tisdag, september 29, 2009

Serieförnedrad

Något av det mest förnedrande jag vet är när jag tömmer Rysslands låda och han ALL-jävla-TID sätter sig strax bredvid, lägger sig till rätta och övervakar hela processen med en bister kattmin. Han glor på mig. Hans lilla huvud följer varenda rörelse jag gör med den lilla bajsspaden, som jag silar upp hans små vidriga små bajskorvar och bänder upp kissklimparna med. Han kollar så att jag gör rätt, att jag inte slarvar, och jag kan riktigt se hur den lilla dryga jäveln ligger där och ger mig nedsättande kommenterarer. Den lilla lathögen fullkomligt älskar att se när andra arbetar. Njuter. Som jag ser det har han tre favoritintressen:

1. Bli påfylld där fram.
2. Tömma task och tarm i en färsk hög sand.
3. Titta på när någon städar upp hans skit.

Varje gång jag efter mycket pust, stånk och svordomar äntligen är klar så ska han fram och kontrollera. Som en sadistisk lägervakt. Så fort jag lägger ifrån mig spaden tränger han sig fram och börjar besiktiga arbetet (luktar och provgräver lite). Sedan tittar han alltid upp på mig, kisar med ögonen och signalerar helt empatilöst "Piss off dude". Som vore jag mindre värd än bajskorvarna jag precis plockat upp. Och det slår aldrig fel. Jag hinner inte ens lämna hallen innan han ska ta oskulden på den nyrensade lådan. Lägger en dubbel. Alltid. All. Tid. Då vill jag strypa honom. Men det gör jag inte.

Jag hatar kattlådor. Jag hatar att tömma dem. Med stort H. Det är fanimej det allra sämsta med att ha katt. När J hade övertalat mig till att skaffa katt så var dealen att hon skulle ansvara för all lådtömning. En månad senare blev hon gravid och kattlådan blev min nitlott. O Livets ironi.

Men jag gillar honom ändå. Kattskrället. Trots att han serieförnedrar mig.

31 kommentarer:

t.b.f.t.e. sa...

Ni har tagit hans nötter. Det är klart att grabben ska få ha lite kul.

Go gôbbe från Götet sa...

Jag anar att Ryssland är 100% innekatt? Om så är fallet, förstår jag att det blir en del skyfflande.

När vi skaffade kattunge och lät den lilla näpna pälsbollen vara inomhus ett antal veckor, innan första utgången i naturen, insåg jag att det hon levererade i kattlådan inte var så j-a näpet! Det luktade verkligen "vuxet". Frågade hustrun upprepade gånger om det verkligen skulle vara så här att ha katt? Så snart hon fick ränna runt i bushen, insåg jag dock att det inte alls behöver bli så mycket skyfflande hemmavid.

Fast dé é ju klart, hade vi bott kvar på Gråberget så hade hon inte fått ta ett steg utanför dörren. Skulle vara klart ledsamt att finna den lilla varelsen under däcket på buss 86 eller kluven på mitten av 9:ans spårvagn . . .

Jämrans att J gick å blev gravid - nu får hon ju faktiskt inte skyffla Ryssland-besudlad kattsand. That´s it!

30+ sa...

Katt, nej tack. OK, jag kan gosa med en katt. I tio minuter. Någon annans katt. Så jag slipper äcklet då man:

1. ger katten vidrig mat
2. städar kattens bajs
3. städar kattens kräks
4. städar katthår
5. känner kattens andedräkt

Men som brollan säger, you took the nads, you clean the poop.

Anique sa...

Tack! Jag har just gått och känt mig lite kattsugen, men känner mig nu rätt botad. Och, usch ja, kattmaten luktar ju inte heller mumma. Men ryssland är fin.

egarcia sa...

Så gör alla katter! Dom väntar bara på att lådan ska bli ren så att dom kan gå, dom är helt enkelt extremt petiga och går inte gärna på en smutsig låda! ;) Men jag vet, det är grymt irriterande, speciellt eftersom få varelser kan se mer överlägsna och nochiga ut.

Wolfe sa...

Jaa, jag skulle säga att det är lite av hans payback för att du lät hans juveler försvinna. Och man kan ju tänka sig att orden som passerar hans hjärna när han betraktar dig är något i stil med "yeah that's right, pick it up bitch, pick my shit up you cock sucking traitor you, smell my poo!". Haha. Katter är för sköna.

