tisdag, maj 04, 2010

Rövrygg

Det här med träning alltså. Jag ska vara helt ärlig. Jag tycker inte det är kul. Jag kan komma på minst tusen saker jag hellre skulle lägga min tid på än att svettas med en massa andra as. Men jag har inget val. När det blir trendigt att vara fet är jag först med att klippa gymkortet. Men nu handlar det om överlevnad. Och att rädda den lilla gnutta värdighet jag fortfarande faktiskt har.

Idag har jag haft en sådan träningsvärka att jag inte har kunnat sträcka ut armen ordentligt. Jag har kvidit och lidit. Hela jävla dagen. Och även om jag hade svårt att glädja mig åt det faktum att träningen alltså hade gett resultat så kändes det bra på nåt sätt. Jag kände mig duktig. Värd. Och så föll det sig återigen så att mina hjärnhalvor höll en våldsam debatt här på kvällskvisten, vilket i vanlig ordning slutade med att mitt dålig-karaktär-centra utmanövrerade mitt vanligt-jävla-bondförnuft-centra. Det hela resulterade i att jag blev ilurad två kanelbullar och en kopp fulkaffe. Bara någon timma före spöktimman. Om inte det är att cementera bukfetma så vet jag inte.

Häromdagen skrev jag att det är det min träning handlar om nu för tiden. Jag när inget hopp om att få en knarkarkropp igen. Jag drömmer inte om att komma i mina slimmade Cheap Monday-jeans igen. Jag behöver inte ens bli fast och fin igen. Det räcker gott om min midja lovar att stanna där den var avsedd att bo. Men livet är inte snällt. Alls. Tidigare har jag ondgjort mig över ölryggens lömska expansion. Löjligt. Hit med en ölrygg nu. För om det bara kunde stanna där så... men det gör det såklart inte.

Jag har börjat drömma mardrömmar ölryggens fula kusin. Rövryggen. Jag har skojat rått om att den skulle krypa upp och bita mig i nacken en vacker dag, om jag inte börjar späka mig på gymmet. Jag har ju inte på riktigt trott att det faktisk skulle kunna hända mig. Inte andra heller för den delen.

Så var jag inne på poorlydressed.com häromdagen, för att flabba lite överlägset och osympatiskt åt människor med seriöst tveksamma utstyrslar. Jag scrollade och fnissade och så PANG. Plötsligt var det en bild som örfilade mina näthinnor med femmans sandpapper. "Jävlar ända in i helvetet", tänkte jag. Sedan sparade jag bilden som motivationsbild till söndagar när pizzasuget är som allra värst. Ett statuerat exempel.


Ändå sitter jag här nu. Med två bullar i magen och påväg att lägga mig. Så jävla onödigt. Så jävla dumt. Och imorgon är det träning igen. Ett långt intervallpass på crosstrainern får det allt bli. Bara för att komma på noll.

Sportlife Exclusive – Mitt eget jävla ekorrhjul.

19 kommentarer:

Jenny sa...

Jag älskar den här sidan med folks familjefoton. Jag tittar på den och känner mig ganska normal!

http://awkwardfamilyphotos.com/

adde sa...

Usch, vilken äcklig rygg!
Men det där med att svettas tillsammans är ju ingen höjdare som sagt, helst för dig med din blodhundsnäsa.
Har du knän som bär dig är väl löpning det bästa. Efter 4-5 rundor börjar kräkningarna avta och några rundor senare kan du till och med börja uppskatta träningen. Och mer allsidig träning på ett så enkelt sätt finns inte. Minimalt med utrustning och inga tider att passa. Dessutom är det perfekt mot både rövrygg och michelinmidja.
Och vill du malla dig lite extra kan du alltid svara "Nej" på frågan "Tränar du för GBG-varvet?".

sixesandsevens sa...

Man anar ju nästan ätstörningstendenser här! ;) Hurgåre med Ben&Jerry-svepandet?

Huskatt sa...

Blää vilken...vad det nu ska vara.
Biffa till dig en aning, så blir gymet bra mycket roligare :D

Andreas i Stockholm sa...

