söndag, april 04, 2010

Lurigt påsklur

Igår genomförde jag och J i maskopi ett synnerligen lyckat lur riktat mot Juniorette.

Juniorette har inför Påsk haft två fokus. Ett är fenomenet aprilskämt (varför heter det inte aprillur?) som hon precis fått förklarat för sig vad det innebär. Med stor förtjusning har hon försökt klura ut hur man behärskar konsten till fullo. Det har gått sådär. Fokus nummer två har varit påskharen. Hon vet mycket väl att påskharen kommer på natten till påskafton men det har inte hindrat henne från att kontrollera sin porslinshöna runt fem hundra gånger per dag, både torsdag och fredag. Varje gång med en besviken suck och ett mummel för sig själv om varför den där haren aldrig dyker upp. Så, när det var dags att fylla hennes höna med påskgodis var det upplagt för smash. Jag kom på den briljanta idén att byta ut godsakerna mot något mindre kul och istället gömma godiset på ett annat ställe i hennes rum.

När morgonen kom låg vi och hörde när Juniorette vaknade och hur det första hon gör är att tassa till sin höna. Förväntan låg tjock i hela lägenheten. Porslinsljudet när locket lyftes klingade ut i en lång tystnad, följt av kommentaren tråååååkigt! Jag och J låg och bet oss i knytnävarna för att inte brisera i ett riktigt dårflabb. Juniorette kom inspringande med mord i blicken för att fronta oss med varför det bara låg två rödlök i hennes höna (Juniorette hatar rödlök) och då går det inte längre. Vi lipar nästan av skratt när vi förklarar sanningen. Att vi kom ner när påskharen som bäst stod och fyllde hönan med godis, och att vi då ville passa på att skoja lite med henne. Ett aprilskämt liksom.

Juniorette lyssnade noga och såg på mig med iskyla i blicken. Sedan förklarade hon torrt att aprilskämt bara gäller den första april, en regel som förvisso är helt korrekt, men som hon själv tummat rätt bra på dagen före.

5 kommentarer:

Helena sa...

Hahaha! Tänk vad du och J kommer få igen, när Juniorette har lärt sig bemästra konsten att luras. Ser fram emot att läsa om det på bloggen...

Markattan sa...

Du är ond. Men ack så underhållande.

Markattan

Emilia sa...

Hahaha, klockrent! :D

mikebike sa...

Helena: haha ja jag misstänker det. Bäst att passa på att njuta.

Markattan: Haha nä jag är snäll. faktiskt.

Emilia: :)

Anna sa...

hahahaha. När vi har barnkalas och har fiskdamm så brukar jag sätta en gammal sko på en av krokarna i stället för godispåse.