söndag, maj 09, 2010

Krämkillen

Det finns alla typer av folk. Jag gillar't. I teorin. I verkligheten blir det däremot ofta väldigt påfrestande. Mer är än sällan (underdrift) tvingas jag dela färdmedel med jobbiga typer. Sjukt jobbiga rent av. Oftast har de mest påfrestande personerna missbrukat bort alla sociala regler eller så är de missanpasade på något annat sätt. Och så lukten. Alltid denna lukt. Jag blir fullkomligt rubbad bara av att tänka på den vilda floran av luktpartiklar som har trängt in via mina näsborrar och skrubbats mot mitt inre – som en jävla flaskborste.

Senast i raden av mina ofrivilliga möten med folk, var en välgroomad kille. Han satt bredbent i mitten av ett av de nya vagnarnas trippelsäten, med sin tjej på vänster sida och mig nedklämd på höger sida. Från Majorna till Vasastan satt han och smörjde in händerna med nån äcklig salva/kräm som luktade modellera. Han missade inte en por. Inte en cell. Han gned med handflatorna, runt runt och finger för finger, gnuggade nagelbanden. Han tog mer salva och upprepade proceduren hela tiden. Man kan lugnt säga att killen smörjde skiten ur sina nävar. Och hela tiden höll han dem framför sig i luften, och de glänsande som en prispokal.

Jag tror inte jag har varit med om något värre hittills. Piss, bajs, svett och kön och gärna allt på en gång. Inga problem. Jag är van. Men fan alltså, den där dandyn som satt och smörjde bredvid mig. Han fick min hjärna att koka. Jag fick lust att bruka våld. Jag önskade att någon annan skulle reagera. Jag såg att tjejen som satt mitt emot honom tittade på honom med frågande blick. Jag ville ställa mig upp, dra nödbromsen och bara idiotvråla rakt ut, att det inte finns något som är så torrt i hela universum.

Det var längesedan jag var nära att bli pushad över gränsen. Jag hetsar inte upp mig lika lätt längre. Inte ens inombords. Jag är för trött antar jag. Men den här jävlen. Det är bland det jävligaste jag varit med om.

22 kommentarer:

Tokblogga sa...

jag känner igen d där me att man vill idiotvråla, att man vet att man e såååå nära att brista. nån dag gör d väl d oxå :)
du borde idiotvrålat å sen tvingat killen att äta upp sin handkräm. hehee!

mikebike sa...

tokblogga: haha ja men självklar satt jag bara och led i det tysta. som den svennebananjävel jag är. :)

annika sa...

Det finns en viss art av människosläktet som (till motsats till de flesta) mår jäkligt bra av att utmärka sig på olika sjuka sätt (typ han med handkrämen), och där andra människor reagerar och förfasar sig eller retar sig i det tysta. De är så jävla pinsamma. Kanske kan man trösta sig med att de troligtvis mår skitkass egentligen och har låg IQ. (eller nåt)
P.S. Har nog aldrig skrivit här innan men jag älskar ditt skrivande. Och brukar ofta kolla in här.
(Plus att jag tror inte på att din kropp ser ut som du beskriver). (Hade varit kul att se en bild nån gång.)
Annika

robrunsthlm sa...

"smörjde skiten ur sina nävar" :D

Milla sa...

Ååh. Jag känner igen det där så jävla väl. Man andas kort och stötvis genom munnen och försöker hålla näsan stängd, samtidigt som man knyter näven så hårt i fickan att naglarna skär in i handflatan.

Maja sa...

Hahaha, så bra.

Robbelibobban sa...

Hehehe, om du skaffar en psykolog Mike, jävlar vilka böcker han kan skriva då.

BlondinFeffe: sa...

Jag kom och tänka på ditt inlägg om Västerås när jag såg denna lilla reklamfilm...

http://www.youtube.com/watch?v=_hfLZozBVpM&feature=player_embedded

adde sa...

Mitt kollektivtrafikshat är kompakt, nästan uteslutande grundat på dina erfarenheter.

Du har makt, Mike!

:)

Anonym sa...

Istället för att vråla kan du väl bara flänga upp mobilen och säga, "Det här hamnar på YouTube, Gosse!". Då kanske han vaknar lite?

Jenny sa...

Social konformitet, man måste älska't.