Det första ölryggsinlägget är en modern klassiker. Jag reciterar det fortfarande hyfsat regelbundet när det pratas om vikt, förtioårskriser etcetera (alltid med källhänvisning såklart). Ölrygg är jätteroligt. Rövrygg är bara läskigt ;-)

Ps: Att jag signerar med "Andreas i Stockohlm" har inget att göra med fånig lokalpatriotism – det finns ju flera Andreas som kommenterar här, och om jag skriver så så vet du vem som är inne och läser ;-)

Miss Muffin sa...

Riktigt så långt har det ju inte gått än. Men jag börjar förstå tendensen du har att dra kalsongerna upp till naveln, högt över höfterna.

Jennie sa...

En annan finfin sida är www.peopleofwalmart.com.

elvis sa...

Det HÄR kallar jag rövrygg! Eller kvalificerar det under kategorin pattrygg?

http://www.peopleofwalmart.com/?p=6714

Lola sa...

Men den där ryggen är mest festlig att se på. Det finns body builders med värre rövryggar än så.

mikebike sa...

Jenny: ja en modern klassiker.

adde: ja löpning är säkert bra men gymmet har blivit rutin nu. gott så.

sixes: haha jaså det gör man. jodå har nyupptäkt dem. vänstrade med häagen dasz ett tag men är tillbaka nu:)

huskatt: haha ja jag gör mitt bästa.

andreas: haha tack hörru. kul att du hänvisar till det. stolt är ordet. ja det är bra att du skriver så så vet jag. mycket glad att du hänger här. och ja visst fan är det läskigt. en återkommande mardröm :)

miss muffin: åhh tack för den hahaha.

jennie: haha ja den är fan grym.

elvis: vågar knappt kolla. vill inte ha fler mardrömmar :) men jag gört.

lola: hahahaha ja det gör det fan.

Daniel sa...

Du ska inte låta populärkulturen (media, reklam) låta påverka dej så lätt.

Tycker det e sexigt att killar har lite att ta på på ryggen när jag kommer med mitt gay "spjut"

Larsson sa...

Min flickvän har varit med i en stor vetenskaplig studie på Sahlgrenska "LEVA" (gällande viktnedgång under amning för mödrar) och där framstår resultaten så oerhört tydligt.

Det är maten som gör det, punkt slut.
Fysisk träning är en piss i nilen i jämförelse, när du ska försöka gå ner i vikt.

De hade grupper som fick
# kostråd
# motionsråd
# kostråd + motionsråd
# kontrollgrupp.

Kostgruppen och kost + motion hade snarlika goda resultat, medan motionsgruppen hade mycket sämre resultat gällande viktnedgång.

Så äta fem ggr om dagen, minska på fettet och SOCKRET, samt tallriksmodellen är det som göret!

annakarin sa...

Vi skulle kunna bli de bästa av vänner du å jag!
Det vet jag.
=)

adde sa...

Larsson:
Det stämmer säkert, men jag tror att många tränar bara för att kunna behålla sin skitkropp samtidigt som man vill fortsätta äta semlor och dricka vin. Att gå ner i vikt är ju dyrt också, kläderna blir för stora, fjädringen i sängen för hård och fallskärmen för stor.

mikebike sa...

larsson: ja det ligger nog mycket i det. men fan. jag har så dålig karaktär. älskar vitt bröd.

annakarin: vad kul, vad baserar du det på?

Anna sa...

alltså. det där var sjukt äckligt. ..men ändå. det är nästan så jag skulle vilja springa upp till henne och motorboata hennes rygg, bara för att man faktiskt fysisk KAN göra det. det vore vidrigt men episkt på samma gång.

Anonym sa...

Hörru Mike. Styrketräning är det om gör din kropp fast och fin. Men löpning är det som verkligen bränner fett. Den kombinationen är oslagbar! Bara styrketräning räcker inte. Sen ett annat tips. Ät det du vill! Men ät och tugga så långsamt du kan. Känn smaken och njut av varje tugga du har. Se till att du inte har något annat som distraherar dig när du äter. När du äter lugnt och långsamt kommer du upptäcka att du inte behöver äta lika mycket eller lika osunt. Du hinner nämligen känna mättnaden tidigare vilket man inte gör när man hastar i sig maten som många gör. Testa iallafall! :) /Pocahontas

mikebike sa...

anna: hahaha motorboata??

pochhontas: tack för tipset. Jag vet ju allt det där. men man måste ju ha lite kul här i livet också :)

David sa...

http://www.peopleofwalmart.com

pure magic!