måndag, mars 29, 2010

Eva Sternberg

Jag hade egentligen tänkt skriva ett utbroderande och fint litet inlägg om senaste dagarnas snackis. Eva Sternberg. Men jag orkar fan inte. Har huvudvärk och känner mig febrig. Så det får bli en kortis istället.

Det handlar såklart om Eva Sternbergs artikel i Expressen i torsdags, där hon hävdade att pappor är direkt livsfarliga för sina barn under första året. Vi är odugliga till att ta hand om små barn. Hon hänvisar till tidernas begynnelse, vilket är fullständigt rimligt, med tanke på att det var då någonstans hon själv var liten.Självklart ville jag spontant ge henne aktiv dödshjälp när jag läste hennes artikel och såg henne grina in med sitt satansgrin i pressfotografens kamera. Jävligt aktiv. Offensiv rent av. Men sedan insåg jag hur jävla ball det här lilla russintårtan faktiskt är. En total skrattfest. Som på sin höjd förtjänar att mulas med bajs.

Eva Sternberg sitter i Tv4:s morgonprogram, helt seriös och snackar en massa senilsladder och ser sådär skitnöjd ut. Som man bara gör när hjärnans nedbrytninsgprocess nått såpass långt att man själv inte längre är medveten om att man tappat det. Något som i vanliga fall är djupt tragiskt blir här till fet underhållning. Extra kul är det att hon kallar sig familjerådgivare (här tar jag mig friheten att faktisk formulera gapflabbet: Mohahahahaaa hahahahaa.... haha hahaha hahaha haaaaaa X ca 1000 ggr). Fatta den. Familje. Råd. Givare. Av ordsammansättningen att döma tyder det på att hon verkar ha någon sorts funktion där hon ger familjer "råd". Det är bara det att själva bilden av hur en dinosaurjävel sitter och ger råd till familjer känns rätt psykedeliskt. Vad är det för råd tro (jag skulle betala mycket för att få sparra mot henne under en session)?

Många bloggare har rasat. Men jag känner att en människa som 2010, fortfarande seriöst hävdar att mäns hjärnor främst är utvecklade för att skjuta bisonoxar och se tredimensionellt, är rätt svår att ta på allvar. Och till hennes försvar måste jag ändå säga. Att med tanke på att karaktären Ayla i "Grottbjörnens folk" är baserad på Eva Sternbergs egen uppväxt, är det väl ändå inte så konstigt att hon är så jävla skadad i pallet.

Nä, jag tycker inte att man ska vara arg på Eva Sternberg bara för att hon är som hon är. Det här är Sverige. Här får man vara hur dum i huvudet som helst. Så give her a break för tusan. Nåt kul ska hon väl ändå kunna få ha så här i livets slutskede.

34 kommentarer:

Anna sa...

ha! ja hon trillar nog av pinn snart så var det bra med det.

adde sa...

Ingen ber Josef Fritzl om tips i barnuppfostran.

Ingen ber kungen om hjälp med ett korsord.

Ingen ber Ingvar Kamprad om förslag på fina restauranger.

Ingen ber Lisbeth Salander om sminktips.

Så långt alla rätt. Sen kom det här med Eva Sternberg.

30+ sa...

Jag älskar dig Mikebike.

Nalle sa...

Tja, Har hon belägg för det hon säger så... Hpon påstår ju kunna bevisa det rent vetenskapligt. Ska bli jävligt interessant att se det resultatet

ls sa...

Ja, ingenting kan väl vara mer provocerande än att påstå att kön inte enbart är en social konstruktion. Måste ge tanten cred då hon drar det till sin spets vilket givetvis resulterar i stor underhållning.

optikerdotter sa...

åååh, ett sånt förtjusande inlägg! jag skrattade gott. sen att jag slutar skratta när jag inser att det faktiskt finns ganska många dinosaurier som kläcker en massa ägg därute (och en förvånansvärt stor del av dem verkar finnas bland psykologer, hujeda mig), blir jag mest bara rädd. men heja dej! det är såna som du som gör att det blir roligare att slåss mot dem! :)

Niklas sa...

HAHA! Fy fan vad bra.

Spader Ess sa...

