onsdag, januari 06, 2010

Ett uselt pungjobb

Tar konsumentombudsmannen sig an vilka fall som helst? Kan man t.ex. reklamera en nötknäppare? Jag menar om en kastrering inte når önskad effekt alls. Det borde ju rimligtvis gå tycker jag. Det verkar nämligen vara ett klassiskt klåparjobb av värsta sort som veterinären utförde på Ryssland i somras. Ett uselt pungjobb helt enkelt. Jodå, kulorna är förvisso borta, men det var liksom inte själva testiklarna som var problemet för så himla skrymmande var inte hans stackars kulpåse (även om jag måste tillstå att det var en rätt mastig bit kattpung han hade). Grejen var att han skulle bli så lugn och fin. En cool katt. Alla sa det. En lathög som bara vill sova och käka och vara sådär allmänt skön hela tiden. En riktig glidare.

Nu har det snart gått ett halvår och har han blivit den där lugna kattkillen? Nä, tvärtom. Han är mycket värre. Springer runt. Stökar ner och river ner saker på pin tjiv. Han kan hoppa upp på köksbordet när man sitter i soffan och stirra en rätt i ögonen medan han tar sin lilla tass och föra ett glas eller en kopp över kanten. Iskall psykterror. Han älskar att sabba, den lille rödhårige jäveln. Han är en troublemaker. Om man skäller på honom käftar han kaxigt emot och gör nån mer skit. För han vet att bara han är tillräckligt dampig så kommer man förr eller senare att slänga sig upp och försöka få tag i honom. Det är det bästa. Då är det cirkus. Då är det race. Han vet exakt hur han ska göra för att få oss dit han vill. Han är fan otäckt smart.

Men det var ju inte så det skulle bli. Ok, jag fattar att Ryssland var lack för att vi lämnade in honom på en "scrotum removal" utan att fråga. I början. Men det borde ha lagt sig vid det här laget. Om inte annat borde det inte vara praktiskt möjligt eftersom vi stängde ner hans lilla testofabrik i brallan. Flyttade produktionen utomlands om man säger så. Men alltså, jag börjar på riktigt undra om Ryssland kanske körde sitt sjuka psykspel på kattdoktorn och fick henne att bara flytta nötterna inåt en aning, fylla på med ett tjog extrakulor och sedan koppla en fet jävla pipeline rakt in i hjärnan på honom. För den här katten har då inte blivit ett förbannat dugg lugnare. Ryssland är mer obstinat än en högstadiemunk och är vildare än någonsin. Hans uppmärksamhetstörst är dubbelt så stor som Peter Siepen på amfetamin. Minst.

Vad gör man? Tips och tricks från någon kattkunnig mottages tacksamt. Hur blidkar man en katt man snott pungen ifrån så att han blir nöjd och skön igen? Finns det några sköna droger man kan ge honom eller nåt? Jag tänker Kat eller nåt sånt lite lättare kanske. Någon som vet?

Obs! Hasch och sprit verkar dock inte alls vara Rysslands grej.

35 kommentarer:

Anonym sa...

Man köper kattleksaker, klappar bara när han är lugn och ignorerar totalt när han beter sig svinigt. Alternativt sprejar med vatten.

Béatrice Karjalainen sa...

*asg* så är det att leva med katt, psykmonster är vad de är. Du såg aldrig Simon's Cat innan ni skaffade Ryssland?

Påpekaren sa...

Får jag vänligt men bestämt be dig ändra din ålder i presentationen. Där ska stå 33 och ingen annan siffra.

Anonym sa...

De flesta katter ÄR så där! Antingen för att de A) är innekatter. De måste ju få utlopp för sin energi på nåt sätt, och eftersom energin inte sätts på jakt och annat spännande utomhus så hittar de på egna hyss inne istället.
Alternativ B: på vintern har katter som kan gå ut samma överloppsenergi som innekatter eftersom de inte vill vara ute speciellt länge när det är kallt. De BEHÖVER liksom springa av sig, klösa på möblerna, knuffa ner grejer, anfalla fötter och spela fan med andra ord. Min åldrige kattfarbror är nästan 12 år och springer fortfarande runt som en galning varenda dag - utan kulor...

The Crazy Cat Lady

Jo tjena sa...

Katter är lömska små djävlar.

Morrica sa...

Kattmynta! Finns i trevliga små gröna torkade kuddar att köpa i närmaste zoo-affär.

Wolfe sa...

Skaffa en påse kattmynta.

30+ sa...

Åk till veterinären igen. Enkel resa för Ryssland.

Brutalt?

Ja.

Anonym sa...

Hade du tagit mina juveler så hade det behövts mer än några månader för att få förlåtelse...

Jag tror han känner att han inte fått den kompensation han förväntat sig - tar du något får du väl ge något tillbaka!

//Robban

Martin sa...

Alla katter har ADHD en halvtimme varje dag. De kan sova 23,5 timme men sen kör de igång.

Du får testa med östrogenpiller eller nåt för att balansera ut.

Ewa sa...

