söndag, augusti 23, 2009

Chalmeristjävlar

I veckan har jag haft det stora missnöjet att springa på stojfriska chalmerister i deras årliga och jävligt irriterande nollningsjippo. Överallt på stan har de sprungit runt i klungor ledda av gammelchalmerister i färgglada frisyrer och tokiga hattar. Alla med dåliga skämt och något obehagligt i blicken. Fy fan, vad jag är trött på Chalmers spexare. De nöjer sig inte med att fucka upp stan varenda valborg med sin putslustiga kortége. Nä, världen räcker inte till för landets tekniska snillen. De drar runt höga på sin uppmärksamhetstörst och tror att alla andra tycker att deras interna välkomstriter för en ny generation är jättelajbans. Men det finns troligen inte en enda diagnosfri människa som uppskattar dem.

När jag gick på lunch en dag dag blev jag rammad av en überteknolog med pianotänder som undrade om jag ville vara med och sjunga allsång. Jag föreställde mig honom utan de där tänderna och så försvann hann äntligen. Varför kan de där mupparna inte bara hålla sin skit till sina slutna sittningar i kårens regi. Då kan de sjunga sina vitsiga sånger och dricka öl ur stjärtskåran på varandra hur mycket de vill.

Att springa på ett gäng småfulla och tokroliga chalmersmänniskor är ungefär lika amuserande som när man ofrivilligt blir engagerad i någon förnedringssvensexa (eller möhippa) på spårvagnen eller i stan.

Och vad är förresten grejen med nollningen? De ska börja skolan. Så vad i helvete då? Stoppa in skjortan, dra upp brallorna och sätt igång med några svinsvåra mattetal istället. Hälften kommer ju ändå att hoppa av efter halva terminen och flytta hem till mami igen.

35 kommentarer:

Hälsporren sa...

Ibland undrar jag vad som är fel på dessa teknologer (KTH, Chalmers, same shit, different name)... Fast, jag borde ju egentligen veta - mer än 75% av min umgängeskrets består av åldrande, utexaminerade KTH:are... Inklusive sambon. Så nu kakkade jag i eget bo, antar jag.

Andreas sa...

Var glad att du inte bor mittemot deras studentbostäder som en annan. Det är *inte* kul att genomlida deras pubertala festande som hörs vida omkring nätterna igenom. De är naturligtvis av den typen som tvunget måste vråla och skandera ramsor bara de får en öl i sig. Detta kombinerat med dålig musiksmak, förstås.

Jag avskydde dem redan innan, men sedan jag flyttade hit har jag börjat överväga massmord. Seriöst.

Nemo sa...

Jag fixar deras målarrockar. Jag fixar att dom gömmer statyer bakom berg av drickabackar. Jag fixar t o m Cortegen. (med "c")

Men... deras jävla halmhattsjazz.

Vem var det som bestämde att teknologer med sandaler + strumpor skulle gilla halmhatts/dixiejaxx när Gud fördelade musiksmaken?

Starta orkestrar och uppträda i frack med 20 kg medaljer och skit.

Igår sprang jag Midnattsloppet. Underbart. Tills 4,5 km återstod. Vid Grönsakstorget, i en Paddanbåt sitter dom. Och spelar sitt tvättbrädeskit.

Mycket få beteenden triggar igång mig så som människor i grupp som står och smålallar med sina mockasandaler och blåser klarinett, trumpet och spelar banjo.

Nu... nu är jag lugn igen.

Tack Mike, för att tog upp det på bordet. Behövde få ur mig gårdagsfrustrationen

30+ sa...

Aaaa hahaha. Vilka formuleringar.

"Men det finns troligen inte en enda diagnosfri människa som uppskattar dem."

"Dricka öl ur stjärtskåran..."

Jag har troligtvis något slags diagnos snart, men studentikosa upptåg alltså... Man måste vara på gränsen till prepubertal eller gravt lillgammal eller en kombo av båda, med en släng av alkoholism för att avnjuta spex, nollningar och dylikt.

Le Chat Botté sa...

Jag kunde inte skrivit det bättre själv. Jag har verkligen aldrig förstått mig på sugrörsspexet, foliehattarna, de vidriga overallerna i skrikiga färger och med tusen scoutmärken(?) påsydda. Jag hatar det så innerligt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Hatar det, därför att jag inte förstår, antar jag. Vad är det som lockar en ungdom att sätta på sig clownperuk och high visibility jacket och gå runt och skrika slaghymner om sin skola i en prickig megafon? Pinsamt är vad det är. Lite som nynazismen såg ut på 90-talet fast med sandaler istället för kängor.
För mig får de gärna leva studentliv och supa sig redlösa, men snälla, gör det utan SPEX.

Anonym sa...

Hahaha!

Vitriol sa...

Eh, om du tror att du har det illa, tänk då på Lund. En hel stad avsatt för de där särbarnen.