Var var hon när mina ungar var små? Med ett sådant insiktsfullt uttalande hade det bara varit och luta sig tillbaka i soffan, stoppa ner handen innanför kalsonglinningen, greppa fjärren och låta frugan sköta om allt med ungarna. Vilken semester!!

Jo tjena sa...

Du är så jävla underbar Mikebike!

Belsebub sa...

Du är fan bäst.

Kråksång sa...

Det roligaste är när hon försöker komma ur problemet med att den statistik hon hänvisar till också säger att papporna inte ens är hemma mer i spädbarnsåldern och att det således är mammornas skötsel av barnen som fått olyckorna att öka. Eller när hon får veta att avhandlingens handledare och författare ställer sig frågande till om man överhuvudtaget kan tolka materialet så som hon gör. Hon börjar liksom skaka lite, parkinsonlikt, hela hon. Det är en fröjd att se.

Sofie Bagan sa...

Ja, jag kunne ju inte skrivit de bättre själv. Jävla genusperspektiv människor kan ha. Gillar provokation. Tänker efter.

Allting kan fan inte vara till för män. Religiösa skrifter skriven av dem, för dem. Hade jag fått skriva religiöst hade jag självklart förtryckt männen. Det är fanemig vi som har pms, blöder 5 dar i månaden, föder barn, aborterar barn, tar hand om asen. Inte jag kanske - men fy att ens kvinnorna går på skiten.

Själv blir jag förbannad när killar säger "jag skulle aldrig slå tjejer" när han går vidare och misshandlar en kille. Lätt att jag hade velat bli misshandlad. Eller fått visa vad jag går för. Stenberg ÄR gammal. Men jag skiter väl i vad hon tycker.

Andreas sa...

Det absolut bästa är ju att hon säger sig kunna bevisa det vetenskapligt.. särskilt som vetenskapen inte sysslar med att bevisa saker. "Bevis" är ett väldigt starkt ord i sammanhanget. Grundkurs i vetenskapsmetodik rekommenderas.

Anonym sa...

Allt har bara blivit skit sedan kvinnor tilläts i arbetslivet, titta vad dom ställer till med. (Btw vem fan gav henne jobb? måste varit stor avsaknad av krav i dom intagningarna)

Allt bör va som det alltid har varit.............

Snart kommer väl grogghäxan och säger att kvinnor kan köra bil också... osv osv.

EVA, HÅLL DIG HEMMA, och håll dina tips för dig själv när du lagar mat till din trötta man som varit ute och jagat.

Gött jobb Mike, hade missat detta annars, nu fick man ju skratta lite på jobbet också. =)

Johan I Majorna

el Guapo sa...

Media har tröttnat på Jimmy Åkesson och letar upp nästa gamla nazist för att få lite verklighetsbefriade teorier av någon som lärt formulera sig. Håller nog för första gången någonsin med dig Mikel (förutom i Holmajävel-frågan). Det är skönt att få storheten i det fria samhället bevisad av en aktiv motståndare till det.

Anonym sa...

hmm, väntar med spänning på att killar ska kunna amma. det finns ju redan såna med manboobs om man får tro mikey...

Anonym sa...

Men.. hon kanske har rätt?

Karin sa...

Det som hon byggde sina argument pa var alltsa den dar doktorsavhandlingen i Malmo ("hon disputerade forra veckan!"), som hon alltsa visade sig ha misstolkat, enligt forskaren sjalv. Stor humor!

metalmulle sa...

På bilden ser Eva Sternberg ut som en äldre version av Mrs. Baylock, barnsköterskan i Omen.

Nonsensakuten sa...

Nä, tacka vet jag Dr Ruth!

Grottbjörnsdinosaurien sa...

Oavsett ämnet och rätt eller fel... är det inte lite lågt med ålders- och utseendekommentarerna? Ska bara snygga 32-åringar uttala sig? Var går gränsen när man inte har något att komma med längre - i 30-åringars ögon? Så man vet när man kan se till att gå in i livets slutskede och sen trilla av pinn. Vid 48? 59? 67?

Anonym sa...

Bara i sverige tror folk att mäns och kvinnors hjärnor ser likadana ut. DET är stor humor.
;-)

Annaa M sa...

Dina synpunkter blir liksom meningslösa att bemöta när ditt huvudargument tydligen är att Eva Sternberg är för gammal för att ha åsikter.

