lördag, september 26, 2009

Pepptalk

Att glatt säga till någon som väntar barn: "njut medan du kan för snart är det slut med det". Det är ungefär lika smakfullt som att säga "passa på att njuta av livet" till någon som sitter på death row.

14 kommentarer:

jonna sa...

och ändå kan man inte låta bli. hälsa j att hon ska passa på att njuta nu.

30+ sa...

Världens kanske mest värdelösa uppmaning. Man vill bara ge vederbörande en smäll med handflatan i närheten av kinden.

Som om Livet enbart består av att hinka öl på krogen eller kunna backpacka till Thailand med 2 dagars förvarning.

Jag, Mamman sa...

Men det är ju nu livet äntligen börjar! Allt det andra är ju bara tidsfördriv om man får glädjen att jämföra.
Har inte ni redan ett glatt litet barn i familjen... Då är det väl redan egentligen "kört".
När är det förresten dax för nedkomst? Väntar ju med spänning.
Hej på er =)

snellie sa...

Hahaha! Jag har inte kommit dit än.
Men jag gör väl det snart. Ah, jag hejar på er och ser fram emot schyssta förlossningstips. ;)

adde sa...

Simfotsörfilar hjälper knappast. Eller ja, åtminstone inte den som sa det. Men det känns nog skönt för den med simfötterna.

Det konstiga är ju att den gången jag fick den uppmaningen var det från en som redan hade barn. Alltså, jag hade förstått om någon utan barn sa så, för då vet man ju liksom inte vad man pratar om.

jonas sa...

snart har jag kidd.... det ska bli bomben!! Står nu vid vid min bardisk och dricker rom. Tjejen jobbar natt. Ska bli skönt att tvingas skaffa lite karaktär. eller nåt. love U Mike... på ett personligt konstigt vis, och JA! jag är kille, och jag känner mig känslofull, och full!! din blogg är en vän. shiiiiit fylletjöt. fan va gött

Milla sa...

Hahaha! Jag får höra samma sak från mina vänner med barn, att jag ska njuta av min barnfria tid. Det måste ju betyda att barn inte var så lyckat för dom? Beklämmande.

jonna sa...

att man uppskattar barnfri tid tycker jag inte alls behöver betyda att det var en tabbe att skaffa barn och att jag längtar efter att sova hela nätter och gå på toaletten ifred känns inte alls beklämmande, inte heller att jag tycker att alla som har möjlighet att njuta av sådan lyx ska passa på att göra det :)

mikebike sa...

jonna: haha nä det kan jag tänka mig. får höra det ganska ofta. konstigt med tanke på att jag redan har barn. J njuter :)

30+: Haha de där spontanresorna har jag sakna :)

mamman: ja det är nu slitet börjar om inte annat :) jag har ju redan en dotter så jag vet att det är mycket jobb med barn.

Snellie: hur långt har du kommit nu? och med vem är det fortfarande min ex-kollegas bror du är tillsammans med? du kan få hur många tips du vill snart :) hör av dig.

adde: hehe men det är ju skitjobbigt. det vet alla.

jonas: grattis. hahaha en fyllekommentar. grymt. jag gillar att du ser min blogg som en vän.

milla: nä det betyder inte ett skit. det är ett jävla slit att ha barn. den som inte tycker det och har barn kommer troligen att få ett jobbigt uppvaknande senare i livet. men det är samtidigt jävligt grymt. vansinnigt kul och ja, det bästa.

Jonna: hahah... har fattat din poäng. låter som om du tog det här inlägget personligt? :)

jonna sa...

jag ser nu att jag framstår som en aning rabiat men jag tog faktiskt inte illa vid mig den här gången. jag har däremot någon form av internet-tourette (håhå, bästa rimmet helt oavsiktligt) som gör att jag bara måste näbba emot blåögda blivande föräladrar. som om jag vore någon form av expert på området.

Anonym sa...

jag har heller aldrig gillat den kommentaren...
Grattis vad kul att ni ska få tillökning är väl kanske lite roligare att få höra.
Alla som ska få smått vet ju så klart redan att det blir en stor omställning. Men en underbar sådan!
Det får man inte glömma.
/Mia

Miss Muffin sa...

Jag känner mig ganska beredd på skrik på nätterna, bajsblöjor i oändliga rader och en överväldigande trötthet. Men jag vet att det kommer att gå att få ensamtid också. Det finns nåt som kallas barnvakt. Dessutom är det ju kul med barn. Det som är bra är ganska övervägande - det andra är bara sånt man får ta.

Fisken sa...

Man vill ju att ALLA skall lida lika mycket. Det är rättvist...
Ungefär som att alla som är singlar säger "grattis" till brudparet och alla som är gifta säger "lycka till".

Anonym sa...

Jag vet fan aldrig vad jag ska säga till folk som väntar barn. Jag kommenterar _aldrig_ oombedd. (Ifall att det skulle vara så att de faktiskt inte väntar barn utan bara svällt lite) Men med jämna mellanrum meddelar folk att de ska ha barn, med en uppsyn som om de delar nåt fantastiskt med en.

Missförstå mig rätt, jag är säker på att det är fantastiskt för _dem_ - jag förstår bara inte varför de förväntar sig att det ska vara fantastiskt för mig? Glad för att de verkar nöjda? Javisst, men extatisk över att någon jag är bekant med förökar sig - nej. Jag behöver ha kvar nåt av min hyckleripott till låtsas som att min tro på demokratin är så stark att jag inte vill ta rösträtten ifrån folk som är anti-vacciation.

Min spontana, inre, reaktion är alltid "Äsch då, var det en olycka?" och "Jaha - nu sitter ni fast..." fast det säger jag förstås aldrig. Men jag har inte nog med hyckleri i mig för att fejka den obscena mängd entusiasm som alla breeders jag känner kräver för att känna sig bekräftade i sitt beslut heller.

Folk mer eller mindre säger upp bekantskapen med en om man som innehavare av äggstockar inte skriker "Iiiiih!" och hoppar upp och ner. Har man kuk slipper man. Faktiskt. Fortfarande.

Det känns lite orättvist faktiskt.

//Jessica - min Tamagochi dog. Många gånger.