onsdag, augusti 12, 2009

Redo att återvända

Igår var jag J och Juniorette på Ikea och formligen attackhandlade. Garderober, skrivbord och spjälsäng och en massa annat. Vi var där hela dagen (i två omgångar) och trängdes bland all medelklasssångest. Jag kan vanligtvis inte tänka mig ett värre ställer att spendera en semesterdag på. Men det var rätt gött. Jag njöt lite av att kunna slösa med fritiden så. Fick nästan hybris. Jag blev inte ens deppig när jag såg en hel fembarnsfamilj som gick runt och spred svettlukt i sina färgsprakande crocs. Det enda som sved var att de påminde mig om min årliga smesterfetma (separat inlägg inom kort) men även det ganska lindrigt.

Jag tolkar det som att smemstern har gjort gott och att jag nu börjar bli redo att återvända till min arbetsplats. Fy fan vilken bra uppfinning. Semester.

Det var inte förrän vi passerade Ikeas rökruta som det högg till ordentligt. Jag som trodde att Surte var världens deppigaste ställe. Men fan alltså, det är rena rama Riokarnevalen i jämförelse. På Ikea finns ett trångt litet rum med såpass sparsam inredning att fångvårdens muntra besöksrum känns lustfyllda. I rökrummet finns inmonterade skyltfönster så att alla kan se på de dåliga människorna, som är så dåliga att de inte ens pallar ett Ikea-varv utan att tvångsbelöna sina lungor med nikotin och tjära. För att spotta på dem ytterligare har någon cyniker kommit på den ondskefulla idén att tapetsera upp en fondvägg med en fototapet med någon slags svensk idyllmotiv. Härlig kontrast. Det kan ha varit ett foto av Smögenbryggan eller dylikt, men det kan lika gärna ha varit någon liten by i Småland. Jag iddes inte titta ordentlgt för jag kände hur livet sögs ur mig för varje tusendel min blick snuddade vid eländet.

Nu ser jag att det är en sensationsdokumentär om brutalfeta i klassisk freakshowanda på trean (såklart). En av offren är The Undertaker som var lite av min wrestlingidol när jag var liten. Haha, han har likadana solbrillor som jag och bestiger just nu en lastbilsvåg. Tror jag ska käka lite lösgodis och ta mig en titt nu. Fattar ni. Ett sånt jävla dödsförakt jag lyckats bygga upp under mina underbara ferieveckor.

10 kommentarer:

Fisken sa...

Jag har samma dilemma. Jag har fan tränat som en galning hela sommaren men lik förbannat så är det ett fetto som står och glor tillbaka i spegeln.
Alla dessa styrkelyft a la Magnus Samuelsson med otaliga ölbackar som släpats in huset, hela pallar med grillkol och grillolja som dragits uppför garageuppfarten, mindre berg av fläskfile som hållts med rak arm medans man med andra handen försöker spänna det omöjliga bältet i barnstolen INNAN kroppen spasmar av ansträngningen verkar ha 0 (noll) inverkan på mitt BMI?

Jo tjena sa...

Jag tycker att rökrutorna på Ikea nästan påminner om någon slags freakshow. "Titta där på den konstiga tanten/farbrorn som står där och häver i sig giftig rök". Typ så.

mikebike sa...

Fisken: hahaha! Ja det är så jävla orättvist.

Jo tjena: precis exakt så!

Anonym sa...

De hålögda blickarna som de gul right rökande kvinnliga komvuxarna stirrade tomt med när dom satt o smokade i rökrutan på gärdesskolan 88-91.

Han som spelade döden i sjunde inseglet framstod som en sprallig Jim Carrey jämnfört med dessa 40 plussare med jeansjacka som tog en rökpaus i sitt "förverkligade" av sig själva.

Wolfram O`boy

Jennie sa...

Sist jag och sambon besökte IKEA så bestämde vi oss för att äta. När jag ska ta första tuggan av lax och potatis så tittar jag upp, rakt in i en bajsblöja. Ett par byter blöja på sin bebis tre bord från oss! De torkas och gnussas direkt på bordet där någon stackare några minuter senare ska sitta och inta sin mat.

Efter ytterligare några tuggor käner jag doften av bebisbajs blandas med laxdoften. Jag blev apatisk och satt kvar och åt istället för att råskälla ut föräldrarna för dess lathet att gå en trappa nere till skötrummet...

adde sa...

Med alla förbud så blir det ju en hel del sådana där rökrutor. Idag parkerade jag i Nordstan och gick ut på den lilla äckliga inklämda gatsnutten som vätter mot Löplabbet. Där har den tjocka urinstanken nu kompletterats med cigarettrök. Det enda goda med det är att nu finns där alltid folk, så man slipper se sig över axeln efter snedtändande öh-hörru-haruentiaövererruschysst-typer.
Och visst är det ett ödets ironi att rökarna står och tittar bort mot Löplabbets skyltfönster där smartare människor testar skor på löpband dagarna i ända.

saom sa...

Alltså de där dokumentärerna. Är de till för att jag ska känna mig lite lyckligare över att vara jag? Jag vete fan om det funkar.

Mikael sa...

I Helsingborg har IKEA placerat rökakvariet i restaurangen. Jag vet inte om det är ett substitut för platt-TV, men hursomhelst är det väldigt bra lunchunderhållning för oss icke-rökare. Lite i samma klass som valfri TV5-såpa med det obligatoriska white trash klientelet. Ett besök rekommenderas.

Anonym sa...

Verkar som både du och 30+ laddar upp för att börja jobba med ett IKEA besök, är det någon hemlig test ni har?

egarcia sa...

Har dom rökrutor på IKEA?? Det har jag helt missat, är dom inomhus alltså?? Det var det konstigaste jag hört...det har ju knappt nattklubbar. Detta måste kollas upp nästa gång jag är där...