusen nästa gång vi åker till Laholm. Alltså räkna högt.

Så vad gör jag som den goda fader jag är. Jag räknar. Jag skojar inte när jag säger att det tog från Ullevi till Kungsbacka, med många tungvrickningar på vägen. Man tröttnar rätt snabbt. Jag hoppades att juniorette skulle avbryta mig före tvåhundra. Det gjorde hon inte. Så jag räknade på, idogt som en autist.

När jag kommit till 556 slänger jag en blick åt Juniorette och ser att hon nästan har somnat. Min käke har nästan gått ur led och stämbanden är ungefär lika elastiska som beef jerky och så har hon mage att slumra. Trots att hennes tjat varit lika smattrande som en hammarborr. Då brister det för mig.

Jag vrålar "MEN LYSSNA DÅ FÖR I HELVETE, jag håller ju på att räkna här!!!

Sedan räknar jag klart. Och då vill hon visa att hon kan räkna till hundra. Det bultar i mtt huvud men jag härdar ut, dör en bit. Efteråt beordrar jag totalitär tystnad resten av vägen.

Jag höjer ett varningens finger. Att räkna högt till tusen är en fruktansvärd och värdelös billek. Man utsätter alla i bilen för ett synnerligen fruktlöst psyktest. En klassisk lose-lose situation så att säga.

14 kommentarer:

Jenny sa...

Nån måste ju gå före och kolla om det bär sig. Tack. Ett tips är att stega ibland '510, 520, 530...' om du mot förmodan går på den igen. Melvin märker aldrig när jag gör det, fast jag tror att han liksom vältrar sig så förnöjt i att han satt mig på plats att allt annat kvittar.

30+ sa...

Men är du helt dum i huvudet? Räkna till tusen?

Curlingförälder.

Anonym sa...

Men hur begåvat är det att väcka ungen när hon slumrat in vid 556.... Hade det inte varit bättre att låta räknadet fade out för att upphöra helt runt 593 eller så????

Johanna sa...

Du får muntra upp dig själv med gratisappen Shotgun Free, om du mot förmodan missat den. Man känner sig redigt hård när man går runt och laddar sitt gevär och skjuter ihjäl familjemedlemmar. Asfränt.

Anonym sa...

1. Idiot
2. Dra en ramsa eller nått i stället typ: Katten, musen tiotusen. Så har både sparat tid och räknat 10 gånger så långt ;)

/Johan som inte är förälder

Arne sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
snellie sa...

hahaha!

Anonym sa...

Räkna till tusen??!!!? Du är rolig du. Annars kan man räkna till sjukhus, tidning och träsko (det sista funkar bara på stockholmska). Det går fortare. /Bellaciao

Anonym sa...

Då kan jag ju trösta dig med att Er lek gick snabbare än att lyssna på HELA Amy Diamonds senaste skiva. Får jag bara se en EMD skiva så får min son gå dom ca 35 milen till hem från vårt sommarhus.

Ha en skön semester

Johan I Majorna

Anonym sa...

Prova att räkna baklänges. Varje kilometer mellan Götet och Helsingborg. Det sätter djupa spår, men kräver att du innan tagit reda på hur långt det är.
Snacka om att förekomma när man redan i Kungsbacka kan få tyst på diskussionen kring "e d långt kvar pappa?" med ett rungande "det är 157 kilometer kvar".
Det är lyckan i all geggamoja


/grillfest

Lisa sa...

Tack för att du gång på gång får mig att skratta högt!

emster sa...

Vilken fin familjehistoria.

Lina sa...

Ha ha lider en smula med dig...

Spader Ess sa...

Vi har radio i vår bil. :-)