Singel i storstan sa...

Annars så går dom att träna upp! Men det är väl försent nu...
http://www.youtube.com/watch?v=_ug7WEUxH68

mikebike sa...

TBFTE: Jag vet jag vet. därför låter jag honom hållas :)

Go göbbe: ja fan, han är inne. Det finns en fin stor sandlåda där barnen leker alldeles utanför. jag har sett hur han kastar lystna blickar dit. shit-heaven.

30+: så sa jag med innan vi blev med ryssland. han är en jobbig jävel men en jävligt rolig jobbig jävel. förutom när han förnedrar en då :)

Anique: haha klart ni ska ha katt. Du får bara ge ansvaret till M eller trimma O så han lär sig att sköta the crap business. Har du fått tillbaka mobben?

egarcia: haha mmm du vet vad jag snackar om hör jag ;)

Wolfe: ja lite som den där sheep shearing. ett litet kattpervo.

singel i storstan: hahahahahah fy fan vad bra. Jag hade betalt dyra pengar till den som kunde träna honom till det. Helst nummer ett också så att man slipper det där jävla lådjoxet. Du råkar inte vara kattinstruktör? :)

Ewa sa...

LOL! Lär honom att gå på toaletten! Jag tränar min misse nu.

Vi har dock hamnat i en svacka just nu... Hon kissar hellre i handfatet eller dushen än på träningssystemet jag inhandlat.

*sanerar badrummet*

Jo tjena sa...

Men är inte det lite katters grej? Att dom ser sig överlägsna och bete sig som en empatilös sate ibland?

Mee Bees sa...

När han kisar med ögonen i det läget så signalerar han "Jag älskar dig, människa. Tack för att du fixat min låda!"

mikebike sa...

Ewa: Och om du lyckas så tänker jag anställa dig som privatisntruktör åt den lille ryssen.

Jo Tjena: jo det är väl lite så. en jävla skitstil :)

mee bees: det är vad du tror :)

Jennie sa...

Det är ju just detta som gör att man älskar katter, att dom egentligen är så sviniga. Våran innekatt kan gå runt och skrika från fem på morgonen och lagom tills det brister och man flyger upp ur sängen så går hon iväg och lägger sig och sover i sin rosa bädd. Då är hon nöjd, och ögonen blir svarta om jag i min tur skulle försöka väcka henne..Hon vill bara att alla andra ska vara vaken när hon ska sova. Höjden av egoism? .)

Anonym sa...

Så var det hemma hos oss också. Alltså att hon lovade att hon skulle sköta lådan vilket givetvis slutade i samma ögonblick som hon blev på smällen. Ett och ett halvt år efter att hon fött så är det på något sätt mitt anvar att hålla i lådan ändå. Som en tyst överenskommelse. Vete fan hur det gick till det här, men nu är det både en katt och en sambo som njuter varje gång jag sitter och gräver i lådfan. Bara så du vet vad som väntar :)

Jani

egarcia sa...

Apropå det Jennie skrev!
En av mina gamla katter skulle alltid prompt ha upp mig på morgonen. Det började med att han kom in och började putta ner saker från fönsterbrädan och sängbordet. Sen vässade han klorna på min rislampa. När inte det funkade började han leka med mina skärp som hängde på en stång. Till slut brukade jag slänga ut honom i ett försök att åtminstone få sova till kl 6 på morgonen. Då började han klösa på dörren och hoppa på handtaget. När inte det funkade så satte han sig helt enkelt i ren protest och kissade på golvet i hallen. Efter att jag rusat upp och skällt och torkat och skrubbat och försökt rädda min parkett så var jag ju till slut uppe och vaken. Då gick han och lade sig! Där kan vi snacka om terror. Så Mike, var glad att Ryssland i alla fall går på lådan! ;)

Andningskutym sa...

Det närmaste till ett vänligt leende en katt kan prestera är låååångsam blinkning med kisningsläge.

Två katter som gillar varandra skarpt gör så mot varandra ibland.
Lär kunna bottna i: "Du är bra, du, jag kan slappna av 100% med dig, t o m blunda! Kolla!"

Så Ryssland tackar dig, och meddelar att han är jättetacksam, och du gör allt helt rätt!

Ska man ha katt ska man lära sig språket först!

