onsdag, juli 15, 2009

Energidränage

Idag har inte många knop knopats vill jag lova. J åkte redan vid halv två in till Halmstad med syrrorna för att titta på den nya filmen om den trollande glasögonormen. Den var tydligen skitbra.

Själv innebar det för mig att Juniorettes samlade energi riktades på en enda stackars blekfet måltavla (jag) hela dagen. Fantastiskt roligt och underhållande samtidigt som det är lite av en mental åderlåtning, för vi snackar inte om ett normalt samtalsupplägg där en part säger/frågar/påstår något och inväntar respons. Nej nej nej. Vi pratar om en hetsig monologfrågematta som går på som att imorgon inte fanns. Tid för svar lämnas inte.

Viktiga ämnen är det som ska avhandlas också. Uppskattningsvis tillbringade vi runt en 20-30 minuter med att reda ut om lax en fisk eller om lax är en lax, eller om lax kanske är en abborre. Fisk lät inte rimligt. Efter många rundor med desperatpedagogiska förklaringsförsök fav vi upp och enades om att lax är en lax. Sedan tömde jag snabbt i mig två glas vin, innan vi gick ner och badade en gång till. På stranden fortsatte våra filosofiska diskussioner kring hur många tuggummi man egentligen får äta per dag, om man får puttas när man badar och hur högt man kan bygga med lego.

När J kom hem vid sjusnåret var jag snyggt blästrad innanför skallbenet. Men jag klagar inte. Även om energin formligen hade dränerats ut ur min kropp så var det en av de bästa dagarna på länge.

Nu kollar vi på Svenne-tv och njuter av den totala bristen på stress.

15 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
adde sa...

Skön farsa!

Hälsporren sa...

Ooo, han skrev "tillbringade vi runt en 20-30 minuter" och inte "spenderade"!!! Inte många som vet att det är så. Att man spenderar pengar och inte tid. Mikebike vet tydligen att det är så, det gillar jag.

Ron Obvious sa...

Fast tid är ju pengar, så jag ser ingen anledning till att man inte skulle kunna spendera båda.

Sture Allén sa...

@ Hälsporren:
Var finns den lagen nedskriven? Kanske på samma plats som det står att man inte får börja en mening med och?

Anna sa...

Hälsporren, du har så rätt. Men ibland vill man kanske verkligen skriva att man spenderar sin tid? För att markera att den är dyrbar/bortslösad/investerad. Bara man vet vad man håller på med så kan man nog använda båda, i olika sammanhang så klart.

Therése sa...

Låter härligt! Har en ett-åring här hemma och ser mycket fram emot liknande konversationer i framtiden. Gissar att han inte heller kommer att nöja sig med att lax skulle vara fisk. Klart lax är lax.

Schätzelein sa...

Låter som en helt fantastisk dag och förresten håller jag med, tid borde helt klart kunna spenderas inte bara tillbringas!

Vitriol sa...

Hum. Det enda jag ser framför mig är Louis C.K med sin bit om barns frågor

Nicotiana rustica sa...

Laksen er da kongen i fiskeriket kan du si til henne, dronningen..?

Hälsporren sa...

Sture Allén: Touché! (fast jag borde kanske ha skrivit "vidrörelse" eftersom jag ibland då ägnar mig åt ordmärkeri)

Hälsporren sa...

Haha, fast vid närmare eftertanke menade jag nog snarare "vidröring" eller "beröring" - även ordmärkare har sina fläckar.

GOBLIgobli sa...

Hahaha, "monologfrågematta"!! Du borde fixa ihop ett Mike-lexikon. :-D

fisken sa...

Ahhh... Jag känner igen det. Att sitta 20 mil i bil med ungar utan möjlighet att fly är som att gapa stort medans man åker mc i 250 med öppen hjälm.

Kraka sa...

Ha ha, vilket kommentartrams... Visst är det språkligt korrekt att man inte spenderar tid och att man inte får börja en mening med och. Men som författare får man av stilistiska skäl skriva som man vill, speciellt om man känner reglerna.
Och nu är det dags för mig att tag i dagen och bestäma hur jag ska spendera de cirka tretton timmar som finns kvar av den här dagen.
Ha en bra fredag!