tisdag, mars 02, 2010

Kalsongterror

Min kära J har på min bekostnad roat sig ett antal gånger gällande mina kalsonger. Jag har tigit still och tänkt "äh, låt flicksnärtan ha lite kul". Det är hon värd. Men det är inte en, två, tre utan minimum fyra gånger hon drivit grovgäck av mig, bara för att jag en gång råkade flika in en ödmjuk och i sammanhanget ytterst relevant rekommendation kring kalsongskötsel. Okunniga hånskratt har haglat och överdrifterna har inte funnit motstycke. Så nu har det jävlar i min lilla låda blivit dags att ta bladet från munnen och vräka upp sanningen på bordet, hårt och brutalt, som en slaktad gris. Ge en lite mer nyanserad bild än den där effektsökerskan lyckats förmedla.

Så här ligger landet:

Vid ett tillfälle när vi höll på att tvätta och båda hjälptes åt att hänga kläderna i torkskåpet fick mitt norra öga plötsligt skåda, hur ett par av mina nyare favoritkalsonger, flög som en projektil in i det förgörande gapet på torktumlaren. Bara sådär. Jag begärde timeout och frågade vad hon höll på med. Hon låtsades som att hon inte fattade någonting. Jag förklarade att jag minsann såg hur hon kastat in ett par av mina nyaste kallingar i tumlaren. Fortfarande frågande. Som om hon inte hade en aning om vad tumling av kalsonger innebär. Det är ju allmänt vedertaget att det dödar all styrsel och spänst. Att det förvandlar den finaste kalsongresåren till en ledsen liten fnasvolang som hänger och slänger. Varje tumling av underkläder ger en förkortad livslängd motsvarade vad hundra limpor cigg (utan filter) gör för ett par lungor. Detta är fakta.

J tittade på mig som att det var jag som var idioten. Hon frågade om jag skämtade. Jag sa att jag aldrig varit allvarligare och att hon lika gärna kan torka dem i en flismaskin. Hon fnissade till svar. Vi pratar om en person här som har noll respekt för andras egendom. Som utan att blinka kan skicka flång nya benkläder rätt in i döden. Det är nästan psykopatvarning på sånt skitbeteende. J tyckte att jag överdrev en aning. Jag frågade om hon sett förödelsen i min kalsonglåda, vilket hon hade, men lika snabbt hävdade berodde på att det var antikviteter vi pratade om. "Inte nya direkt". Jag förklarade att de blev så efter att av misstag hamnat i tumlaren efter första användningen. Jag höll upp ett par trotjänare, ett par GOFF (Garments of Fine Fabric), och visade för henne i detalj hur värmen från en tuff tumling en gång i tiden hade amputerat dess livskraft för alltid. Resåren hade blivit BBR (Burnt Beyond Recognition). En enda liten naiv åktur i tumlaren hade förvandlat dem till missfoster för alltid. J tittade. Hon såg det brända och insåg vad hon hade gjort. Under tystnad hängde vi upp dem i torkskåpet på "lagom" blås.

Saken var utagerad. J hade lärt sig något. Trodde jag.

Sedan dess har hon gjort narr av mig så fort hon kommit åt. Trots att hon var den som gjorde fel. I sin ljugblogg har hon drivit en smutskastningskampanj, där hon målat upp en närmast absurd bild av mitt förhållande till mina kalsipper. Kalsongterror. Men allt jag bad om var att hon inte skulle tumla dem när det är hennes tur att sköta tvätten. Är det för mycket begärt?

29 kommentarer:

Miss Muffin sa...

Jag tycker nog det med tanke på att av den tid det går åt att tvätta får jag lägga 90% av den på att sortera ut dina herrtrosor och hänga upp dem par efter par i torkskåpet medan mina fina kläder får ruttna i den långsamma torkdöden i vår lägenhet.

Anonym sa...

Kära M! Jag har full förståelse för ditt dilema fast jag är kvinna. =) Slulle aldrig få för mej att torktumla mina trosor, nej de ska hängas upp fint och ordentligt och få njuta i den ljumma vinden./Mi

Sara sa...

Jag kan inte sluta skratta:) I love you! Du är min nya idol! Jag skriver eventuellt ett blogginlägg om dig, får jag det?

Jag hade ett liknande case med en speciell kille som hade ett par blå kalsonger, jag säger att man då tvättar dom med blått. Människan hävdar att dom är nästan vita så dom ska tvättas med vitt. Jag tänkte att många män är ju färgblinda men inte alltid också dumma. Kalsongerna tvättades självklart med blått för jag vinner argumentationer och killen blev så upprörd så han inte kunde sova med mig den natten. Jag fattade ingenting.

Jag trodde han var ensam konstig, men du kör tydligen på liknande koncept! Helhetsperspektiv!