Dofter kan man ju kamouflera undan i halsduken. Värre är det med bristande rutin (=att inte inneha mp3-spelare) när trafikanterna omkring en spelar näsflöjt eller rensar gomseglet med tungan.

Larsson sa...

Vilken kräm använde han då?

Kanske han ville komma förberedd till en ko-insemination?

mikebike sa...

annika: hej. ja något är det med dem helt klart:) ok kanske inte riktigt än. men jag kan se vart den är påväg :)

robrun: Ja du fattar :)

maja: Tack.

robbelibobban: haha ja usch. det vill jag inte bidra med. det finns redan så mycket misär här i världen :)

blondinfeffe: ska kolla.

adde; väldigt liten sådan. mikroskopisk. men jag är klad för varje liten sak jag kan påverka :)

anonym: jag vill inte filma sånt perverst material med min jobbtelefon. man kan få sparken för mindre.

jenny: hahaha ja sällan de spelar näsflöjt på treans vagn dock :) måste ha min hörsel i behåll. för att kunna värja mig mot fara.'

larson: haha inte omöjligt. ehh vilken kräm? hur fan skulle jag kunna vceta det?

Anonym sa...

shit, nu får jag akta mig för att möta dig Mike. Bor visserligen i Stockholm. Tur för mig det.

Nu är det så att jag tillhör den osvenska hudsorten som blir så vansinnigt torr om händerna på vintern. Huden spricker liksom. Jag kör med lager av Helosan (även kallad spensalva. Men oftast är jag så sen att jag ite hinner smörja och vänta på att händerna ska torka hemma. Utan jag tar en klick på tunnelbanan, smörjer noggrant in och händerna får sen torka under den halvtimme det tar för mig att åka till jobbet. Ska hålla mig undan om jag råkar se en lång kille med ílskna ögonbryn och ett uttryck av illa dolt illamående och som ser ut att grymta göteborgskt... ;-) /Pocahontas

Daniel sa...

Jisses skulle en man använda handkräm så där öppet här i Finland skulle han få stryk. Bli utkastad. Och tjejen skulle inte tolerera bögerier som i Sverige.

(Nåt bra iaf med den extremt hårda manligheten här dvs man slipper stickade handkrämer av/för/från män)

Anonym sa...

"Jag hetsar inte upp mig lika lätt längre. Inte ens inombords. Jag är för trött antar jag. Men den här jävlen. Det är bland det jävligaste jag varit med om."

Handkräm i överflöd= lite för mycket?

Det måste ha varit VÄLDIGT mycket handkräm....


-Luca

Säckpojken sa...

Jag tror killen jobbar för Västtragik.

Han var på väg till sitt kontor där han fistar oss kunder när vi försöker få tillbaka pengar för att Västtragik gjort fel.

Insmorningen av händerna är för att man ska känna att företaget bryr sig lite iallafall.

Anonym sa...

Lite inspiration till att komma ur svennebanantänket;
http://www.killsometime.com/videos/5233/Cheeseburger-Josh

JL sa...

Alltså, jag la - av någon outgrundlig anledning - ner att läsa din blogg för "en tid" sedan. Men uppmärksammade idag att en viss arbetsplats bytt lokal och kom då att tänka på din blogg. Inget stalker-aktigt alls! Minns du någon som klagade på att det trummades på övervåningen? Kommer inte ihåg vad jag använde för nick när jag kommenterade. Men gud, vad du är rolig. Nu ska jag läsfrossa och skratta knäna av mig.

mikebike sa...

JL: haha klart jag minns det. Jenny Nord tror jag bestämt att du kallade dig då. Vad kul att du hittat tillbaka. Hur kom det sig att du slutade läsa? Jobbar du kvar på samma ställe?

JL sa...

Just precis, så var det - Jenny Nord. Nu ska jag köra med JL. Jag jobbar på samma ställe, efter ett uppehåll. Får se hur länge det varar den här gången. Jag minns inte varför jag slutade läsa, just nu tycker jag bara det var konstigt. Kanske hade det att göra med att jag behövde rikta energin in mot ett nytillskott i familjen. Nu behöver jag snarare komma UT. :)

mikebike sa...

JL: Jamen grattis får jag säga då. Jag har ju också fått ett nytillskott sedan dess. En liten flicka. Vad blev det för er? Hoppas du fortsätter att läsa nu då :) Jag undrade faktiskt vart du tog vägen.