måndag, juli 20, 2009

Filmtips och skrivsug

Så var första veckan avverkad. Fyra kvar. Smutt! Det har blivit mindre bloggande än jag hade trott men jag har varit så förbannat trött på kvällarna. Man blir trött av att leva.

Var på Woody Allens nya, "Whatever works", igår kväll. Jag gillade den. Inte fantastisk på något sätt men helt ok. Feelgood (i min bok) och jag måste erkänna att jag gillar den lite extra för att min största idol Larry David spelar huvudrollen. Hade det varit vem som helst utom honom hade jag nog hatat den. Dels för att cynismen stundtals nådde nivåer som fick mig att vrida på mig men främst för att Woody Allen är så tröttsam i sina perversioner. Den var verkligen jättevälskriven men ärilgt talat, det börjar bli lite väl tjatigt med hans hang up på unga sexiga tjejer (alltid framställa som imbeciller) som tänder på och kärar ner sig i äldre (läs lastgamla) akademiker och intellektuella kulturmän. Han är kvar i samma gamla hjulspår som alltid. Det känns som att även han borde ha hängt med lite i tiden. Men men, nyskapande har väl bara varit Woodys grej en enda gång. Hur som helst gick jag ifrån biosalongen lite gladare och det är väl inte så otroligt om en tjej som Evan Rachel Wood vill ha Larry, jag menar, hade inte jag haft J hade jag gärna hitchat med honom.

Fan nu har jag lust att skriva känner jag men det är så jävla jobbigt via telefon. Mina fingrar kladdar över iPhonens touchscreen som en klase sladdriga varmkorvar. Får kanske packa upp datan ikväll. Eller imorgon. Eller dagen efter det. Vi får se.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Datan? Du ska packa upp datan? ;-)

Martin sa...

Börjar ana att i det hör bloggforumet så bör man skriva licka väll och bra som Woody annars så får man antingen vänliga små pikar eller grövrer peka med helahanden pekningar.
Så jag måste ju kommit helt rätt ;)

mikebike sa...

Mrarboc: ja datan du vet... Datamaskinen!? ;)

Martin: javisst :)

Anonym sa...

Datan... suck. Det heter dator.

Daniel sa...

å woodys heteronormativa skildringar orkar man inte med.

Skönt att ta avstamp från dem å festa med danska transor i helg istället.

Helena sa...

Såg den också härom veckan...helt ok men inte så att man hoppade högt direkt. Skrattade dock gott åt när han var riktigt elak mot de stackars små barnen som han skulle lära att spela schack...underbart! :)

mikebike sa...

Anonym: ehh ok trodde det framgick att jag sa datan på kul... Vaffan. Ta det lite kool nu för fan. Slappna av lite.

Daniel: ja men det låter ju kul. Dock var den inte Heteronormativ så att det störde.

Helena: nej precis. Den hade sina höjdpunkter men dialogerna kändes inte så äkta. Lite för teatralt.

Johnny sa...

Haha, fick först en rolig bild av dina jättefingrar som sölar ner skärmen, och sen garvade jag rätt hårt åt din kommentar...datan du vet...och jo, det framgick att det var på kul. Så packa upp skiten och kör hårt!

Kristina sa...

Min tekniklärar-kursare säger datan på allvar. Hahaha, man liksom ryser lite varje gång.

Anonym sa...

Gillade inlägget men kan inte hålla med om att Woody Allen bara varit nytänkande en gång i tiden. Det är få nutida regissörer som har en sådan egen karaktär i sitt arbete. Han är redan och kommer också i fortsättningen vara en av de där man nämner när man snackar om "de stora". Sen får han ju förstås ta konsekvenserna för den sexuella bild han ger ifrån sig.

Emma sa...

Datan? Är du ironisk eller? Det är ju en av de saker man bara säger om man är född på 50-talet och bakåt :)

Dano sa...

Larry David är en Woody Allen-wannabe som borde hålla sig till manusskrivande. Ja, Seinfeld är toppen-snoppen, men "Simma lugnt, Larry" borde aldrig ha lämnat ritbordet. Jag vill pissa på min TV när han dyker upp och kläcker ur sig floskler.

Oslo sa...

Dano: Din åsikt är fel. Sådeså.

Molly sa...

Curb your enthusiasm är tusen ggr bättre än Seinfeld och Larry David är ett geni. Sådeså.

Dano sa...

Ni har fel, Sådeså. Allt som filmas med en Netonnet-kamera hör hemma på soptippen (eller i familjedokumentationen). När det dessutom är en självgod gubbe som inte kan spela i fokus hela tiden så lägger jag inte min dyrbara tid på eländet.

Johansson sa...

Snyggt, nu fick du i förbifarten skryta om att du har en Iphone.

Andreas sa...

Daniel: Så allt som inte tar upp hbt-frågor är per definition dåligt eller? Sund inställning.

Dano: Ja, för schlicka hollywood-produktioner rockar fett, eller?

Både Woody och Larry är genier. Så är det med det.