Tack!! Du är grym!

Anonym sa...

Goff alltså?

Goff betyder ju händelsevis "äta hänsynslöst" på lokaldialekt från den bit av östergötland jag stammar ifrån. Min vän Olof hade en gång goffisar, vilka enligt honom "åt röv".
Ett vansinnigt underhållande namn på ett par kalsonger mao.

Och M, jag håller med dig och förstår dig. Tricket är att tumla fillisarna på sådär lagom torrt (dvs att dom fortfarande är lite fuktiga) och sedan torka dem klart i rumstemperatur. Då kan du tro att underlivet ler mot dig, varje dag!

/Svåger Pelle

farninger sa...

Jag vill ju hålla med dig i ren och skär "killarna mot tjejerna"-anda, men vafan, jag har ju inte så länge jag vet hängt up en enda jaling. Sen att det varje år får dimpa ner några gamla rackare i sopptunnan ser jag som mänskligt slitage, så frågan är ju då, köper jag extra bra (LOGG (Label Of Graded Goods)) eller förväxlar du torktumlaren med stenugnen?

adde sa...

Ha ha, ni är ju en levande sitcom. Ring TV3 så kommer dom direkt å sätter upp kameror överallt hemma hos er.

Torktumlare äter kläder.

Spader Ess sa...

Känns lite sådär lagom tvångsmässigt som Romerna och deras nojja att inte tvätta herrkläderna med kvinnornas för att dom då kan bli besudlade med mensblod.

I mina trakter av Svedala har vi gått från vedeldade torktumlare till moderna maskiner där man själv kan ställa in temperatur och tid man vill tumla sina plagg i. Praktiskt som rackarn!

Kör själv alltid fillingarna i torktumlaren, då de blir så mjuka och sköna, men somliga kanske gillar Opus Dei känslan i att ha skavande kalsonger undertill.:-)

Jo tjena sa...

Vi har exakt samma diskussion hemma hos oss. R får panik om jag råkar slänga in hans kallingar i torktumlaren. Men min stora fråga är egentligen, hur känsliga är kalsonger egentligen? Mina underkläder klarar torktumlaren galant men enligt både dig och R är det rena rama döden för era kallsipper.

Anonym sa...

Gå "commando" som jag så slipper du kalsongproblemet.

//Zoft

ls sa...

Torktumlare är satans påfund, så är det bara. Inte snällt att driva grovgäck med dig om så allvarliga saker. Har själv löst problemet genom att inte ha någon tumlare i vårt hus. Har förstått att ni bor i lägenhet med gemensam tvättstuga vilket gör att min drastiska men ack så effektiva metod inte lär fungera med mindre än att du börjar ägna dig åt rent sabotage. Föreslår därför att du använder bekvämlighetsmetoden, d.v.s. skaffar en tvättmaskin i lägenheten. På så sätt slipper ni boka tid och eliminerar risken att hamna i klammeri med suspekta grannar. (Hur lädertanten synts till på sistone, förresten?)
Den huvudsakliga fördelen med egen utrustning är givetvis att du får en bättre kontroll över situationen.

Linnéa sa...

Tack för en underbar start på dagen! Det finns inget bättre sätt att starta än med ett gott skratt... :)

Ron Obvious sa...

Hear hear! Kasonghånet har pågått ostört alltför länge nu. Hämndens tid är inne!

Fisken sa...

Nej det är väl givet att de inte skall tumlas? Helst skall de inte ens in i torkskåp utan hängas ute i friska luften. SEN stryker man dem så att de bli mjuka och fina.

Isabel sa...

Sjukt roligt skrivet! Och, herregud: GOFF! Min kille har också ett par som han vägrar göra sig av med. Urblekta och sladdriga med passform som en blöja. Oemotståndligt!

wysiwyg sa...

Det är ju samma sak vad gäller kvinnliga trosor har jag fått lära mig. Och dom ska hängas i grenen, annars blir dom snea.

mikebike sa...

Muffin: herrtrosor bah!

Mi: ja precis. du har fattat grejen. Det finns hopp, det hör jag det. tack för ditt stöd :)

sara: haha tack hörru. klart det är ok att du sriver om mig. take it away :)

pelle: hahaha tack för den kuriosan. Alltid uppskattad vet du. jag fattar grejen. men det kräver sånt jävla hands on-arbete :)

farninger: Logg är groviskallingar.

adde: haha skulle inte tro att det är en bra idé

spader ess: jag förstår inte. skulle varmluft i torkskåp vara opus dei?

