söndag, april 18, 2010

Island Island Island

Det är inte mycket bevänt med den lilla ön i dessa dagar. Ekonomin är helt åt helvete. Det är kargt och jävligt. Allt de har är sina lavar, utvecklingsstörda hästar och en massa vulkanhelveten. Och så de där gejsrarna de är så jävla malliga för såklart. Verkligen jätteball att kunna bada i nåt svavelhål utomhus mitt i vintern. Hur i helvete kan jag ens ha lekt med tanken att det vore kul att se? Ett postapokalyptiskt Mad Max-landskap där språket inte har utvecklats ett skit sedan vikingatiden.

Och nu denna vulkanaska som väller ur Eyjafjallajökull (vad är det för omständligt jävla namn på en vulkan förresten?) och fuckar upp grejer för resten av världen. Jag undrar verkligen vad islänningarna har gjort för ont för att få samma behandling som Sodom och Gomorra, där gud straffade invånarna utan pjåsk bara för att de gillade att böga lite. Kan det vara deras perverterade tillagning av sin "delikatesss", där man pissar på hajkött och gräver ner det i marken tills det fått upp en duktig rötma och det är dags att avnjuta? Eller kan det vara för att deras största export (Björk) inte släppt nåt nytt och kreddigt på några år nu?

Nä, Island alltså. Vilket rövställe.

14 kommentarer:

Erik A sa...

Hurra! Du är genial! Du får gärna dissa Belgien också när du nu kör nationsbashing. Belgien är världens sämsta land. I hård konkurrens med Schweiz.

adde sa...

Har du varit på Island? Jag tog ett stopp där på några dagar på väg mot det stor äpplet. Rövställe kan nog ligga rätt nära sanningen. Island var ett sånt där ställe som jag drömmer mardrömmar om att jag måste stanna kvar i för evigt. Men att bada i en sån där varm källa var rätt najs faktiskt. Jävligt najs när jag tänker efter.

Anonym sa...

Så här gick det nog till :-))

Britain: WTF Iceland?!? Why did you send us volcanic ash ? Our airspace has shut down.

Iceland: What ? That's what you asked for isn't it ?

Britain: NO! Cash! Cash you dyslexic fuck. CASH!

Iceland: woooops...

Johan I Majorna

mikebike sa...

Erik A: haha ja du belgien har jag inte mycket till över för. jag borde åka dit.

adde: nej det har jag inte. har flera gånger tänkt att man borde kolla in det. men nu är jag löjligt osugen.

johan: hahaha göteborgaren i dig alltså :)

Äventyraren sa...

Nä, åk till Kanarieöarna du, det passar dig bättre, eller varför inte Thailand? Våga vara mes!

mikebike sa...

Äventyraren: jaför det är ju jävligt äventyrligt att åka till Island. för övrigt hatar jag äventyrare. värsta sortens pack :)

Anonym sa...

Äventyrare, pfft. I så fall måste ju bagdad vara ett skönt ställe ifall man vill ha lite spänning. Nä, korka igen era jävla berg island. Thungur Knivur på er.

Link sa...

Inget fel på Island! Tycker det är rätt gott med alla jävlar som inte kommer iväg på sina semestrar, affärsresor och love weekends.
Och sett till antalet invånare så får nog Island räknas till de länder med den största (och i min mening bästa) musikexporten.
Nä du, det finns f-n så många fler länder att störa ihjäl sig på. Någon nämnde Schweiz. Ett annat land som lätt väcker vreden i mig är Sverige.

mikebike sa...

anonym: just precis.

Link: visst det finns en masssa skit. men ärligt. vad är grejen med island.

Yeahns sa...

Jag håller inte heller med. Allt du nämner är ju det som är häftigt med Island; att de trots sin storlek och sina störda vanor och förutsättningar ändå kan be en hel kontinent att dra åt helvete.

Vitriol sa...

Äventyr? Det enda äventyrliga med island är att lägga borrhål. Som rysk roulette fast med lava och explosioner i stället.

I övrigt gnäller de jävligt mycket för att vara ett gäng efterblivna fiskare som frivilligt bor på en förkastningslinje.

Rebecca sa...

Rötma! Jag ser att du vidareutvecklat "Tröttma-konceptet". Bra jobbat.
Och den där maträtten är NÄSTAN lika sjuk som den här.
http://en.wikipedia.org/wiki/Balut_%28egg%29

mikebike sa...

Vitriol: haha ja vilka gnällspikar!

rebecca: åhhh fyyyyy faaaaaaan. tack för att du just diskvalificerat ägg ur min kostcirkel. damn you!

Jag blir alltid glad när det kommer in någon och droppar en referens till något jag skrivit för läääänge sedan. tröttman ja. den gamle godingen :) det finns många former av ...ma.

Anonym sa...

hhahahahhaha :D