tisdag, oktober 20, 2009

Mister Stiff

Jag har uppnått nya höjder av stelhet i min rygg och jag lider. Känner mig som en gammelek i kroppen. Behöver massage, men ingen fjösig spa-anläggningsmassage. Det skulle vara oerhört provocerande att gå och betala 500 spänn för att någon hälsomänniska med solariebränna och mild röst ska talla mig på ryggen i en halvtimma. Jag behöver en hårdhänt jävla rallarknådning. En omgång som lever i gränslandet mellan massage och stryk. En sån som skulle få en hamnarbetare att börja lipa och ett finskt hård-homo att be om nåd. Typ. Något annat har inte en janne mot mina muskelknopar kan jag säga.

Kanske att en idrottsmassör med riktigt hårda nypor är lösningen. Men hur fan får man tag i en sådan utan att jobba som hockeyproffs?

31 kommentarer:

Anonym sa...

Eller så åker du till närmsta Elställe typ Mediamarkt eller Elgiganten och sätter dig i massagestolarna där och trycker emot så det gör ont... Och reser dig inte däreifrån förrän det vibrerar i dina fötter.

mikebike sa...

Anonym: Bah. Been there, done that. Det känns inte ens.

Mp sa...

Där ligger en kiropraktor på Karl johansgatan som jag vart på ett par gången. Jag vet att det är en massör du söker MEN Ann-Marie har nypor som får en idrottsmassör att lipa. Du kommer tro att du blivit överkörd av en dumper.

http://www.reco.se/chiropraktor-anne-marie-karlsson

mikebike sa...

mp: åhh tack. ska kolla upp detta.

nipe sa...

Synd att du inte bor i Blekinge, här finns en naprapat som heter Dettner. Han är djävulen i människoform. Han frågade en gång hur det kändes: Tja som en förlossning, fast då fick man ju bedövning och en bebis på slutet...
Lycka till med ryggen!

Jemma sa...

Ann-Marie som Mp skriver om har jag också varit hos och hon är stenhård! När du går därifrån kommer du känna dig helt slutkörd och bara vilja gå och lägga dig. Var beredd på träningsvärk.

Ontherun sa...

Är lite misstänksam mot kiropraktorer efter att Bärkroth i Öis fick sin rygg kvaddad av just en kiropraktor, men jag gissar att det var ryggens snarare än nypornas fel. Naprapatin står väl annars ofta för den obarmhärtiga typen av massage. Priserna skall väl ligga strax under 500-lappen också.
Fick låret allvarligt misshandlat för att bota löparknä. Hoppas fan det hjälpte...

Caravaggio sa...

Min pappa brukade gå och få rejäl idrottsmassage av nån med smeknamnet Myggan som jobbade på Citygym vid Valhallabadet samtidigt som han var massör åt svenska brottningslandslaget. Det var några år sen så jag vet inte om han jobbar kvar men om han gör det kan du säkert få bra hjälp av honom. Lycka till!

Martin sa...

Finns en badass idrottsmassör i Frölunda som heter Mats Dresén eller Dersén. Gammal handbollsmålvakt som ger dig bindvävsmassage så tårarna sprutar

mikebike sa...

Martin: Bindvävsmassage. Där sa du det. fy fan. det ska jag ha, rätt ner i bindväven movverfacker!!!

SixesAndSevens sa...

Naj naj. Ullevikliniken. Där är dom vana att knåda idrottsfolk. 400 spänn, som hittat. Värt varje öre.

Anonym sa...

Hos Hälsa och Helhet i Kungsbacka finns en fd bodybuilder med extremt hårda nypor. Han knådar även travhästar direkt med händer.
25 minuter med honom gör ont, men är så värt det!

adde sa...

Jag har också tips om en kiropraktor som gjort underverk med min rygg, men han finns vid gamla backateatern på Hisingen, så dit åker väl knappast du???

;)

Dan (gearhead) sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Dan (gearhead) sa...

Du var faktiskt inne på något där, fråga någon som lirar hockey på lite högre nivå om vem som kiropraktiserar deras ryggar, denne bör vara rätt bra.

