måndag, maj 17, 2010

Medborgarpass på Hisingen

Jag har sett mycket dumt i mina dagar (har alltid velat säga så) men Hisingspasset alltså. Några snillen har för BK Häckens räkning kommit på och tagit fram ett så kallat medborgarpass för Hisingsbor. Vilken måste-ha-grej va. Tanken med medborgarpasset är tydligen att det ska stärka lokalpatriotismen på Hisingen (och fungera som en pipeline för sexiga reklamerbjudanden såklart). Det kan vara det dummaste jag hört på... Nä, det ÄR det dummaste jag har hört. Punkt.

"Passet är kostnadsfritt för den som är mantalsskriven i någon av Hisingens församlingar, men även fastlandsbor kan ansöka om hedersmedborgarskap och på så sätt få ett pass utfärdat."För att vara en sådan där skön idé, med inspiration hämtad från grejer som brukar komma med Kalle Anka-tidningen, känns det synnerligen cyniskt. Som om det inte är stigmatiserande nog att tvingas bo på den där ö-jäveln. Nu förväntas stackarna frivilligt skaffa sig ett pass också. För att riktigt få det ingnidet.

Personligen tycker jag det låter råattraktivt att ansöka om att få bli hedersmedborgare på Hisingen. Den stadsdel i Göteborg som mest påminner om en dålig dag i Srebrenica och har en högre koncentration av våld, fulknark och social misär, än vårens totala pollenhalt. Jag kan fan knappt bärga mig att få lägga vantarna på ett sådant. En riktig en-gång-i-livet-chans.

Frågan är bara vad som krävs för att bli beviljad? Säkert ett inträdesprov av något slag. Typ sticka ner någon med en rostig syl, eller annat fängelseinspirerat.

33 kommentarer:

SixesAndSevens sa...

Flest eldade bilar på en timme vinner ett pass. Jag utmanar dig, är du på?? ;)

Vitriol sa...

Jag gillar idén. Det borde genast införas passkontroller vid broarna så att hisingen inte sprider sig.

mikebike sa...

Sixes: Absolut bilbränning ligger i mina gener förstår du. Tar dig vilken dag som helst.

Vitriol: Japp absolut. Ingen dum idé alls. Bättre än passet i sig.

Miss Muffin sa...

Jag tror nog att det kan räcka med ditt födelsebevis. Kanske nån bild på huset du bodde i de första åren där på Hisingen.

30+ sa...

MM: Hahahaha.

MB: Är du hungrig?

blubb sa...

Jag blir alltid lätt förundrad när du och andra fastlandsgöteborgare buntar ihop hela Hisingen till ett enda stort Länsmansgården. Ungefär som att bunta ihop allt söder om älven och väster om E6:an med Tynnered.

Men det är utifrån vare de fördomarna som Häckens "Vi är inte från Göteborg, vi är från Hisingen"-koncept faktiskt har potential att funka. Precis som det gjort för "Solna-tattarna".

mikebike sa...

Muffin: ... (det betyder att jag ignorerar dig nu)

30+: Ja vad fan tror du.

Blubb: Vad finns det på hisingen som är så bra?

Jo tjena sa...

Haha det här var fan det bästa på länge!

Uffe sa...

De där griniga tullgorillorna som jobbar vid passkontrollen i USA kommer att bli så jävla imponerade när du hivar fram ditt Hisingenpass. Respect!!

Jennie sa...

HAAAAAAAAAAAAHHHAHA, "en dålig dag i Srebrenica" Helvete vad du jämt skall få en att känna sig kass på skrift. Jag får börja med teckenspråk och såna där mongoljud hörselberövade håller på med.

Vässa sylen och ge dig ut.

Ewa sa...

Hahaha! Precis när man tror att du tappat stinget slår du en bakhuvudet med ett paradnummer. Och jag går på det varje gång.

Caravaggio sa...

Jag tror inte det är idé från Hisingen utan från någon från Göteborg som kroknat på ön en gång för alla och som ser passet som ett naturligt steg i ledet mot att slutligen ge alla hisingsbor armbindeln och förvandla Göteborg till 30-talets Tyskland.