Han bråkar för att få uppmärksamhet. Ignorera honom när han gör det. Han vet nämligen att det fungerar eftersom du flyger upp och jagar honom när han bråkar. De är hans sätt att få till en lek.

För att han ska få utlopp för sina jaktbehov måste du leka med honom på ett sätt som passar sig, men samtidigt ger honom vad han behöver. Kattleksaker i all ära, men det är faktiskt hemmagjorda grejer som funkar bäst på vår katt. En "tygkudde" med kattmynta i, kartongbitar, godispapper etc.

Både min och kattens favorit är dock ficklampa/laserpekare. Jag kan sitta i soffan och jäsa medan katten jagar skiten ur den där pricken som är omöjlig att fånga.

The Cray Cat Lady II

Fifi sa...

Haha, kat till en katt!

Kan det inte vara så att han har kommit in i puberteten eller någon annan typ av trotsålder?
Antagligen lugnar han ner sig om ett tag, men tills dess kanske ni kan testa att ignorera honom när han är jobbig och att leka ordentligt med honom t ex innan läggdags, så han håller sig lugn på natten.

Fröken H sa...

Skaffa en katt till så kan de trötta ut varandra! Funkar. Samt se till att han har massa leksaker och busgrejer.

mikebike sa...

Anonym: sprejar med vatten hahaha... Inte ens citron i vattnet funkar. han gillar't.

Beatrice: haha ja jag börjar sakta fatta det. han kommer förkorta mitt liv. nej den såg jag inte. ska klicka.

Påpekaren: haha ja ja jag ska. det börjar väl bli dags så att jag hinner vänja mig innan jag får höja med två. brrrr.

Crazy cat lady: fan också. det berättade de aldrig i kattaffären :)

Jo tjena: Jo tjena :)

Morrica: ok, hur funkar det? dövar det bra? ;)

Wolfe: och vad händer då?

30+: mmm jag ska hälsa J det att du sa det :)

Robban: Ja men vad fan ska han ha för att bli nöjd då?

Martin: hahaha Östrogenpiller ja det är taget.

Ewa: haha ja men jag är så jävla nojig med laser. tänk om jag skjuter honom i ögat. jag kan inte beröva honom synen också. då kommer det bli extremt finsk stämning här.

Fifi: Haha ja det låter som deras drog ju :)

Puberteten, shit då kommer ju det här hålla på forever.

Fröken H: en katt till? ehhh dont think so. kanske när jag köper herrgård.

Martina sa...

Haha, fattade inte att det var en katt du snacka om försen i slutet. Lever upp till min hårfärg, minst sagt. Mitt förslag är att göda honom tills det är svårt att gå. Då är det ännu svårare att springa. Mycket grädde och köttbullar, alternativt leverpastej är att föredra.

Anonym sa...

Arrgh, Martina hann före.
Jag hade tänkt att levera följande one-liner:
Övergödd katt är en lugn katt.

Bätty sa...

Jag tycker du verkar ha en cool katt så du borde faktiskt vara stolt över honom. Och du har ju faktiskt gjort ett hemskt övergrepp mot honom, så du borde tänka dig för så att inte samma sak händer med dig ;))

Annars skulle jag släppa ut katten. Är det en innekatt så förstår man ju hans beteende. Hur kul är det att vara instängd hela tiden? En katt behöver ut och jaga - och i hans fall blir det ju inte tjejer...

Kattmynta fungerar en stund. Han lägger sig ned och gosar in sig i myntabitarna. Sedan när han haft sin "moment"- så blir han likadan igen ;))

Jag tycker att du ska vara en stolt kattägare!

Lycka till ;))

adde sa...

Öga för öga....

hanna sa...

fan min katt är en tjejkatt och är lika dampig. störd i huvudet. äter ens fötter när man sover. slänger vi ut henne ur sovrummet och stänger dörren straffar hon oss med att bajsa i duschen.

tur att hon är söt, annars skulle det fan inte bara vara i kina som man käkar katt.

Johan sa...

Ni har väl fått tillökning ganska nyligen och det kan göra en katt lite svartsjuk. Ryssland får kanske inte längre den uppmärksamhet och lektid han är van vid. Kan tipsa om en liten bok jag själv haft nytta av: "Inomhuskatten" av Katrin Behrend (ISBN 9789153417347)

Lillräven sa...

1. HAHAHAHAHAHAH!
2. Skaffa en kattkompis! Det kan vara ett helvete först, men sen ligger de där och slickar varandra homoerotiskt.

AnnaPanna sa...

Ja, du har säkert redan fått en del bra respektive mindre bra tips.
En grundregel = man iskallt kan räkna med att djur kräver engagemang och sysselsättning. En fullt frisk - bortknipsade kulor klassas inte som sjukdom - ung katt, inspärrad i en lägenhet 24t/d BLIR problem. Självklart. Du hade inte tillräckligt med kunskap om 4-beningar innan Ryssland togs in i familjen. Så enkelt är det.
Ge bort honom till någon kattälskare du känner, ge honom en kattkompis, lägg 2t/d på att sysselsätta honom (och då ska det vara UTMANANDE sysselsättning för en ung katt) ELLER: avliva honom. Kort o gott.
Good luck!

