söndag, september 13, 2009

Träningschmerz!

Fy fan säger jag. För träningsvärk. Jag hatar träningsvärk. Fick ta vagnen i förmiddags och åka till apoteket för att bärga hem lite treo (citrus).

Träningsvärk? Tänker ni. Ja, träningsvärk, säger jag. Jag har hållit det hemligt i tre veckor nu. Men jag har börjat träna. Igen. I år bröt jag min årliga tradition med efter-semestern-invägning. Jag ville inte veta. Istället bestämde jag mig för att bara bita ihop och gå till gymmet och inte ens titta åt vågen förrän jag var säker på att slippa lägga en toppnotering till bokföringen. Det höll ungefär (exakt) till efter första passset, när jag ställde mig fet och utled på vågen i alla fall. Och mycket riktigt, det var ingen glad syn. Jag tänker inte ens bjuda på siffrorna den här gången men jag kan säga så mycket att jag har aldrig vägt så mycket tidigare. Ett rekord jag gärna hade varit utan. Till min stora glädje har jag i alla fall inte passserat 90 än och det var väl en jävla tur. I så fall hade jag nog plockat fram bössan, så att säga. Men jag har satt upp en motivationsbild på kylskåpet, så att jag varje morgon ska påminnas om hur jag ser ut när jag sitter och bloggar. Det funkar rätt bra:

Jag slutade ju träna efter en rad olyckliga incidenter före sommaren. Det började med att jag vid ett tillfälle glömde handduken och fick hopptorka mig själv i duschrummet och komplettera med ett par kalsonger och ett par strumpor. Därefter glömde jag även schampo vid ett antal tillfällen i rad, vilket jag fixade genom att hämta en näve flytande tvål på toaletten. En nödtorftig men likväl fungerande lösning. Sista gången gick det dock snett.

Två killar stod i duschen. De var kompisar och samtalade som kompisar gör. Scenen avbryts plötsligt av att en kille (jag) försiktigt smyger in, med en hadduk runt midjan och en kupad hand fylld med en spermaliknande konsistens. De betraktar (råglor på) idioten som hastigt sätter igång duschen, avger ett frustande läte av köldchocken från det kalla vattnet, och börjar smeta ut det helt lödderfria vita kletet i sitt hår och på sin bleka lekamen. De blir alldeles tysta. En väldigt konstig stämning uppstår och de båda vännerna himlar med ögonen mot varandra. Sedan avviker de hastigt ur duschrummet. Kvar står idioten i sin egen skam och resterna av bakteriedödande tvål. Han skulle inte återvända till motionsanläggningen igen. Förrän efter sommaren, när han åter sett resultatet av den fysiska destruktionen i vitögat.

Nu är jag tillbaka på gymmet. Beslutsam och helt utan falska förhoppningar att det här kommer gå fort. Det får ta sin tid. Nu har jag kört fettförbrännande träning i tre veckor. I fredags började jag använda musklerna. Eller jag ska inte överdriva. Det som anatomiexperter med god fantasi skulle kunna härleda till en blyg form av muskelvävnad, menar jag. Och idag kom straffet.

Det brinner i armarna på mig och jag lider helvetets alla kval. Det är ingen vanlig träningsvärk. Jag får ondare än andra. Tror jag. Och det är synd om mig. Jag har faktiskt sjukskrivit mig för träningsvärk tidigare. I och för sig var det på den tiden när jag jobbade på ett lager och tvingades plocka ett par ton bult om dagen. Jag har god lust att sjukskriva mig imorgon med, men har svårt att motivera det – till och med för mig själv. "Hej, jag kan tyvärr inte komma in till jobbet och knappra på tangentbordet idag, för jag lyfte ett par hantlar i fredags och nu gör det verkligen jätteont." Nä, det skulle inte hålla. Därför blev jag tvungen att åka in akut till apoteket för att få mig en snabb fix.

Självklart har jag J:s fulla stöd. Hon uttryckte i och för sig något om att det är jättecharmigt hur jag bara idag har hunnit beklaga mig fler gånger över värken i mina biceps, än hon har nämnt sina gravidkrämpor under snart nio månader...

Men så är det ingen vanlig träningsvärk heller!

18 kommentarer:

30+ sa...

Ett tips för att hålla vikten under kontroll är annars att dra ner på antalet B&J som jag misstänker att du klämmer ner.

Miss Muffin sa...

..och hallonbullarna, godiset, passionsfruktsmoussen, pizzan..

mikebike sa...

30+: Du jag har fan inte sett en BJ på... jag vet inte. :)

Muffinjävlen: Tack för outningen!

Robbelibobban sa...

Kul att sambon din plåtade dig när du gjorde inlägget, för övrigt så passar du i skägg....=)

adde sa...