Funderar på om dina synpunkter om ålder och utseende och rätten att uttala sig gäller även män. Tappar de också omdömet efter viss ålder och med viss mängd rynkor? I så fall lever vi rätt farligt. Fast det var väl en lika gammal nyhet som att kvinnoföraktande "skämt" alltid väcker lika stort jubel.

Niklas sa...

Ja! Vi fokuserar på att Mikebike tyckte hon var gammal! Inte att hon tror att män är så jävla olämpliga att ta hand om barn att de faktiskt fysiskt skadar dem!

Släpp sargen nu. Kom in i matchen?
Välkomna

mikebike sa...

Adde: Ja så gjorde det det. men jag ber henne inte om råd iaf :)

30+: tack tack. fint av dig. det värmer.

Nalle: ja vi får väl se helt enkelt.

ls: ja det är ju fan skitkul.

optikerdotter: ja det är fan skrämmande att de verkar komma underifrån också, de här dinosaurkrafterna.

Nicklas: hehe tack.

spader ess: haha det kan du glömma, du ska fan vara ute och jaga bisonoxar din lathög.

jo tjena: hehe, tack så mycket. väldigt snällt sagt.

belsebub: näe faktiskt inte, men tack som fan ändå :)

kråksång: ja det är så jävla dumt. hon fattade inte frågan. trots att den ställdes upprepade gånger. det gick inte in. så jävla trög hoon verkar.

johan i majorna: haha du jag tror fan inte att hon har nån man. hon lär ha döda t honom flör längesedan.

el guapo: hahaha ja fanimej det är itne ofta. tack tack. du ska veta att det värmer.

ulsak: sånt jävla fokus det är på amning i vårt samhälle.

anonym: eller också inte.

karin: ja verkligen kul.

metalmulle: hahaha

grottbjörnsdinosaurien: well, jag tycker det kan vara befogat att dra till med ålderskontring i det här fallet. hon verkar ju ha en väldigt ålderdomlig syn på könsrollerna och inte så mottaglig för annat än sitt biologistkör. det är helt omöjligt att debattera med en sådan människa och jag tror hon är bortom räddning. så gränsen går väl ungefär där nåonstans. när man inte längre är förmögen att ta in nya rön. sednan kan det ju vara lite olika ålder på det. ibland är det 70, ibland 57, ibland 24 och ibland händer det inte.

anonym: ok lite väl svart eller vitt va. det handlar väl inte om det. med det resonemanget finns det ingen människa som har en likadan hjärna som resten av mänskligheten. det handlar om sättet man ser på mammor och pappor. föräldrar.

annaa m: nä eva är inte för gammal att ha åsikter. det är just vad hon har. skitåsikter. och det gäller i synnerhet män, gubbjävlar. det är de vanligtvis de allra värsta. eva sticker ut eftersom hon är en så ovanligt trögskallig kärring (hennes utseende har inte med saken att göra). det brukar vara gubbarna som står för idiotin i samhället annars. det vet du väl ändå? sedan så var inte mitt inlägg en debattartikel. jag vill inte ha något bemötande på den. jag ville bara idiotförklara henne eftersom hon så uppenbart är en idiot, med jävligt idiotisk syn på föräldraskapet. om hon hade fått som hon hade velat hade kvinnor inte ens haft rösträtt idag.

Fred sa...

Mike, gillar din blogg riktigt mycket men här tycker jag nog att du är ute och cyklar va? Med tanke på din kommentar till Annaa M så idiotförklarar man någon med idiotiska förklaringar?

Lillräven sa...

Nalle --> Hennes argument bygger nog rätt mkt på Annika Dahlström... Och här är en debattartikel som gör upp med hennes uttalanden och forskning: http://www.dn.se/debatt/pahittade-fakta-om-konsbiologi-utgor-missbruk-av-forskarroll-1.450002

Anna sa...

Mikebike: efter allt ditt upphaussande av The Wire så har jag nu köpt första säsongen på DVD och har nu sett 5 avsnitt. Min fråga till dig är: när blir serien bra? Jag är inte den som inte kan tänka mig att ge en serie några avsnitt så att den ska få tid att sätta sig, men jag har aldrig fått kämpa så för en serie. Hjälp mig här... Är jag möjligen en av de som inte kan se storheten med serien om jag ännu inte fastnat? Är första säsongen sämre än övriga?

