onsdag, januari 13, 2010

Min egen pizza

I julas berättade J att någon dåre i Laholm hade en pizza uppkallad efter sig på ett ställe där. En av ingredienserna var chips. Jag skrattade högt. Vilken muppig pizza. Sedan började jag tänka att jag också skulle vilja ha en pizza uppkallad efter mig, hos min favoritpizzeria. Det skulle vara mäktigt. Hon tittade frågande på mig och jag kände hur osexig jag blev i hennes ögon just då. Men jag förklarade snabbt att det inte skulle vara nån jävla dussinpizza utan en sofistikerad. Jag såg hur hon laddade för ett avundsjukt skratt men jag kände mig ruggigt nöjd med att ha paxat den positioneringen före henne.

J frågade vad det skulle vara på den pizzan som skulle göra den så sofistikerad. Jag skojade och sa ägg och kaviar, något hon senare har gjort till en haltande sanning för sig själv. Det finns väl för fan inget sofistikerat med ägg och kaviar. Möjligtvis vaktelägg och rysk kaviar, men det skulle väl snarare falla under etiketten nyrik. Jag sa att jag skulle tänka på det och återkomma.

Nu har jag kommit på vad den ska innehålla och det är fucking briljant om jag får säga det själv. En El Majko Bajko ska helst vara stenungnsbakad med lufttorkad skinka, ruccola, skivade körsbärstomater, chevrè och ha en topping med honung och havssalt. Så jävla smakfullt och sofistikerat.

32 kommentarer:

Ron Obvious sa...

För att inte tala om äcklig. Honung och havssalt - du skojar va?

mikebike sa...

Ron Obvious: Nä... men ok, skippa saltet :)

mia sa...

Nä, men det där kan nog smaka bra. Frågan är bara om du behöver ha havsalt. Lufttorkad skinka är väl redan rätt salt.
Men honung tillsammans med luftorkad skinka är mums :D

Arne sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
mia sa...

havssalt skulle de ju stå....fingrarna dansar ojämt över tangentbordet idag

snellie sa...

mmm låter gott! Förutom att jag inte äter kött.. men annars skulle jag lätt kunna köpa den.

Sascha Petrosevitch sa...

Jag skulle hellre äta chips-pizzan toppad med en "ostburgare på burk" än den vidriga pizzan du beskriver. Pizza är det dräggigaste man kan käka efter langos så du kan langa på dina fina deli-skinkor och raketsallad bäst du vill, det är fortfarande bara en deg.

Stefan sa...

Jag har en pizza döpt efter mig på södermalm i sthlm. Den är enligt deras utsag en top10 pizza. Det smutta är att jag snodde alla ingredienser från en polare som fortfarande är sur på mig för att jag och inte hon står som namngivare.

Stort?

You bet!

30+ sa...

Jag tror den pizzan redan finns. Den heter El Mucho Ecklo.

Jävlar Mike, du har smaken i röven.

mikebike sa...

Mia och nellie: ja skit i havssalt. och skinkan kan ju bytas ut eller tas bort. Det är stil på er.

Stefan: fan vad koolt. vad heter den då? viad innehåller den och vilken pizzeria

Övriga: avundsjuka bönner är vad ni är. det är en sofistikerad pizza. SOFISTIKERAD. Hör ni det! :)

Regina sa...

Själv har jag ju turen att ha fått ett väldigt pizza-vanligt namn, så jag slipper helt enkelt pressen att på egen hand försöka få någon uppkallad efter mig.

Jag är mina föräldrar evigt tacksam.

Vitriol sa...

Men jävlars, det där låter tom värre än pizzan med fikonmarmelad jag lyckades beställa (genom att le nervöst och desperatpeka på menyn) in i Fillipinerna. Tror jag håller mig till kuksugandet, if its all the same to you.

mikebike sa...

Regina: haha ja det är ju svingött. vad många som uppkallat hela pizzerior efter dig :)

Vitriol: Hmmm fikonmarmelad. ja jag vet inte. hur det funkar varmt. men fa, chevre och honung, fatta hur jävla gott.

Anonym sa...

Haha vilken jävla halv-åtta-hos-dig-svenne-pizza!!

den där Andreas sa...