Stämmer ryktet som går att du ska springa GBG-varvet nästa år? Hörde några vid Shell-macken snacka om det i fredags.

Anonym sa...

Hade varit kul att höra hur killarnas snack gick efter det att dom lämnade dig i duschen...ler...
Ett tips, ha en träningsväska.
Där ser du alltid till att ha schampo, handduk, träningskläder what ever du tycks behöva ha med dig när du tränar.
När du kommer hem och hänger upp handduk och plockar upp träningskläder, ser du till att direkt stoppa i ny laddning träningskläder och handduk. På så sätt får du alltid med dig allt.
Funkar för mig.
Jag brukade också alltid glömma nått förut. Men jag skulle aldrig komma på tanken att gå in på toan och använda tvålen där hahaha!
/Mia

Gosskropp sa...

Det är jag på bilden, av misstag har den fått spridning över internet.
Jag är djupt kränkt.

Dr. A.Gosskropp

mikebike sa...

robbelibobban: haha ja naken också. damn ;)

adde: hmmm är detta nån meta-grej som jag inte fattar? shellmacken? gbg-varvet?

mia: haha klart jag har en träningsväska men jag brukar alltod packa den samma dag och ibland stressar jag så att jag glömmer :)

gosskropp: yeah right :) skulle vi vara tvillingar då elelr?

Ontherun sa...

Eftersom du är en subtil form av kändis, så blir du ju representativ i vissa avseenden. För mig representerar du alla de där människorna som jag ur träningssynpunkt inte förstår mig på och är lätt irriterad på. Varför i helvete letar du inte upp en träningsform som du uppskattar? Du bor i göteborg, tillhör medelklassen och har därmed inte alltför ont om pengar.. ergo: det finns ett löjligt stort antal olika aktiviteter att använda som motion. Du har tid att pallra dig till gymet, alltså saknas inte tid heller. Jag avskyr att träna på gym. ..och då älskar jag träning. Så är det bara - kalla mig dum eller välsignad.
Visserligen antar jag att jag slösar tid. Du trivs med att beklaga dig, och jag älskar att läsa om det.

Anonym sa...

En gång för LÄÄÄNGE sen var det en "kompis" till mig som gick och tränade aerobics och hade löshår på sig i form av en hästsvans, hon min "kompis" ville vara fin även när hon tränade. Well mitt i passet så flyger det jävla löshåret åt helvetet och där står jag (oops) och skäms så mycket. Jag gick aldrig dit igen måste jag säga. Betalade 399 varje månad i resterande 7 månader som var kvar på kortet, men gick aldrig dit igen.

fisken sa...

Ha, ha, ha! Exakt sådär känner jag inför träningen varje gång jag...ehh..eller SNART när jag går och tränar på gym.
Det är som en jävla parad och man är utan tvekan den som vinner "mest-lik-loket-olsson".

Anonym sa...

du kanske ska börja simma igen, trots incidenter i simhallen, tror tyvärr att Valhalla har kvar sensor-duscharna.. :D en som kommer ihåg...

Anonym sa...

Jo nog förstod jag att du hade någon form av träningsväska hahaha...men det var just det där med att packa den samma dag.
Det är ju då man glömmer saker hemma hela tiden.
Och det blir bara värre sedan när du har barn som tar din uppmärksamhet också.
/Mia

Anonym sa...

Mustachen har tagit sig ser jag!

-Luca

Jennie sa...

Då är vi två som lider av sjuklig träningsvärk! Inte för att jag har det nu, men ändå. Målade ett rum nyligen och gjorde typ tusen knäböj för att nå uppifrån och ner. Kunde inte gå i en trapp på en vecka, gick fan inte att böja på benen. Jag utgjorde en mycket rolig och gravt utvecklingsstörd syn när jag haltade fram som en skadad pirat på stan...

adde sa...

Kanske överdrev jag lite med det där om killarna vid macken. Och kanske kryddade jag lite om det där med att det gick ett rykte också.
Men minns jag fel i att du faktiskt var ute och sprang några meter för ett år sedan eller så? Och om du har tänkt springa varvet nästa år är nu rätt tid att börja träna. Som komplement till din muskelträning. Det finns ju väldigt många tillfällen då det är praktiskt att orka springa två mil. Eller inte, när jag tänker efter. Men det är kul. Ivarjefall roligare än "Här är ditt liv".
Apropå det kan man ju fråga sig vem som blir nästa gäst??? Kanske Robin? Eller Darin? Nu när dom ändå bestämt sig för att ge sig på lite yngre människor.

Anonym sa...

Glömde-handuken inlägget... I love it. Hade betalat en mille för å se torka-huvudet-med-sockar-på-händerna-fenomenet.

// Olskrokan

mikebike sa...

olskrokan: för en mille kan du få den uppvisningen fem gånger :)