Robbelibobban sa...

Vad som är bra med Hisingen? vägarna därifrån möjligtvis samt utsikten mot fastlandet uppe på ramberget!

Fifi sa...

Jag har länge tyckt att Hisingen inte ska höra till Göteborg, nu blir jag än mer övertygad.

Maria sa...

MENTAL-skriven kanske!

hahahahah! så jävla bra skrivet MB.

dyslektiskairrfarder sa...

När jag skickade över länken till dig, som du visserligen så klart redan hade sett så var det så klart något i den här stilen jag väntade mig en härlig sågning av en stadsdel eller som du känner en form av en tvilightzone till Göteborg. Alltid lika härligt att se hur denna lilla "Ö" kan reta upp dig.

Men och det här "men" är bara om jag kommer i håg rätt och du jobbar med marknadsföring/reklam inte omöjligt jag blandar ihop det, det har hänt mer än en gång förr!

Men om fallet är så, det här är bara min åsikt kanske lite opartisk efter som jag bor här ute och trivs även om jag så klart hellre skulle bo t.ex. i Linné.

Men det är ju det att det är just för att stärka lokalpatriotismen och det är bara en av de olika sakerna som http://miami.se/ har gjort för att göra det!

Då Hisingen är när det kommer till befolkningen som en egen liten jordglob, då det verkligen finns folk från de flesta delar i värden här. Så tycker jag deras bussreklamkampanj med att skriva på de tror det var de 15 vanligaste och mest talade språken på Hisingen istället för på bara svenska var ett geni drag. För det jag har tolkat det som att de vill göra är att är att skapa en gemenskap på hissingen hitta en VI känsla och låta den kretsa runt BK Häken.

Det tycker jag verkar som en bra idé det kanske skulle dra ner på bilbrännandet som ni verkar tro är något av ett krav för att vara här? Lite som i Filmen Johnny Mnemonic (http://www.imdb.com/title/tt0113481/) att vi har lite upphissade bilvrak som vi bombarderar utom sockens med när det vågar korsa bron som en modig Snake Plissken.

Så efter allt det här svamlet, så undrar jag om du nu är reklamare verkligen sågar hela marknadsförings ideén vid fot knölarna?

Fox sa...

Om man vill vara hygglig kan man kalla Hisingen för Göteborgs svar på Mexico. Och om man nu nödvändigtvis vill vara hygglig mot Hisingen med innehåll, borde man inte då innföra gränskontroller, gränspoliser, tullpoliser, elförande stängsel, taggtråd och lite jävla kontroller.
En halvtimmas personbilskontroller innan Hisingsborna fick köra över bron (om de nu ska få komma över), skulle lätt rendera i en ny statsförmögenhet i form av vapen och droger. Och då ska vi inte tala om stulna mobiltelefoner och regskyltar.

mikebike sa...

jo tjena: tack hörru!

Uffe: haha ja fan vad de kommer digga mig. utan och innan.

Jennie: haha lägg av. du är bra. sylen är vässad. jag ska ha ett pass :)

Ewa: nä. tappat stinget... nu blir jag lessen :) har ju bara haft för mycket att göra.

caravaggio: ja jag var innte på det också faktiskt. men ville inte dra det för långt :)

robberlibobban: Spot on!

Fifi: haha ja du får berätta om det nån gång.

Maria: haha, tack så mycket hörru. glad att du tycker det.

mikebike sa...

dyslektiska: jag har för mycket issues med hisingen för att kunna ge dig ett sakligt svar. men ja jag jobbar med reklam.

fox: smart :)

blubb sa...

Tynnereds-Mike>> Det är väl inget speciellt som är bra med Hisingen skulle jag tro, men att låtsas att Hisingen bara är miljonprogramsghettona är mer än lovligt fördomsfullt och korkat.

mikebike sa...

blubb: så talar en hising-islandare :)

Sofia sa...

