lördag, februari 06, 2010

Mello

Har just genomlidit första deltävlingen i årets mello. En mellokväll kort och gott. Det är mest skit med melodifestivalen. Börjar bli ett rätt trött format. Men här kommer mina reflektioner.

1. Ola - Unstoppable:
Skit.

2. Jenny Silver - A place to stay
Borde gått vidare.

3. Linda Pritchard - You're making me hot-hot hot
Skit.

4. Pain of Salvation - Road Salt
Vad i helvete är grejen med att söka till mellohelvetet som ett fränt "hårdrocksband", och sedan låta sångaren stå och lipa en stund till en ballad som heter "Vägsalt". Jag repeterar: VÄGSALT. Det är dumt på så många plan att jag måste sluta irritera mig nu, innan ett kärl brister i skallen på mig. Jag menar vaffan. Inte en trumtakt spelades, ändå hade de släpat upp en trummis plus ett trumset. Inte ett gitarrackord spelades, ändå satt gitarristen där i bakgrunden som en menlös jävla posör. Fy fan.

5. Anders Ekborg - The Saviour
Jämntjockt.

6. Jessica Andersson - I did it for love
Låter likadant varenda gång. Skit.

7. Frispråkarn - Singel
Töntjävel. Den här killen ville jag fan bara slå ner. En fet knogmacka på hans rövhaka. En ghettobanansvenne som borde fortsatt med steroiderna istället för att experimentera med "musik". Det kan bli så väldigt fel ibland.

8. Salem Al Fakir - Keep on walking
Värdig vinnare.


Programledarna:
Jag kan fatta Meltzer. Jag kan fatta Zelmerlöv. Men Dolph Lundgren? Hur fan kom de på att anlita honom? Och hans gnäll om att svenskarna inte skulle gilla honom tillräckligt mycket. Det finns väl fan inte en svensk som har någon åsikt alls om honom. Enda kontakten med Dolph sedan Rocky IV är väl om man råkat gå förbi b-hyllan i nån videobutik och nostalgiflabbat.

21 kommentarer:

Sara sa...

Jag tyckte nog att Dolph var helt okej. För min del är det ändå inte programledarna som är det viktiga utan vinnaren (som i år blir Salem Al Fakir, därmed basta!)

Johannka sa...

Jaså fanns det en låt som hette vägsalt? En kommentar till denna låt med Kjellas traktorkapell kanske? "Här kommer saltbilen"

mikebike sa...

Sara: Well. han varken tillförde eller förstörde. i dont cere men jag har väldigt svårt att se hur han lyckades få jobbet.

Johannak: hahaha...

Johan sa...

Håller med om att Salem var en värdig vinnare - däremot tyckte jag inte alls Jenny Silvers bidrag var något att ha. Läste lite inför och då framhöll de hennes låt som en bra låt - men som svenskarna skulle såga. Sågades gjorde hon ju, men kanske med rätta. Fast egentligen var väl allt skit (Salems låt var ju bra i förhållandet till de andra). Jag hatar egentligen Melodifestivalen och brukar aldrig titta annars - men idag var jag sjuk och jag valde således att straffa mig dubbelt. Nästa helg gör jag inte om samma misstag. Ingen annan helg över huvud taget.

robrunsthlm sa...

respekt. (vi som inte orkar titta på eländet fick här en quick and dirty guide till måndagsfikat på byrån. "Fahkirsnubben... han var en så jävla värdig vinnare!"

Sofia sa...

Jag klarar inte av att kolla, det är så dåligt att jag blir arg. Men jag hörde Frispråkarn prata på p3 igår. Han tyckte att Melodifestivalen var "Fett asså". Flera gånger. Ungefär 4 gånger tyckte han att melodifestivalen var "fett asså".
Då bestämde jag mig för att spektaklet inte gjort sig värdig en chans i år heller.
(även om jag nu förstår att jag missade Vägsalt. fan också.)

T sa...

Varför späka sig själv genom att titta på dravlet? Jag har förstått att vissa har en självdestruktiv ådra, men väger man in spektaklets tittarsiffror har Svedala ganska rejäla bekymmer. 2,1miljoner självmordsbenägna dårar. Och Mikebike.

Anonym sa...

Hallå där, du Mikebike o allla andra pretantiösa kultursnobbar som skriver här....Mello är ett underhållningsprogram!! Och Dolph var den bästa programledaren på flera år, han hade stil och pondus och glimten i ögat.
Jag tror inte att flera miljoner svenskar har såå dålig musiksmak för att vi ser på Mello...jag kan väl också lyssna på P1 ibland och dricka rött vin och vara djuuup....men som sagt, man får ta underhållningen för vad det är!

mikebike sa...

johan: nä så jävla bra var hon inte heller men i resten av skaran...

robrun: ja han var den enda som var nåt att ha alls.

sofia: haha ja fan, fett asså. idiot. jag pallar inte såna muppar.

T: familjemys. inget annat på tv. ingen ork att kolla film. då blir det så :)

anonym: pretentiös? jag? bahhahahahhaa. man är fan inte pretentiös för att man inte bara sväljer allt som bjuds. Jag kan inte förstå varför de anlitar en kulle som stelopererat sin käke till att dra några färdiga oneliners.