Tesa sa...

Jag har en orange katt, och hon är elakare än nån annan katt jag haft, färgen kanske?
Nä, allvarligt. Alla hankatter som kastrerats hemma har det tagit ca ett år och lite till för innan de lugnat ned sig. Och är det innekatter så måste de stimuleras med nåt, annars river de stället!

Soffie73 sa...

Jo du, våran katt Cosmos aka Fisen är berövad sina kulor också, han är 50/50 ute/innekatt. Han får såna jätteryck ofta och kelar man för länge så nyper han till ordentligt. Han är 12år,och hög på livet så lycka till Mike....

Soffie73 sa...

Glömde förresten en sak, han hatar röda katter, vet ej varför men han hamnar alltid i bråk med dem.

Anonym sa...

nja, kan bara peka på debatten om arv och miljö....
nu har ni berövat katten arv-delen så då återstår miljön... dvs mikebike, det är du som är fucked up.. katten bara speglar ditt psyke...
Mvh
Hank
Majorna

Benny sa...

Handlingsplan:

1. Ha inte katt i lägenhet. Kort och gott. Katter är naturligt ensamlevande djur och behöver frihet. Oavsett vad du hör från kattmongos. För allas bästa - inte minst kattens.

2. Byt katt mot hund.

3. Flytta till landet. Gäller även punkt 2.

4. Försök med p-piller om du ändå tvunget måste köra kattrejset i lägenhet - det finns bra med testosteron bl a i binjurarna också.

mikebike sa...

Tack för alla goda råd :)

Stefan sa...

Köp en hundvalp så kommer katten att framstå som ett ljus i jämförelse.

kryddan sa...

Vårt yrväder är 16 år nu och har börjat lugna ner sig. Han har - trots att han är utekatt - behövt rätt mycket stimulans för att vara dräglig.

Och han är också kastrerad - men det har ingen talat om för honom. Han ger sig glatt på våra fötter varje kväll och när han var yngre gick inget kramdjur säkert..

kryddan sa...

glömde en grej - vet inte hur haja ni är på att snabbt grabba honom i nackskinnet a la kattmamma? Brukar lugna ner en liten stund när de spårar ur

mammaknullaren sa...

hahaha! så jävla kul!! fan va roligt med din blogg asså, vänta här kommer en rolig grej asså hahaha:

Ett uselt pungjobb helt enkelt. Jodå, kulorna är förvisso borta, men det var liksom inte själva testiklarna som var problemet för så himla skrymmande var inte hans stackars kulpåse (även om jag måste tillstå att det var en rätt mastig bit kattpung han hade).

hahaha fan va galet asså, klippa bort kulorna asså hahaha på katten haha spruta säd på katt´n hahaha :) mikebikemikebikemikebike!!!
hahahaha!

härå hahaha:

Springer runt. Stökar ner och river ner saker på pin tjiv. Han kan hoppa upp på köksbordet när man sitter i soffan och stirra en rätt i ögonen medan han tar sin lilla tass och föra ett glas eller en kopp över kanten. Iskall psykterror. Han älskar att sabba, den lille rödhårige jäveln.

hahahaha rödhåriga kattjäveln hahaha! sabbar sunt och visar sin kattkuk! GÖÖTEBOORRGG!!! hahaha
knullar mamma i fittan o pruttar kattslem! hahaha döda kattjäveln kanske - ta han o kör han på rälsen med din mikebike!! hahaha

kuk och fitta!

Anonym sa...

"...sprit verkar dock inte alls vara Rysslands grej."

Måste va den första ryssen som inte gillar sprit??

Då kan vi ju konstatera att Boris INTE är hans farsa iallafall =)

Johan I Majorna

Emelie sa...

här är en tankeställare: du tycker katten är svinjobbig nu, men skulle det hända honom nåt kommer du gå under. jag hade en sån katt, ett riktigt original, rev ner blomkrukor och satt sen kvar på fönsterbrädan och undrade vad problemet var, blev ofantligt stött när hon inte fick sitta på bordet när vi skulle sjunga för födelsedagsbarnet med hela släkten samlad. ibland kunde hon sätta sig en meter ifrån en och bara jama, intensivt söka ögonkontakt, men verkade inte vilja nåt förutom att få 100% uppmärksamhet. den katten blev överkörd i somras och jag har numera bara två barn istället för tre. trodde inte man kunde känna så inför satans avkomma.

Emelie sa...

ett tips på förströelse för ryssland: min galning till katt blev (innan den där bilen förstörde allt...) helt till sig av gummihänder man kan köpa i såna där automater som innehåller tuggummi och fula små plastleksaker till ungarna. 5 kr tror jag de kostar, och jag hängde ibland upp en sån i en lampsladd som gick klängs med taket. hon sysselsatte sig utan krav på inblandning från min sida i ett par timmar, sen lyckades hon alltid få ner den till slut och åt upp den. ännu slappare än laserpekare :) man kanske kan inskränka sig till ett par om året, pga intagandet...