måndag, oktober 05, 2009

Larry Lovers

Träffade på Morgan Larsson (en av programledarna i Christer på P3) på vagnen hem idag. Vi hälsade och sedan gick han rakt på sak. Han frågade om jag gillade Curb Your Enthusiasm. Jag sa att jag älskade det, att det är min absoluta favoritserie någonsin och att jag älskar Larry David. Jag såg hur Morgan lös upp. Han älskar också Larry. Förbehållslöst. Det är en fin gemneskap. Att vara Larry lovers.

Sedan diskuterade vi Larry och olika jobbiga situationer hela vägen hem. Jag berättade att jag har slutat prata om Curb med nya bekantskaper, bara av den anledningen att så många inte verkar ha fattat hans storhet, och att jag har svårigheter att kunna känna respekt för människor som inte älskar honom lika mycket. Jag vill helt enkelt inte veta. Morgan höll med och berättade att han ofta hamnar i prekära situationer på grund av samma anledning. Och plötsligt mindes jag varför jag gillar Morgan så in i helvete mycket. På många sätt påminner han exakt om Larry.

Update:
Kollade just anndra avsnittet i sjunde säsongen av Curb Your Enthusiasm. Det är underbart. Faktum är att Larry har botat min rädsla för att bli tunnårig. Eller rädsla och rädsla. Jag har tjockt hår och ingen i min släkt är tunnhårig så jag ligger inte så pyrt till från början. Men man vet ju aldrig. Och om oturen skulle var framme så skulle det inte kännas så jäkla farligt. Nästan så jag önskar att jag blir flint. Nästan.

16 kommentarer:

Ida sa...

Oh! Morgan Larsson är en av mina stora favoriter i radio. Är lite av en P3-nörd, särskilt efter ett jobb i ett halvdött sjukhusarkiv, dock med radio, med början 2002 då Christer i P3 började. Sedan blev jag student och fortsatte lyssna inbitet. Love love.
Haha! En gång ringde jag in och ville vara med i fördomsprofilen musik, men bangade när redaktionen ringde upp och ville ha med mig. Har ångrat det SÅ många gånger.

mikebike sa...

Ida: Haha, ja han är bra. En av de bästa.

adde sa...

L.D är grym! Det sköna är ju att när man kollar runt på intervjuer han gett i olika sammanhang så är han ju nästan bättre ändå där. Jag får nästan känslan av att han dämpat sig lite i "Curb...".

Anonym sa...

akta dig, det är lätt att bli bönhörd och redan inatt kan din nästan-önskan bli uppfylld.... ;-)

mikebike sa...

Adde: ja han är fan underbar. Jag tycker nog tvärtom att han är en aning mer civiliserad (återhållen) i verkligheten... men det är väldigt små skillnader. :)

Anonym: brrr säg inte så. jag sov skitkasst inatt bara för det :)

Mr Elway sa...

Nej Mike, du önskar inte flint. Lovar.

mikebike sa...

Elway: hahaha nä det gör jag inte. dröme oroligt inatt :)

Daniel sa...

Isåfall kan jag limma fast en nätt tupé!

Finns många fina teko-frillor out there!

Miss S sa...

Första jag tänkte när du skrev att du vill ha flint, det lär du få ångra så många ggr när du sitter där med frillan i hand istället för på huvudet.

Anonym sa...

Detta curb-klipp är så jäkla bra, tröttnar aldig på det:

http://www.youtube.com/watch?v=zUTQBBEXMBI

/M

Glitteringly sa...

kunde först inte komma på vilket program det är och jag ser inte så mycket på TV, men jag har en underbar lärare som lät oss se det på psykologilektionerna i gymnasiet! Minns jag rätt så är det halvt improviserad handling? roligt var det iaf, de anställde en kock med tourettes har jag för mig :)

mikebike sa...

daniel: teko-frillor?

miss S: okej okej okej.... fan jag överdrev lite :)

M: hahaha ja det är fan underbart.

glitteringly: haha vilken bra lärare. haha ja det är säsong tre de anställer honom. "you cock sucking mother fucker" hahaha

t.b.f.t.e. sa...

Jag har alltid tänkt att Ingmar Bergman borde den svenska femkronan. Men har kommit fram till att det kanske borde vara Larry David. Även om han inte har någon koppling till Sverige. Ett sant geni, oh, han är geniet.

Måns sa...

Såg en dansk serie för ett tag sedan som hette Klovn. Sjukt ångestframkallande och säkert väldigt influerat av Curb... Om du inte har sett den kolla upp den.

Donny Hedlund sa...

Vem är Larry?Närå. Skoja ba.

mikebike sa...

måns: haha ja den verkar ju skitkul. man fan min danska är svag. finns den med text? jag hitter inte. help me please.

donny: hahaha jag suckade trött för mig själv tills jag scrollade ner lite. kul :)