Vitriol sa...

anonym: Jo det har ni. Om doffe har stelopererat käken så har ni stelopererat skallen. Ni gillar säkert buskis också, era avskum.

(ps. bu för vin, p1 etc.)

T sa...

Så du försvarar dig med familjemys?! Är inte det att indoktrinera unga barn med "mello"? Du är ju värre än Pol Pot!

(Och nej, Anonym: det var inte särskilt kultursnobbigt av mig att referera till en person som alla normalt bildade människor känner till. För övrigt föredrar jag öl. Inte pisslager som du dricker, men ändock öl. ;) )

f i f f i sa...

Vad är det för snack om "b-hylla"? Rocky IV hittas inte bland dessa filmer, det är filmhistoria, det är av medarna i kulturens vagga, det är vackert, det är gripande, det är svulstigt, det är ståpäls.

Det är Ivan Drago mot Rocky Balboa det är If I can change and you can change - EVEEERYBOOODY can change!

Nuff said.

mikebike sa...

fiffi: ja men ja gsa ju det. sedan Rocky IV. Efter den alltså...

f i f f i sa...

Sorry. Läste för fort.
Det liksom svartnar för ögonen när jag misstänker skitsnack om min Rocky med bihang.
Ska läsa noggrannare nästa gång. :)

Andreas sa...

Anonym: Jävla skitargument att man får ta det för vad det är.. Skitmusik är skitmusik, punkt. Och att flera miljoner svenskar beskådar spektaktlet är en jävligt fet indikation på att det är skräp..

mikebike sa...

fiffi: haha jag förstår dig... skulle reagera lika dant... i'll crush you... liksom :)

Anonym sa...

”Pretentiös kultursnobb”… Undrar om Nordpolens fans skulle hålla med om det, hehe.
EMDs fans skulle kanske göra det förstås – om de fattade vad det betydde.

mia sa...

Håller nästan med dig på allt...
Utom på två punkter Silever tjejen var ju skitdålig och va f'an hade hon på sig? Sedan tycker jag Ola var given en finalplats.
Salem Al Fakir ägde! Jag behöver inte se mer mello efter hans framträdande.

Anonym sa...

Ja den där jävla vägsalts låten kan man ju undra över???????

Vad man kan förstå så är det ju hyfsat tight schema för dom som "roddar" om mellan låtarna, snacka om att "Pain of salvaiton" står högst upp på "roddarnas" hatlista. Man kan riktigt höra deras snack i fikarummet:
-Vad i helvete skulle jag springa ut med ett helt jävla trumset för och dra fram kablar till det där jävla packet när ingen avnvände dom????? -Nu jävlar är det krig. i andra schansen så kopplar jag fan inte in sångarens mikrofon heller.

Inte för att Sverige skulle bli ledsna över att slippa höra Sveriges längsta intro igen.

Johan I Majorna

Anonym sa...

Argh - jag tänkte inte kommentera eftersom melodifestivalen fyller samma funktion i mitt liv som fotboll gör - det är något som pågår ständigt i bakgrunden och som det gäller att stänga ute med hjälp av dissociativ personlighetsstörning för att undvika vidare trauma.

Men så var det någon som försökte försvara den med att använda ett uttryck som får mig att osäkra min Browning. "Glimten i ögat"

Vet du vad jag gör med glimten i ögat? Jag siktar på den. Det är vad jag gör.

Folk som använder det uttrycket har förlorat all människorätt. Det är ett tecken på att vara hjälplöst förlorad för alla nivåer av humor som mänskligheten är medveten om. Folk som använder "glimten i ögat" är samma sorts människor som tror att det är charmigt att vara "pillemarisk" och snyggt att "visa lite hud".

Vi snackar brun utan sol. Vi snackar lycra. Vi snackar sprejluggar som borde ha kammats ner 1991.

Jag misstänker att ordet du söker är "självironi", du förtappade själ.

Självironi är ett positivt ord. En självironisk person tar inte sig själv på allt för stort allvar och kan hacka i sig om andra driver lite.

Att ha glimten i ögat är ett patetiskt sätt att försöka rationalisera det faktum att man inte klarar av att läsa sina omgivningar och avgöra när det är läge att dra Auschwitz-skämt, och när det inte är det. Glimten i ögat är Åsa-Nisse. Den är dålig reklam som missar sin målgrupp.

Den är humorbefriade jävlar som vill rättfärdiga sin existens.

Jag har ingen åsikt om Dolphs insatser, för jag har som sagt inte sett eländet, men använder man uttrycket glimten i ögat har man förverkat sin rätt att försöka förgifta källan genom att förvägsanklaga alla som säger emot för att vara elitister.

En sak ska du ha jävligt klart för dig: om du är populasen, då vill jag vara elitist. För allt som ser till att jag inte hör till samma grupp som ögonglimtsjävlar är Något Bra(tm)

mvh
Jessica - ett annat uttryck som avslöjar brist på sociala gracer är "humoristiskt". Man vet vilken sorts människor som väljer att säga "humoristiskt", istället för "roligt", "kul" eller helt enkelt "humor" och det är de som behöver få handlingen i en Disney-film förklarad för sig.

Balloonfighter sa...

Oj, jag som trodde det var ett skämt när en vän sa att folk kallade det för "mello". Där ser man.

Vägsalt var väldigt, väldigt komisk.