Jag hatar allt som är studentikost (vilket i sig är ett ord som får tungan att krulla sig i min mun). Det är de mumifierade resterna av humor, något som kanske var kul första gången det hände, men som sedan dess lindats in i tradition av det mest poänglösa slag.

egarcia sa...

Jag älskar dina formuleringar Mike!! =)

Istället för att säga "jag kunde inte sagt det bättre själv" så säger jag, jag kunde/kan inte säga det ens i närheten av så bra som dig!

Anna sa...

Hahaha... Var själv nolla på Chalmers förra året, men jag kan inte annat än hålla med!! Nu fasar jag inför att återvända till Göteborg om en vecka, då vecka 3 (av 5) av den förbannade nollningen sammanfaller med terminsstart för oss andra....

Fredrik sa...

Applåderar högt. Och skriker: OMSTART! OMSTART! OMSTART!

Ser fram emot att du skriver några sura rader efter nästa års gymnasistparader också. För den här posten var en av de bästa jag läst.

Anna sa...

- haha! riktigt bra skrivet!
jag tyckte exakt sådär jag med innan jag en gång i tiden började plugga på chalmers. avskydde de där löjliga overallsmänniskorna mer än allt och lovade dyrt och heligt till familj och vänner att de aldrig skulle se mig overall och springa omkring och fjanta mig. ...men så började nollningen och någonstans på vägen så blev jag omvänd (-huga!) steg för steg, kanske framför allt för att de med sjukast humor som var roligast att umgås med var just de som sprang omkring i overall (till skillnad från alla andra som oftast var osociala rainman-typer i tubsockor, för korta jeans och med haglöfsryggsäckar i högsta hugg). tror man fastnar i den där studentikosa svängen för att förskolebeteende är helt okay i de kretsarna, man behöver inte försöka vara vuxen öht. man får vara exakt hur barnslig och fånig som helst utan att någon i ens omgivning (på skolområdet) dömer en och det är helt underbart att känna att man är barn på nytt! att sedan alla utanför skolan tycker att man är snorungar och önskar rada upp en själv och alla andra overallsfolk på led och dela ut nackskott är en annan grej, men de interagerar man ju som tur är bara med runt valborg och vid nollningen... ;)

blev färdig med chalmers förra våren och flyttade till malmö. ..men jag saknar det där sjuka studentlivet ändå. :)

Den tjocke konsulten sa...

Är hellre omgiven av hundra öldrickande overallsstudenter (långt ifrån alla är teknologer) än tio självgoda reklamare på branschfest, mer koncentrerad självgodhet går inte att uppbringa i det här landet.

Ull sa...

Äh gnäll inte bara på Chalmers. Handels mfl GU-sektioner är minst lika bra på att skicka ut sina nya studenter för upptåg på stan.

f i f f i. sa...

Pianotänder!!!!!!
Fy fan va roligt!!!!

Lola sa...

WORD! Tycker samma sak, fast om Lundajävlastudenternas nollningsritualer som håller på ett drygt halvår varje termin.

mikebike sa...

Hälsporren: haha ja men så fråga sambon då :) och återkom.

andreas: jag är MYCKET glad att jag inte bor nära deras studenthem. fy fan.

nemo: fy fan vad skönt att du håller med.

30+: vaddå du har diagnos snart?? jag hängde inte med där. men tack, och kul att vi tänker lika.

le chat botté: Ja, jävla spex. hatar det ordet bara pga dem.

vitriol: ohh ja jag hatar också allt som äär studentikost. det är fulare än buskis.

egarcia: åhh man tackar. jag älskar att få såna snälla kommentarer :)

anna: high give me five!!

fredrik: haha tack.

anna: men näe. hur blev det så? kan förstå gemenskaphetsgrejen men... det där chalmerstokiga. det är... nä. ok du verkar ju skärpt så jag ska inte vara taskig nu. Låt oss enas om att vi ser med olika glasögonstyrka på det här :)

den tjocke konsulten: haha du har nog väldigt rätt.

Ull: ja men chalmers står ut lite mer än de andra. de får klä skott. teknologmartyrer.

fiffi: haha ja men du vet stora som pianotangenter.

Lola: tack. jag kan tänka mig vad du får lida genom.

adde sa...

Bara ordet spex ger mig ståpäls på ena armen. Att säga att man spexar är som att säga att man är efterbliven.

Anna sa...

mikebike; Hehe japp, agree to disagree! Jag tror förresten att jag lurades in i det mha alkohol. De skötte pubarna och suppliade oss med öl -> full Anna -> "heeey där overallmännischan, du é min bäschtaste vän" -> fast i beroende. ;)

adde; ...men spexare är ju en egen avart av studentfolk. De är mer skrämmande och läskiga än otrevliga. De är buskismänniskor som hoppar omkring med överdrivna colgatesmile och intensivt stirrande blickar, och de kan knappt prata utan att göra det på rim. De stämmer gladeligen upp i små trudeluttar när som helst med sina likartade vänner (bara ordet trudelutt får mig förresten att få rysningar) och är alltå downright läskiga. Blanda inte ihop dem med de dräggiga overallsfolken, de tillhör två olika raser.