Jo tjena: mycket känsliga är svaret!

zoft: commando?

ls: har tänkt tanken. tro mig men vi har ingen plats för tvättmaskin. Jag såg lädertanten på gustav adolfs torg förra sommaren. jag var chockad att hon fortfarande levde. hon såg ut som en balsamerad farao. jag bor inte kvar, granne med lädertanten längre. har hunnit flytta två gånger till och med. inom majorna såklart. majorna 4-ever du vet:)

linnea: haha tack. lätt för dig att skratta dock :)

Anonym sa...

För fasen Mikey - trodde du hade koll på alla icke-normativa subkulturer.

http://en.wikipedia.org/wiki/Going_commando

//Zoft

mikebike sa...

Ron obvious: Jaså är du också utsatt? det är dags att stå upp. vara karl för sin kalsong så att säga.

fisken: luft är det bästa. strykta kallingar är heaven men, lite overkill.

isabel: Mina GOFF var nästan helt transparenta. "dina see trough-kallingar" brukade J säga. de är döda nu. Snyft :(

wysiwyg: varje dag lär man sig något nytt. grenen alltså. ska tänka på det.

mikebike sa...

zoft: ahh free balling... varför sa du inte det. men njae. är rädd för att det ska leda till kläpp!

Daniel sa...

Jag trodde inte STRAIGHTA killar brydde sej.

Kanske du e metrosexuell? Ett ord jag hört myntats i sverige! ;)

Sara Terese sa...

*hahahahahahaha* vad jag skrattar! Ännu mer skratt efter kommentaren innehållande det roliga ordet herrtrosa! Hurra!

Robbelibobban sa...

Jag tycker du skall ta upp terrorn i ring p1,seriöst, det får ju inte gå till på det här sättet....

Fifi sa...

Det är tur att jag och min pojkvän tvättade tillsammans direkt när vi hade flyttat ihop, så jag kunde lära honom hur man hanterar tvätt och därmed rädda mina kläder. Innan körde han nämligen ALLT i torktumlaren! Allt allt allt! Nu har han fått lära sig att det enda som får tumlas är strumpor och handdukar, allt annat hängs upp.

mja sa...

Ja du Mike, jag håller med dig helt och hållet! Jag kommer aldrig någonsin att tumla mina kalsonger, inte ens under pistolhot.

mja sa...

Måste samtidigt dela med mig av ett underbart minne. Sista dagen på resande fot i asien så lyxade jag till det med ett litet finare hotell efter att ha bott mycket spartanskt. Passade på att lämna in smutstvätten på hotellet.. När jag sedan får tillbaka den så, håll i hatten nu, har dom vikt kalsongerna på ett sådant fint sätt att även de äldsta kalsongerna såg nya ut. Som om det inte vore nog, så var varje kalsong inpackade i plast (tänk björn borg kallingarnas förpackning typ) och därefter inpackade i en större påse.. Så där låg dom, fint på rad och bara glänste! DET kallar jag overkill. Jösses, nu blir jag sugen på att resa igen ;)

Dan (gearhead) sa...

I första kommentaren läsar jag "herrtrosa".
Finns det något bättre sätt än att så subtilt slå undan bollarna på en snubbe genom att benämna bollhållarna som herrtrosor, det skall möjligtvis vara att rent fysiskt göra det med det där platta slagträt från brännbollen..
Mikebike, du har givit herrtrosan ett ansikte. Grattis. :)

Spader Ess sa...

Nä, men kalsingarna i torkskåpet lär inte bli lika mjuka som dom i varmluft knosade kallingarna, därav Opus Dei. :-)
Det behövs lite milt våld i form av tumlandet för att uppnå önskad mjukhet....

Anonym sa...

Respect! Har själv upplevt hettan i föraktet när den bättre? halvan kritiskt granskar ens tvättar. jag ber om auditoriets kommentarer på följande: är det ok eller inte att på 40 c kulörtvätt blanda bara bomulls(under)kläder som är > 1 år gamla, dvs tvättade xx antal gånger tillsammans, även om nån kalsipp eller trosa skulle råka ha lite olika färg på sig? eller är man då för evigt förvisad till de kyliga utmarker där idiotförklarade tvättande män befinner sig?/Mvh exilväschötten som numera tvättar jävligt sällan

Anonym sa...

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

llllllllllllllllllllllllllllll
llllllllllllllllllllllllllllll
llllllllllllllllllllllllllllll
llllllllllllllllllllllllllllll

llllllllllllllllllllllllllllll
ääääääääääääääääääääääääääääää
ääääääääääääääääääääääääääääää
ääääääääääääääääääääääääääääää
ääääääääääääääääääääääääääääää
ääääääääääääääääääääääääääääää
ääääääääääääääääääääääääääääää
ääääääääääääääääääääääääääääää
ääääääääääääääääääääääääääääää
ääääääääääääääääääääääääääääää
ääääääääääääääääääääääääääääää
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ver naken fisa från upp till tå
efter det skas ni bränn upp
era kläder
helt