Jag skulle verkligen vilja se varför den fått 9,7 i betyg på imdb.

Anonym sa...

men hallå eller din lilla krokodil eftersom du skriver om det så måste ju nån slags sanning ligga i vad hon säjer och du känner dej träffas eller hur?du skriver som en groda ju..jag tror fan mer på henne än dej iallafall du är bara ute efter din narcisstiska sida..att få visa upp dej i media.. jag tror nog mer på henne än dej och förakta inte äldre för det blir du själv en gång

mikebike sa...

fred: fattar inte riktigt vad du menar nu. jag skrev ett inlägg där jag bara kommenterade evas extremt ålderdomliga syn på föräldraskap.

anna: om du har sett 5 avsnitt och undrar när det kommer bli bra, då bör du nog genast sluta se. Då är du nog en av de få som helt enkelt inte tycker att det är bra. jag måste säga att jag blir nyfiken. för av alla jag tipsat som set det är du faktiskt den enda som iten tyckt att det var skitbra. ingen har kommit tillbaka och sagt att det var sådär eller bra utan alla har verkligen älskat serien. Det verkar vara en serie de allra flesta tycker är fantastisk helt enkelt, och där har du nog svaret på varför den fått 9,7 på imdb. Kan du inte berätta vad du tycker om för serier (som du älskar). en handfull eller nåt så jag kan få en uppfattning om varför du inte gillar the wire. alla säsonger är lika bra förresten, tycker jag, men olika.

anonym: hahaha... kul skämt hörru. låter mig inte luras riktigt så lätt ;)

Anna sa...

Hej igen!

Jag ger mig inte och har nu sett 10 avsnitt. (Jag har ju trots allt betalt för DVD:n). Det har börjat ta sig. Jag vet nu varför jag efter 5 avsnitt inte var övertygad om seriens storhet. Handlingen i serien är väldigt långsam. Man måste ha en stor nypa tålamod och ge serien en chans att sätta sig. Hade jag fått en sån förvarning hade jag inte kliat mig i huvudet vid avsnitt 5.

En annan anledning till att jag kanske inte rådiggar den än är att det är en polisserie (om än annorlunda sådan) med ett stort mått misär. Man blir rätt uppgiven inför huvudkaraktären, knarket, i serien. Kanske speglar de (övriga karaktärerna) för lite känslor för att jag ska få kläm på dem (William, 16-åringen, undantagen), vilket brukar vara en bidragande orsak till att man gillar en serie. Serien känns väldigt dokumentär i det avseendet och skiljer sig där från andra serier. Att se exempelvis Desperate Housewives, Entourage, Nip/Tuck, Dexter (exempel på serier jag älskar/-t) är som att se en pjäs på Dramaten i jämförelse. Sopranos är den serie i mitt favoritbibliotek som kommer närmast i såväl handling som stämning och då är ändå Sopranos ljusår ifrån.

Sammanfattningsvis tycker jag att serien börjat bli bra, när jag nu lärt känna karaktärer och handling rätt väl, men en varning bör utfärdas till novisen om att serien kanske inte vinner över en förrän i avsnitt 6. Eller 10. :-)

Fred sa...

Mike: Jo, visst, antar att jag förväntade mig en "högre nivå" som i övriga inlägg. Detta är ju bara personangrepp, du bemöter ju inga av hennes argument. Och vad har ålder med intelligens att göra?

mikebike sa...

fred: ganska mycket. hjärnan utvecklas med åldern förstår du. uppenbarligen åt fel håll för eva eller så har den bara stannat nån gång 1940. men skitsamma. om du förväntade dig en hög nivå på debatten är det här fel ställe helt klart men samtdigt vet jag att det är helt omöjligt att debattera med eva. hon har sin bild. klart slut. så det är liksom ingen ide och då blir det liksom extra provocerande som pappa när man vet hur jävla fel hon har. låg nivå eller inte. jag tyckte det var rätt kul.

Single Mother By Choice sa...

hahaha jag har haft en sömnlös natt och läst mig igenom halva blogg-sverige. men det här inlägget var det roligaste. eller så är det så att jag itne har sovit mina 8 timmar...

men russintårtan är ju ute å cyklar.