Jag håller med dig Majko Bajko, det är en sofistikerad pizza med bra smaker. Men den är inte unik, faktum är att den redan finns bortsett honungen här i Stockholm. Fast den har inte ditt namn än.

Robbelibobban sa...

Tjonga på en dubbelbotten och lite bacon med så.....

Christer Capricciosa sa...

Hej, jag har också fått en pizza uppkallad efter mig. Den innehåller deg, tomatsås, ost, skinka och champinjoner. Kompositionen var min egen idé och pizzan smakar utmärkt!

Regina sa...

På tal om något annat än pizza och med ett annat av dina inlägg i åtanke... Du måste ju bara gå in på Expressen och lämna din åsikt i dagens otroligt viktiga fråga:

Är det bra att fängelser har häststall?

Ja
Nej

egarcia sa...

Namnet El Majko bajko var ju det bästa av allt! hihi

Veronica sa...

Alltså. Jag garvar mig harmynt över din hemsida om hockeyfrillor. Har så gjort i säkert 10 år. För jag minns att det var jävligt länge sedan jag trillade in första gången.

Nu ska jag granska din blogg. :D

Veronica sa...

Jag tycker pizzan luktar sofistikerat jävla skitgott. Chevré och honung- grymt. Havssalt i flingor och lufttorkad skinka. Låter gött!

Kiki sa...

Du, jag skulle banne mig köpa en El Majko Bajko.. (minus honungen kanske...) :)

Ang kursen som inte var något att hänga i granen kan jag säga att läraren är helt fucked... Så fruktat dålig och okarismatisk och stentråkig så jag hellre ser en gråsten bli till (fråga mej inte hur)!

Malin sa...

Fan va dålig smak alla har då, jag tycker den där sofistikerade El Majko Bajko låter huuuur god som helst! Chevré, roccula och körsbärstomater liksom, it can't go wrong!

hze sa...

jag tror att din pizza redan finns på http://www.friden.nu/krogen.htm# på österlen . tror den heter jansson?
bagarn ser ut som pippis pappa och är en ball prick

egarcia sa...

Hemsida om hockyfrillor? Var?

hanna sa...

mmmmmmmm chevré + honung är ju den godaste kombinationen evah!

Anonym sa...

Ang EMD:

http://www.tjuvlyssnat.se/sodra-sverige/de-var-anda-battre-pa-90-talet-nar-p-var-med

/Anna

Andreas sa...

Egarcia: http://hem.spray.se/mikael36/hockeyfrossa/

…Och Gud sade: "Varde en frisyr som skiljer vett från vansinne." Och Gud skapade en frisyr som var kort där uppe och lång bak i nacken och skiljde på så sätt vettet från vansinnet. Och Gud såg att det var gott. Och Gud sade: "Må den nyskapade frisyren bliva känd som Hockeyfrillan, och låt frisörernas tumregel kallas 3:1, minimum tre gånger så långt i nacken som uppe på huvudet." Och det skedde så. Och det blev afton, och det blev morgon den åttonde dagen.

Fortfarande outstanding Mike :-)

Anonym sa...

jag tror mig faktist ha ätit en sån! minus havssaltet och honungen då... serverad på italienska sidan mont blanc -tunneln. och den hette mia, så den hade nog redan nån stilig person bakom sig.. :)

Anonym sa...

Hehe - direktrippad från Allers septembernummer 1998.

Gillar du laxpaj i smördegsskal och "fräsch sallad*" också?


* Jag har alltid undrat över detta med "bjudpåenfräschsalladtill" - Vem gör en ofräsch sallad? Nejmen här stod jag och blandade veckogammal isberg med fimpar och gamla plåster.

mvh
Jessica, "Men vad vet jag, mitt gamla gastroluder."

Dodel sa...

men vaf... chèvre! inte chevré... arghs... uttalar ni det "tjevrEEE" också istället för "tjÄÄÄvr"? nä, tänkte väl det. :)

Anonym sa...

Det som gör det till din egen pizza antar jag är havssaltet, så det får du inte tabort. Utan havssalt blir det en mycket god pizza som finns att äta på många ställen, bl.a. här: http://www.riva.se/ (Pizzan heter i deras tappning kort och got "Chevre").