Anonym sa...

Det finns en lösning . kostar lite flis bara... http://shop.textalk.se/se/article.php?id=10864&art=2043353

wysiwyg sa...

Det har jag alltid sagt, katter är intell, intili, inntti, smartare än vi människor

adde sa...

Det coolaste med husdjur är ju att man kan ge dom sköna namn. Jag undrar om Ryssland fattar vad det är han heter? Och vad det ligger i att bli döpt efter ett land som serverar vodka på konditorier.

Pepe sa...

Jag skaffade tjej som skaffade häst. Nu har vi tre. Inte tjejer tyvärr utan hästar. Deras bajs kör jag(!) ut med skottkärra. Den som ändå hade katt...

Ellan sa...

Samtidigt som jag läste kommentarerna gick våran katt på lådan.. Och han är ändå utekatt! En utekatt som är nästan konstant utomhus. Kan han då inte passa på att skita också? Nä, under de 2 timmar per dag han är inomhus ska han skita i lådan. Och vem är det som ska städa den? Jag. Det var faktiskt min mamma och bror som var alldeles till sig i byxorna över att skaffa katt. Förstår fortfarande inte hur han plötsligt blev "min" katt, och därmed mitt ansvar...

Lina sa...

haha, jag känner igen det där. mina fåglar är små hitlers när jag rengör buren...jag blir alltid lite nojjig att de ska börja picka i mina ögon. men de nöjer sig med att sitta på min axel/hals å kolla så allt går rätt till.

men fåglar är ju lite läskiga så man slutar aldrig nojja.

Robert Aquadro sa...

Kunde varit värre. För några dagar sedan var jag på kvällspromenad med mina pärons hund. Plötsligt börjar han (Franke) halta. Verkar vara vänster framtass som strular. Jag blir såklart lite orolig och börjar klämma lite, från topp till trampdyna. När jag är klar har jag klet på handen. Luktar. Yes – handen full av najs bajs! Hundjäveln haltade inte, han hade hamnat i nån sorts obalans av att ha en bajstäckt tass. Tog mig typ 10 minuter att komma hem. Långa minuter av bajshand.

Who sa...

Hästar är likadan på en punkt - så fort de kommer in i en nystädad box så brukar det första de gör är att pissa.

Fick lärt mig att detta skulle tolkas som att de "visade sin tacksamhet".

Sa Who

Who sa...

Hästar är likadan på en punkt - så fort de kommer in i en nystädad box så brukar det första de gör är att pissa.

Fick lärt mig att detta skulle tolkas som att de "visade sin tacksamhet".

Sa Who

Jag, Mamman sa...

Låter ungefär lika kul som att ha en liten elak jäkla hund som morrar och fräser åt mig så fort jag kommer hem! Han verkar föredra husse, av någon oförklarig anledning.
Knepig som sjutton, och ändå har han sina kulor kvar...
=/

Kissen sa...

Kattstackaren undrar väl vad i helvete du gräver runt i hans toalett för.
Jag tror att katter helt enkelt tycker att vi människor är helt jävla pantade.

Jama så får man mat.
Bajsa så gräver de runt i muggen.
Riv lite på något så skriker de.
Ja, du fattar...

Har du inte redan sett dessa så gör det. Man förstår allt:

http://www.simonscat.com/films.html

Cat Man Do är bäst

Jag, Lobelia sa...

Helt ärligt: om du så skyfflar fekalier efter honom i 100 år kan det ändå inte gottgöra vad du gjort mot honom. Jag menar, tänk dig själv....

Anonym sa...

http://www.litter-robot.com/

celina sa...

Har av någon anledning haft en lång bloggfrossapaus, och så kommer jag tillbaka och möts av det här och ba dööör av skratt. Ja, jag ligger på golvet och viker mig, tårarna sprutar och magmusklerna krampar. Eller nej. Inte riktigt så. Men shit, det var roligt det här. Tänk att jag hade glömt att du är så rolig. Å!

Doktoranden sa...

Ahahahahahah, det där är som att läsa exakt om mig själv och våran katt! Även här gick min andra hälft (som dyrt och heligt lovade att stå för lådrensandet) och blev gravid nästan direkt efter katten flyttat in.

Och jämt ska Pontus lägga en dubbel efter han suttit vakt när man städat upp hans skit. Jämt.