lördag, oktober 24, 2009

Kropp och skit

Den mänskliga kroppen är bra komplex alltså. Det är mycket skit med den. Är det inte det ena så är det fanimej alltid det andra... eller det tredje. Nu börjar jag helt ärligt bli ganska fett less på min boddy.

Tidigare i veckan led jag av svår värk i rygg och axlar. Nu har jag fått ont i örat. Inne i örat. Först tänkte jag att det kanske var en vaxpropp. Jag har inte haft det sedan jag var en liten påg och det är så jävla äckligt att jag nästan kräktes bara av att tänka på att min kropp ens skulle kunna med att producera sån skit. Jag kände mig besviken. Vilket jävla svek om min kropp plötsligt skulle ha bildat en vaxpropp efter minst tjugofem alldeles utmärkta år helt utan. Jag tvingade J att titta efter för att se om mina misstankar hade bäring. Hon såg inget. Så jag bad henne att titta "djupare" (hur man nu gör det). Hon sa att det inte fanns ett spår av vax. Jag fick yrsel. Då innebär det ju att det är en hjärntumör, hävdade jag. Eller så är det för att jag börjat bli förkyld, försökte J. Jag såg mig själv behöva slösa bort helgen på någon av stadens smittohål och kved lite tyst för mig själv. Öroninflammation. Kan det vara så jävla illa? Bättre än vax i alla fall. Allt är bättre än vax.

Det ömmar liksom när jag trycker på örat och det gör mig förbannad att det kan bli strul med precis varenda del på den här kroppjäveln som jag måste dras med genom hela livet. J sa att det kanske är någon nervtråd som strular. Då kan man ju få ont. Och det skulle vara så jävla typiskt, om mina nervtrådar ska börja mucka med mig nu, på en lördag, när jag bara vill vara ifred och softa.

Nervtrådar. Vilken förbannad rövgrej. Känns så skört och opålitligt. Blir nervös bara jag tänker på det. Borde inte evolutionen ha satsat lite krut på att få till lite kraftigare doningar för att leda runt känseltrafiken i kroppen. Små trådar känns så förbannat old school. Det är som gjort för att trassla till sig liksom. Tänk bara när man lägger ner sin sina iPod-lurar i fickan, hur man får stå och nysta upp dem i en jävla evighet. Varenda gång.

17 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

...en vanlig sk jävla finne på gång kanske....

niklas sa...

Instämmer med föregående, finne i örat, kanske i kombination med örongångsinflammation eller ngt sånt. Finnar i örat är ingen lek, sjuuuk smärta.

Markattan sa...

Kanske en vanlig, jävligt varig, jävla finne på trumhinnan?

Markattan, stundom ÖNH-kunnig

30+ sa...

Haha,vafan Mike? Jag läste Muffinbloggen och det var inte ett UNS av gnäll, trots att hon tryckt ut flera kilo bäbis genom...ja du vet vad. Och så kommer man in här och ser en lång jämra drapa om en vaxpropp.

Skärpning.

Alltså på riktigt. Skärpning.

anja sa...

Mot öroninflammation kan nässpray fungera (i näsan, inte i örat).

Anonym sa...

vuxna med öronont. Epidemi? alex s hade det. Sen katrin. Nu du...

mikebike sa...

Tinnar och torn: Känns inte som finne. fast jag har aldrig haftnån i örat vad jag vet.

Niklas: brrr.

Markattan: jävligt varit... fy fan vad äcklig du är :)

30+: hahaha, nä nu får du fan sluta klaga på mig. Hur länge ska jag av respekt för att J har fött vår dotter behöva begränsa mig? Och hallå. Det var ju INTE en vaxpropp.

Anja: hehe gissa om jag har köpt det. den kraftigaste de hade :)

adde sa...

Tyvärr måste jag köra revaxör ibland. Men det bästa är efteråt, när syran verkar klart där inne och man får högtryckspressa in skållhett vatten med hjälp av den där gummitutan. Jag brukar köra 5-6 gånger, å sen e jag helt groggy en halvtimma efter det. Billigt rus!

Miss Muffin sa...

Jag tycker i alla fall att du kan begränsa dig någon vecka till... två, tre kanske. Sen kan du gnälla. Om det gäller riktiga saker. Exempelvis: ryggskott, brutet ben, lunginflammation. Exempel på saker du inte kan gnälla om alls på ett tag: påhittade smärtor, lite ont i örat, lite huvudvärk osv. Lycka till!

snellie sa...

äsch. Jag tror att du har sovit på örat när det är vikt under ditt huvud. Det gör jag i bland och kan ha ont i en vecka. Särskilt om man trycker på örat.

Molly sa...

Du är inte ensam i öroneländet.
Inte kul helg här heller. Det susar och brusar i höger öra, nu med stor bommulstuss i (morsan tjatar om att vitlök ska hjälpa men orkar inte prova ut hur).

Anne sa...

Det kanske är hörselgångseksem. Hade det själv för ett tag sen, hela jävla örat svullnade upp och gjorde ont att ligga på. Låt inte namnet eksem lura dig, det handlar om en inflammation i hörselgången egentligen. Läs mer här: http://www.1177.se/artikel.asp?CategoryID=28568

mama sa...

så BITTER. I love it.

JR sa...

Du sa det själv, iPod lurarna i fickan! Hur mycket smuts tror du inte finns i en ficka och sen om du har lurar som petas in i örat. Stackare då är det lätt hänt att det börjar gro med bakterier i örat. Dagen tips, skaffa utanpå örat lurar eller desinfektera lurarna ofta...

Daniel sa...

Finnar e inget att leka med. Massakra dom du!
H. Finnen

Fisken sa...

Du tänkte helt fel där! Alltså har man öronont så att man tror att man skall dö så är det enda rätta att sjukskriva sig, lägga sig i soffan och spela Tv-spel samt äta tunga droger...
JAG tycker att det låter toppen!

Anonym sa...

Nu får vi ha lite perspektiv på det här. Tänk 80-tal, bussresa till alperna, sitta 24 timmar, supa sig till ap-stadiet på puttgartefärjan, försöka sova, går inte, petar in en öronpropp, en borta, trycker in "nåt papper" i andra örat, somnar, öronproppen kan tas ut, "nåt" papper sitter kvar. 3 dagar senare: akut till herr doktor jodel, som opererar ut en cigarettfimp. dumme schweden osv, pencillin i 10 dar. Ridå. (det hände en god vän!)/Mvh exilväschötten