Jag, Lobelia sa...

Men det värsta är ju att de aldrig slutar vara chalmerister. 20 år senare har många fortfarande ett enormt behov av att identifiera sig som just 'chalmerister', genom att veta allt som man gör när man är 20 o börjar på universitetet samt dra alla gamla skämt igen och igen och igen... Gå vidare i livet!

mikebike sa...

adde: på ena armen?

anna: haha ja vaffan, man är ju inte mer än människa :)

lobelia: det roligaste är att alla som en gång gått på chalmers ska försvara chalmerister (jag syftar inte på dig nu anna).

f i f f i. sa...

Jag har inga problem med att se dom där kritvita jättegaddarna framför mig :)

Burgschki sa...

Haha Ja, pianotänder, klockrent.

Själv dotter till en chalmerist som tydligen brukade springa runt på stan. Har dessutom pluggat i Lund (flyttade till Malmö för att slippa det studentikosa och allat annat) och ja, det är ju enerverande, men jag har haft den uppfattningen att dessa människor alla är late bloomers och som kalvar på vårbete. Helt saliga över att äntligen få höra till.

Alex sa...

Hihi, vad härligt bitter du är =)
Jag kan ju förstå att det verkar jävligt konstigt utifrån sett, men alla har sitt egna sätt att roa sig på. Det är väldigt skönt att bara kunna släppa loss och bete sig som ett dagisbarn då och då. Det hjälper en verkligen att klara studierna när allt känns svårt och hopplöst.

fisken sa...

Det känns genuint bra att nästan alla som kommer att jobba på Volvos avdelning för bilsäkerhetsforskning om 10 år just nu sitter insmorda i jellyshot med en hönsfjäder i rumpan.

Kissen sa...

*skrattar gott*
Tur man inte är student! :-D

Anonym sa...

Det är tekniker vi pratar om.

Fantasifulla, spontana människor som tänker nydanande och kan beskriva samma sak på mer än ett sätt även för icke tekniker.
Eller hur?

Det finns en manual med dagisdräkt och allt för nollningen. Skulle man bara överge mallen när den fungerar så bra? Plugga något med mer tjejer istället...

-Luca

Xabre sa...

Tror Göteborgarna skall vara rätt nöjda med att det trots allt bara är äldrekursare från Chalmers festföreningar som bär overall. På de flesta andra högskolor i Sverige springar varenda nolla runt med nerkräkta overaller fulla med pins, kårmärken och urinfläckar.

The Girls Of Florida sa...

Vad jag inte fattar är 1. Varför är alla Chalmerister fula? 2. Vad går dom på? 3. Varför tror dom att vi gillar/respekterar dom? 4. Varför finns dom i klungor och enbart klungor? 5. Varför finns dom?

Aladdin Sane sa...

Jävla missunsamma pms text skriven av en misantropisk übermench. Oder was? Seriöst - vad är det för fel på dig?

CalleD sa...

Agreed.
Jag såg det jävligaste hittills, på lunchen igår. Då kommer det fyra stollar. Klädda i svart slängkappa, spegelpilotbrillor, kängor, studenthatt, och säkert något obskyrt (eller inget alls) under slängkappan. De går tysta, på led. När den förste gör halt (som i det militära) så gör de andra tre samma sak. Vid röd gubbe kunde man se exemplet. Sedan, på någon slags signal, så marscherar de vidare.

Jag ville bara gå fram och skrika i öronen på dem att Vad fan håller ni på med, era jävla idioter. Gå i fängelse, utan att passera gå och övriga mänskligheten. Då hade de antagligen blivit rädda och gråtit. Ifall den förste gjorde tecken för det, förstås.

Artistic sa...

PIANOTÄNDER? HAHAHAHAHA, Kan jag få låna det uttrycket för mitt gig i Malmö på tisdag?

Alex sa...

CalleD: De människorna är till för de nyantagna och de tycker att det är kul. De hade väl antagligen stadsrundvandring eller liknande. Om du inte gillar dem, så behöver du väl inte kolla på dem? Går du och stör dig på alla emobarn, gothare och andra alternativt klädda på stan också?

CalleD sa...

Alex:
Ja, det händer rätt ofta att jag stör mig på gothare och emos.

Men framförallt stör jag mig på chalmerister. Det bara är så. De är en förlängning av teknik och natur från gymnasiet. Och ibland undrar jag ifall de har vuxit en milimeter sedan dess. Och de är ju så jävla många. That it.

CalleD sa...

Förresten; vem tycker att det är kul? Miffona i slängkapporna eller alla nyantagna?

Anonym sa...

Då skulle ni se Stockholmsstudenterna som vallfärdar till ekonom- och juristprogrammen i Lund och gör allt för att leva upp till den värsta tänkbara stereotypen av högljudda, självbelåtna brats. Teknologerna må sakna smak, men de låtsas iaf inte om något annat heller. Dom här fejkade snorvalparna vet jag inte vad de är för något.
Tack för kul läsning Mike.