Underbart! Jag måste flytta till Hisingen. Är bara så jävligt orolig för inträdesprovet.
Mike, dina älsklingar, Danny/EMD var ju på teve i lördags. Årets stora händelse! Programledare på sommarkrysset! Missade du denna happening?

adde sa...

Det kanske var någon som gjorde inträdesprovet igår i backa? Någon avlossade flera skott, träffade en man i benen och flydde sedan på en m o p e d !

Sånt kan bara hända på Hisingen! Eller nej förresten, i Majorna också kanske?

mikebike sa...

sofia: Är du apple dear-sofia? Jag kommer inte åt din profil när jag klickar på ditt namn. vad beror det på när det blir så? lite dumt för man kan inte komma till din blogg då.

iallafall. haha klart du ska flytta till hisingen. och nej, jag besparade min hjärna den ynnesten:)

Adde: när det händer i majorna så är det för att nån hisingsbo kommit fel.

Anonym sa...

Om du kollar på bilden i passet så visar den ju precis det som är det bästa med Hisingen, Båda broarna som leder därifrån.....

Johan I Majorna

ruggighund sa...

Tacka vet jag Majorna, där vet alla precis hur långt man ska rulla upp byxorna och hur mycket sotarmössan ska sitta på sne.

Sackboy (nu stolt ägare av ett Hisinge pass) sa...

BK Häckens reklamkampanj är en riktigt kul och fräsch fläkt i en reklambransch som bara luktar gammal tråkig mögelost.

Oj just det ja, du Mike the Bike jobbar ju i reklambranschen. Ditt reklam ego känner sig säkert sårat att det inte kom på denna eminenta idé till något lokalt Majorna fotbollslag.


Jag skrattar hela vägen till passkontrollen och tillbaka.

Puss på er!

ulsak sa...

goddamit, mike. nu har jag visserligen avsikt att flytta till dina 'hoods - men Hisingen är verkligen en mix av allt vad ett land kan erbjuda, småstad, storstad, förort, landsbygd, industri.
Fast om man bara har siktet inställt på Backaplan med omnejd back in the days..

mikebike sa...

Sackboy: Haha jaså mitt reklamego säger du. nej du har fel. jag är inte alls avundsjuk på den. på hedersord. Det är en jättebra idé. för Kalle Anka-klubben. Men för hisingen. Not so much. Men så framhåller jag ju också att jag har ett komplicerat förhållande till hisingen.

mikebike sa...

Ulsak: ja det är hisingen för mig. Backaplan med omnejd. Bra för hisingspatriotismen. Kan behövas. särskilt för torslandaborna, som ville bli egen kommun. Haha. De får gärna bli en egen kommun men då får de jävlar i mig ta med resten av rövön.

Blue sa...

Hahahaha...jag skall skaffa ett Hisingepass på rent jävelskap minsann. Men Mike, Torslandaborna VILLE inte bli egen kommun, de vill fortfarande - men något ärkesnille har ju kommit på att kommunen isf skall delas med Biskapsgården - och vi som bor här i fiiiiinområdet och käkar Sjötunga Walevska och sippar Moët i våra Henri Lloyd-jackor och Luis Vuitton-väskor vill ju helst inte beblandas med vare sig Biskopsbor eller Majornas underklass...sorry alltså...men det kostar att ligga på topp. ;o)

Vem behöver bro eller tunnel när man dessutom kan ta sin yacht till andra sidan där plebsen bor :-p

Och du, Fegis-Mike, bara för det så kommer nu bilden som jag har tjyvhållt på ett tag - bilden som visar när Mike resignar från ett alfapet-spel för att han ligger så brunt till att han fegar ur och lägger sig platt - mot en Hisinge-bo...

*flinar glatt och väldigt nöjt medan hon lägger bilden på sin blogg

dyslektiskairrfarder sa...

http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/goteborg?videoId=1.1650078

Anonym sa...

Mer bråk i Tynnered
Ett gäng unga började vid 22.30-tiden på lördagskvällen kasta sten mot väktare vid det brandhärjade socialkontoret

Fasiken vad rörigt dom har det där ute i Väster i din "stadsdel"