måndag, juni 29, 2009

Just nu...

...är det 29,9 grader på min arbetsplats. Det firar jag med att jobba över lunch. Hjärnan kokar och jag håller seriöst på att mula... kommer sakna er...

Förresten!
Ett hett tips till alla andra som jobbar under omänskliga förhållanden: Om man dricker riktigt jävla svinvarmt kaffe så kan man (i alla fall för några sekunder) dämpa hallisarna och lura sin kropp att den 30-gradiga luften svalkar.


Update 15.00:

Tempen är uppe i 30,6. Jag har inte lämnat min plats idag. Jag känner huvudvärken komma. Jag hatar allt just nu.


Update 2:
Tempen toppade på 31,4 idag. Sedan gick det ner igen till svala 30,5. Sitter hemma och är yr. Ser fram emot en dag till på jobbet imorgon. Fy fan vad jag längtar.

17 kommentarer:

Thomas sa...

På min arbetsplats är det +4 grader.

SE sa...

Högg lunch nere på McD Kungsgatan/Magasinsgatan. Folket som jobbade där hade det inte lätt heller.

Hälsporren sa...

Jobba i värme är inte kul. Kommer ihåg när man sprang omkring i svarta kläder och serverade på restaurang i 40-gradigt Rom... Svalare har man ju haft det, men vete fan om man har haft det roligare...

30+ sa...

Higgins? WTF?

Go gôbbe från Götet sa...

. . . å tar man en Singoalla till det riktigt svinvarma kaffet, kan man för ett ögonblick låtsas att man befinner sig i ett svalkande hallonsnår nå'nstans på landsbygden.

Här har jag 18 grader inomhus å jag sänkte precis en Singoalla tillsammans med en mugg halvljummet kaffe. Riktigt najs . . .

Jag, Mamman sa...

Men herregud, inte klagar ni väl nu när det ÄNTLIGEN är varmt i gamla kylslagna svedala. Detta är ju det vi reser till andra sidan jordklotet för...
Klart, det kanske är mysigare för oss som får ligga i badpoolen hela dagarna med ett immigt glas rosé i näven...?
=)

mikebike sa...

tomas: din lyckans ost :)

SE: nä fy fan.

hälsporren: nä det är ett helvete.

30+: vaffan ska du börja nu också? vad är det för fel på Higgins? det är ju råbra.

go göbbe: fuck you very much :)

jag mamman: haha ja lite bättre att ligga vid poolen skulle jag tro. mina jeans är fuktiga i linningen. jävligt kul. not.

flyga sa...

Jag e sa glad for min AC, den e svinkall och jag maste till och med stanga av den emmelanat for att jag fryser. Det ar lyx.

Anonym sa...

Haha, jag har det precis som flyga. Ska nog öppna fönstret en stund, det är så kallt härinne f.n.

Anonym sa...

8 såna här och en rulle gaffatejp?

http://solutions.3msverige.se/wps/portal/3M/sv_SE/EU-HomeLeisure/Home/ProdInfo/FirstAidFamilyCare/ColdHotTherapy/

/C

Lauren sa...

Tänk att vädret är det enda som aldrig är lagom i Sverige....

Arga Bilisten sa...

30,6 Ha! Vi hade 34 sköna celsiusgrader. Hjärnkapaciteten var på topp kan jag lova. Varmt ska finnas utomhus. Inte inomhus!

loppan sa...

konstigt d där, jobbar i kök o d e ta mig fan VARMT! ändå slurkar man i sig d där brännheta kaffet!!??
Men man får int klaga, snart regnar väl öset ner igen...
kram

RuggigHund sa...

Älska takvåningar. Not.

Lilla Lobelia sa...

Fy farao. Och här går jag på det stora verkstadsföretaget på Hisingen (ja, vi är några stycken som jobbar kvar...) och klagar på att det är kyligt om bena för att AC:n är så effektiv. Skäms nu...
Så kom hit o jobba istället, ingen märker ett huvud hit eller dit och vi har ju rätt många lediga skrivbord just nu... Härda ut, imorgon kommer regnet.

Anonym sa...

Alltså, komma här och klaga över värmen. ;-)

Vad handlar det om i praktiken? En till två veckors sol och fantastisk värme. Sen vet vi inte om det blir nåt mer. Var ju så förra året. Och på det hela taget brukar det inte bli mycket mer i detta land. Tänk på att du ska leva ett helt år på denna värmebölja och dessa underbara c-vitaminsolstrålar.

Nej, som jag ser det är det inte vädret det är fel på eller för mycket av när det för ovanlighetens skull blir varmt i vårt land. Problemet är att Sverige inte är förberett på det och följaktligen inte har AC installerat i hemmen, butikerna, på många arbetsplatser, bussarna, taxibilarna. Det luktar alltså apa när man går på en t-banevagn här även fast värmen utomhus ligger långt under vad andra tropiska länder har. Och det blir kvavt att andas. Syrebrist.

Fler AC åt folket!/A

Anonym sa...

Annat tips än varmt kaffe är att dricka vatten med lime i. Det får blodet att bli tunnare. Annars i värmen brukar det tjockna lätt. /A