Anders sa...

Niklas eller Kent på Fysiologiska Institutet, ligger på avenyn

Robbelibobban sa...

Eller också så bryter du dig in på en mc klubb så skall du se att du blir knådad både här och där, gratis dessutom. Annars tycker jag att du fått en hel del goda tips på ställen att gå till.

Daniel sa...

I Västerås där jag är uppväxt finns en granithård finsk idrottsläkare som är känd för att tejpa alla skador.. han var grym och en skräck för alla unga pannbandspojkar som ville bli bandagerad och kunna halta lätt på krogen istället för att åka på nån tråkig bortamatch mot Kolsva. Dom kunde komma med en menisk i bitar och han sa bara:- Det är bara att tejpa och köra, du spelar på lördag på. Lägg på den finska brytningen i det och dom lommade hem med svansen mellan benen.

30+ sa...

Får jag vara elak och påstå att det här bara är ditt pinsamma försök att dra uppmärksamhet till dig från din återhämtande kvinna och din nya spännande dotter.

"Hallå, se på mig. Jag har faktiskt ont i RYGGEN!"

Anna sa...

Äkta Thaimassage är det enda rätta. Det böjs och bänds, bryts och vrids och trycks och knådas. Jag lovar, du bildar kroppsformationer du inte ens kunnat föreställa dig i din vildaste fantasi. Så Thailand nästa!?

Helen sa...

Fysiologiska institutet på Avenyn är de BÄSTA på brutalmassage! Helt överjävligt bra.
http://www.fysiologiska.com/
Boka genast!

Cissi H sa...

Kjell på Kroppsfixarna i Hängmattan är grym. 141050

Marie sa...

patrik larsson, naprapat på ryggakuten vid lilla bommen. Kan bokas online och har varit massör/naprapat för svenska skidlandslaget. Rekommenderas!

Anonym sa...

Om du har vägarna förbi Luleå, så finns där en finska som bokstavligen har masserat livet ur en av sina kunder. Kan det va´nåt?

elvis sa...

Skit i alla kiropraktorer iaf, är mitt tips. Gå till nån som ger muskelpressur, dvs trycker ut dina muskelknutor typ.

Vill du åka en bit rekommenderas Rygg o ledkliniken i U-valla el. Thn.

Men be nån annan köra, för du lär inte kunna köra hem själv! ;)

Lola sa...

Hamnarbetare! Vadan just den liknelsen...? Har ett svagt minne av att du eller muffins skrivit om att ni kollat igenom The Wire typ sist av alla på jordklotet. Det har jag med gjort.. för 4:e gången. Säsong två. =0)

Ull sa...

Jag kan rekommendera Sofia på Flexmassage, Sportlife, Drottninggatan.

Anonym sa...

Hahaha, dina inlägg är ju bara så otroligt roliga!
Mitt tips är långt ifrån något som gör ont och får tårarna att rinna.
Men det fungerar väldigt bra mot onda ryggar :D
Du ska ut och gå i ojämn terräng, väldigt bra medicin mot all slags ryggvärk och ryggskott.
Trevlig helg
Mia i bushen

Bibi sa...

Har du vägarna förbi Falköping...kanske inte?..nåväl, på Odenbadet finns en kvinna som masserar djupgående..hon håller vad hon lovar!!

Simonstorp sa...

I Norrköping har vi FINSK DJUPMASSAGE! Det är grejer det! Armbågar som gräver sig in i musklerna.
I Göteborg har ni ju allt annat så nog har ni finsk djupmassage också?!

Linda Lindstedt sa...

Min rygg har jävlats med mig i flera år. Jag går till en naprapat. Dom kör elterapi/massage/kotknäck i samma behandling. Grymt bra.

Kolla upp Martin Söderblom på Ryggakuten.

Leg. Naprapat på Trädgårdsgatan 8, Kungsportsplatsen i Göteborg. Tidigare elithockeyspelare med lång erfarenhet inom behandling av idrottsskador. Specialitet: Idrottsskador och ländryggbesvär. Martin har sin inriktning på leder via OMI.

Tidsbokning: 031-701 89 70